درخواست عضویت چین در توافقی که ترامپ به آن پشت کرد

چین رسما درخواست خود برای پیوستن به توافق تجاری آسیا پاسیفیک که زمانی توسط آمریکا و با هدف منزوی کردن چین ایجاد شده بود را ارائه کرد.

به گزارش ذاکرنیوز  به نقل از تایمز ژاپن، این درخواست درحالی ارائه شده که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا سال 2017 از این توافق خارج شد و اهداف آمریکا برای سلطه آمریکا بر منطقه را بر باد داد.

مسلما درخواست چین با واکنشهایی از سوی واشنگتن واجه خواهد شد. درحال حاضر نیز تعدادی از قانونگذاران امریکایی نسبت به تلاشهای چین برای عضویت در این توافق ابراز نگرانی کرده اند. با اینحال هنوز نشانه ای از علاقمندی جو بایدن برای عضویت دولاره در این توافق دیده نشده است.

چین روز پنجشنبه و از طریق وانگ ون تائو، وزیر بازرگانی این کشور به طور رسمی درخواست خود برای عضویت در این پیمان را به نیوزیلند ارائه داد.

نکته جالب اینجاست که توافق ابتدایی از طرف آمریکا و با هدف مقابله با قدرت فزاینده چین توسط اوباما در سال 2016 ایجاد شد و رئیس جمهوری وقت آمریکا تاکید داشت که چین نباید تدوین کننده قوانین منطقه ای تجارت باشد.

این درخواست رسمی نتیجه چندین ماه بحث و تبادل نظر پشت پرده در چین پس از ابراز تمایل رئیس جمهوری چین در سال 2020 درباره عضویت در این توافق بوده است. چین دومین کشوری است که پس از بریتانیا درخواست عضویت در این توافق (که متشکل از 11 کشور است) را داده است.

هوسوک لی ماکیاما، مدیر مرکز اروپایی اقتصاد سیاسی بین الملل در بروکسل معتقد است که پیوستن به این توافق یک نتیحه گیری کاملا عقلانی برای دولت چین بوده است. به اعتقاد وی باتوجه به اینکه بازار چین دردوره رونق و گذار از رکود به سر میبرد، شانس پکن برای عضویت دیگر به این اندازه زیاد نبوده و یا به عبارت دیگر هزینه مخالفت با درخواست چین برای کشورهای عضو تا این حد بالا نخواهد بود.

البته پیوستن چین به این توافق به این سادگی نیز نیست. استرالیا یکی از اعضای این توافق است که دارای تنش تجاری و سیاسی بسیار بالایی با پکن است؛ هرچند پکن در هفته گذشته برای پیوستن به توافق مذکور برای جلب حمایت کانبرا لابی خود را آغاز کرد.

کانادا نیز کشور دیگری است که به اندازه استرالیا برای چین مشکل ساز خواهد بود. تنش سیاسی ناشی از بازداشت یکی از مدیران ارشد هوآوی در کانادا و صدور حکم 11 سال زندان برای یک شهروند کانادایی در چین بیانگر بالا بودن آتش تنش میان این دو کشور است.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار