به گزارش ذاکرنیوز، « مصادر نت» از درگیری شدید در نزدیکی کاخ المعاشیق در عدن خبر داد.
منابع یمنی اعلام کردند که صدای تیراندازی شدید در نزدیکی کاخ معاشیق همزمان با رسیدن نیروهای نظامی زیادی به کاخ به گوش میرسد.
این منابع بیان کردند: صدای تیراندازی شدید در نزدیک کاخ المعاشیق شنیده میشود و تحرکات گسترده در اطراف منطقه مشاهده میشود.
منابع مذکور اعلام کردند که دو هواپیمای نظامی بامداد امروز به عدن وارد شده است و حامل دهها نظامی سعودی است.
این درحالی است که قبلا منابع یمنی از فرود آمدن دو هواپیمای نظامی سعودی در فرودگاه عدن که حامل نظامیان سعودی است، خبر دادند و اینکه خودروهای زرهی ارتش سعودی این نظامیان را تا کاخ معاشیق همراهی کردهاند.
یادآور میشود که نیروهای وابسته به امارات و سعودی در جنوب یمن مقابل یکدیگر صف آرایی کردهاند و به نظر میرسد که این تحرک جدید هم در این راستا باشد.
ائتلاف سعودی-اماراتی که در ابتدا به بهانه جلوگیری از نفوذ انصارالله، جنوب یمن را تحت اشغال خود در آورده است، رفته رفته با تشدید اختلافات دو طرف رنگ باخته و عملاً «عدن» به عنوان مرکز جنوب یمن به کانون تنش و درگیری میان این دو کشور تبدیل شده است.
مدتی است که درگیریهای نظامی میان مزدوران سعودی و اماراتی در جنوب یمن یعنی نیروهای وابسته به «عبد ربه منصور هادی» رئیس جمهور فراری یمن (تحت حمایت عربستان) و نیروهای شورای انتقالی جنوب (تحت حمایت امارات) بازتاب فراوانی در رسانهها در سطح منطقهای و بینالملی داشته است.
عربستان سعودی که سنگ اتحاد ائتلاف خودخوانده عربی در یمن را به سینه میزند، اکنون نگران تجزیه جنوب یمن و تبعاتی است که ممکن است برای عربستان به همراه داشته باشد، لذا این کشور در 5 نوامبر 2015 با برگزاری مراسمی در شهر ریاض، پایتخت عربستان توافقی موسوم به «توافق ریاض» میان شورای انتقالی جنوب و دولت مستعفی یمن را به امضا رساند.
از مهمترین بندهای توافق ریاض، استقرار دولت منصور هادی در شهر عدن ظرف مدت 7 هفته، استقرار نیروهای نظامی زیر نظر وزارتخانههای کشور و دفاع، مقابله مشترک با جنبش انصارالله زیر نظر ائتلاف سعودی، تشکیل یک کمیته نظارت بر توافق ریاض با نظارت عربستان و تعیین 12 وزیر از شورای انتقالی جنوب (متحد امارات) در دولت آینده از مجموع 24 وزیر کابینه بود که هیچ کدام تاکنون عملی نشده است.
در اواخر جولای 2020 پس از افزایش درگیری میان مزدوران سعودی و اماراتی نسخه جدیدی از این توافق منتشر شد که بر اساس آن باید نخست وزیر جنوب یمن تعیین و ظرف 30 روز مامور به تشکیل کابینه موسوم به «فن سالار» میشد. علاوه بر آن، باید برای عدن هم استاندار تعیین شده و شورای انتقالی جنوب یمن نیز از اعلام خودمختاری در مناطق جنوبی صرف نظر میکرد.
از زمان امضای توافق ریاض تاکنون طرفهای مربوطه بارها یکدیگر را متهم به نقض و کودتا علیه این توافق کردهاند. در دوره اخیر درحالی که هیچ یک از بندهای نظامی توافق مذکور به اجرا در نیامده است، به دنبال تشدید تنشهای نظامی میان نیروهای شورای انتقالی و دولت مستعفی در مناطق جنوبی یمن، عربستان سعودی منصور هادی را برای تشکیل دولتی برآمده از این توافق تحت فشار قرار داد.
منابع وابسته به دولت مستعفی پیشتر گفته بودند که عناصر وابسته به امارات، به نیروهای حفاظتی این دولت اجازه نمیدهند از مراکز حاکمیتی از جمله کاخ «معاشیق» حراست کنند و از ابین وارد عدن شوند.
در میان اظهارنظرها در رابطه با این حادثه شاید توئیت «ترکی الشلهوب» نویسنده و فعال رسانهای مشهور سعودی بتواند تا حد زیادی پرده از ماجرای روز چهارشنبه فرودگاه عدن و دلایل و عاملان آن برملا سازد. الشلهوب نوشته بود:
– چه کسی کنترل شهر عدن را در اختیار دارد؟ پاسخ امارات است.
– چه کسی از بازگشت دولت هادی به شهر امتناع میورزد؟ پاسخ امارات است.
– چه کسی شبه نظامیان خونریز را برای اجرای طرحهای خود تشکیل داد؟ پاسخ امارات است.
– پس چه کسی از انفجار فرودگاه عدن سود میبرد؟ پاسخ امارات است.
– و چه کسی عامل این انفجار بوده است؟ شاید امارات باشد!!