در هفتاد و هشتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان چه گذشت؟

در هفتادو هشتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان ضمن اشاره به جزئیات بودجه شهری سال 1402 به بررسی مسائل و موضوعات شهری همچون حل ترافیک و افزایش مشارکت بخش خصوصی در سرمایه‌گذاری‌ها اشاره و پرداخته شد.

 به گزارش ذاکرنیوز ، محمد نورصالحی رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در هفتاد و هشتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر ضمن تبریک اعیاد شعبانیه در تشریح تصویب بودجه سال 1402 اظهار داشت: بررسی بودجه طی یک ماه به طول انجامید که در این مدت 6 جلسه هیئت رئیسه، 5 جلسه علنی، 27 جلسه تلفیق و 30 جلسه کمیسیون‌ها برگزار شد همچنین 75 مصوبه تعداد کل مصوبات در این محدوده زمانی بود که مورد بررسی قرار گرفت که بودجه 1402 یک مورد از این مصوبات است.

وی با بیان آنکه در این بازه زمانی 41 مصوبه درآمدی تصویب و 33 مصوبه مورد ایراد هیئت انطباق قرار گرفت که بار دیگر ایرادات آن مرتفع شد، افزود: شورای اسلامی شهر توانست با دقت زیاد در زمان تعیین شده، بودجه 1402 و لوایح درآمدی این سال را به تصویب برساند. بودجه سال 1402 شهرداری، مناطق و سازمان‌های وابسته به 22 هزار و 340 میلیارد تومان رسید که نسبت به بودجه 1400 افزایش 60 درصدی را در آن شاهد هستیم.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان آنکه اعتبارات هزینه‌ای در  بودجه 1402، 5420 میلیارد تومان است که با افزایش 80 درصدی نسبت به مصوبه 1401 مواجه بوده است، خاطرنشان کرد: بودجه سال آتی، با 13400 میلیارد تومان تملک دارایی‌ها با 65 درصد رشد، تملک دارایی مالی، اوراق مشارکت و تسهیلات 1150 میلیارد تومان با 130 درصد رشد به تصویب رسید. 

وی با بیان آنکه در بودجه 1402، 8 هزار میلیارد تومان به حوزه حمل و نقل اختصاص یافته است، افزود: در حوزه خدمات شهری 3740 میلیارد تومان، در حوزه مالی و اقتصادی 2600 میلیارد تومان، در حوزه سرمایه‌ انسانی 2200 میلیارد تومان، در حوزه فرهنگی و اجتماعی 2100 میلیارد تومان و در حوزه شهرسازی و عمران یک هزار میلیارد تومان تعیین شده که در سال آینده رشد 71 درصدی حوزه حمل‌ونقل، رشد 76 درصدی در حوزه خدمات شهری و رشد 125 درصدی حوزه فرهنگی و اجتماعی را در بودجه سال آینده شاهد هستیم.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با تشریح بودجه حوزه فرهنگی تأکید کرد: سال 1400، جمع بودجه فرهنگی اجتماعی 570 میلیارد تومان و امسال یک هزار میلیارد تومان بود و سال آینده 2178 میلیارد تومان است که از این رقم 10 درصد یعنی حدود 185 میلیارد تومان حقوق و دستمزد است و بیش از 2 هزار میلیارد تومان برنامه‌ها و پروژه‌هاست که فقط یکی از این برنامه‌ها، ساخت مسجد و مجموعه فرهنگی و... در نقاطی است که تاکنون این زیرساخت‌ها وجود نداشته است.

وی با اشاره به معضلات کنونی اقتصادی در کشور با بیان آنکه با وجود افزایش بودجه سال آینده، شاهد افزایش قیمت‌ها در کشور بودیم، خاطرنشان کرد: ضرورت دارد که دولتمردان و مجلس شورای اسلامی قیمت‌ها را مهار کنند چرا‌که زمینه آسیب برای مردم فراهم می‌شود. از جمله نهادهای مردمی باید به شهرداری‌ها اشاره کرد که با توجه به شرایط کنونی متضرر می شوند. نزدیک به حدود 25 درصد برای رشد دستمزدها پیش‌بینی شده اما به نظر می‌رسد برای آنکه قشر حقوق‌بگیر بتوانند زندگی خود را اداره کنند باید این رقم بیشتر باشد.

نورصالحی با اشاره به بهره‌گیری از نظرات مردم در تصویب بودجه شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به طولانی بودن دریافت پروانه ساختمانی گفت: مقرر شده بود تا مردم بدون حضور در محل و در خانه پروانه ساختمانی‌شان را دریافت کنند و تا پایان سال همه خدمات شهرسازی به صورت غیرحضوری انجام شود اما اکنون با نوبت 20 روزه بازدید در برخی مناطق مواجه هستیم که قرار بر آن شد تا این موضوع مورد بررسی قرار گیرد.

ضرورت توجه به مشارکت موثر با بخش خصوصی در پیشبرد اهداف شهری 

ابوالفضل قربانی، نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به برگزاری جلسه‌ای با نمایندگان مجلس، فرماندار و شهرستان اصفهان با محوریت اقتصاد شهر و افزایش مشارکت بخش خصوصی گفت: پرداختن به این موضوع نشان از آن دارد که مدیریت شهری در آینده بتواند اهتمام ویژه‌تری برای مشارکت بخش خصوصی به خرج دهد و از سرمایه این عزیزان بهره‌مند شود.

وی با اشاره به بودجه سال 1402 گفت: رقم مرتبط با عوارض و تراکم ساختمانی به 25 درصد کل بودجه کاهش یافته در صورتی که این مقدار در دوره‌ای 80 درصد بوده است. همچنین 3 هزار میلیارد تومان مشارکت بخش خصوصی در پروژه‌های سال آتی قابل قبول است اما نباید به این صورت باشد که این عدد را محدود کنیم.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به قطار شهری اصفهان به عنوان یکی از پروژه‌های مشارکتی بزرگ با بخش خصوصی خاطرنشان کرد: در شهرداری اصفهان مصمم هستیم تا دهه فجر 1403 بهره‌برداری از خط دوم قطار شهری را آغاز کنیم. اکنون یکی از چالش‌های بزرگ ما در روزهای آتی ترافیک است ‌‌و با توجه به چالش‌های مختلف همچون کاهش رقم خودروهای شهر با جمعیت، پاسخگو نبودن زیرساخت‌های شهری با حجم خودروی موجود ضروری است شیوه‌های مدیریت ترافیک را تغییر داد.

وی با بیان آنکه در حوزه بازتعریف و مهندسی دوباره معابر به اقتدار نیازمندیم، ادامه داد: در حوزه‌های مختلف عارضه‌سنجی یکی از موضوعات حائز اهمیت است که مدیریت سفر و توسعه حمل و نقل عمومی در نظر قرار دارد. انتظار بر آن است تا پلیس راهور ضمن بهره‌گیری از نیروی انسانی آموزش دیده حضور پررنگ‌تری در شهر برای حل چالش‌های ترافیکی داشته باشد.

نمایشگاه‌های مشاغل خانگی با هدف همراهی با مردم در راستای افزایش قیمت‌ها برگزار شود 

مجید نادرالاصلی رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان آنکه 400 دستگاه اتوبوس از اصفهان و شهرستان‌ها و 16 هزار نفر در پنجشنبه هفته جاری در قالب کاروان منتظران ظهور به جمکران سفر می‌کنند، اظهار داشت: این اقدام را باید به عنوان یک حرکت فرهنگی ارزشمند دید که در این میان 4 هزار نفر ثبت‌نام شده بدون امکانات لازم هستند، که به همکاری مدیریت شهری نیاز است.

وی با اشاره به نبود نمادی از عفاف و حجاب در شهر بیان کرد: انتظار داریم که در این خصوص اتفاق مناسبی صورت پذیرد و ضروری است تا معاونت و بخش‌های مختلف همچون معاونت فرهنگی شهرداری، اداره ارتباطات و سازمان زیباسازی و سایر نهادهای مرتبط اقدامات قابل ملاحظه‌ای را انجام دهند.

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان آنکه باید نمایشگاه‌های بهاره و مشاغل خانگی برای کاهش آلام مردم در پی افزایش بی‌رویه قیمت‌ها برگزار شود، گفت: از مدیریت شهری درخواست داریم تا در این حوزه فعال شود و نهادهای مختلف و دستگاه‌های اقتصادی و صنعتی نیز همراهی کنند.

اصفهان می‌تواند الگوی مناسبی برای بازآفرینی باشد اما سرعت آن کم است 

عباس حاج‌رسولی‌ها رئیس کمیسیون حقوقی، اقتصادی و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان آنکه با همراهی رئیس سازمان انرژی اتمی مقرر شد تا علاقه‌مندان بتوانند از قسمتی از منطقه دارخوین که در دوران دفاع مقدس لشکر رزمندگان اصفهانی حضور داشتند، در سفرهای راهیان نور از آن بازدید کنند، گفت: سرعت بازآفرینی در کلانشهر اصفهان پایین است. اصفهان بیش از 2 هزار بافت فرسوده دارد و شورای شهر 70 درصد تخفیف برای پروانه‌ها صادر کرده است.

وی افزود: مدیریت استان باید در حوزه موضوع فوق، تلاش ویژه‌ای کند چراکه وضعیت کنونی در شأن شهر شهیدپرور اصفهان نیست. همچنین باید به این موضوع توجه داشت که اصفهان می‌تواند الگوی بسیار مناسبی برای بازآفرینی باشد.

رئیس کمیسیون حقوقی، اقتصادی و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان اکنون وضعیت اقتصادی کشور متلاطم است، خاطرنشان کرد: پول‌ها در دست مردم سرگردان است که بخش قابل توجهی از آن به سمت خریداری دلار، ارز و طلا می‌رود، در صورتی که اگر این پول به سوی مسکن حرکت کند اشتغال خوبی را شاهد خواهیم بود که به دنبال آن درآمد شرت افزایش یافته و اجرای پروژه‌های زیادی را شاهد خواهیم بود.

ساماندهی وضعیت دستفروشان در منطقه ملک‌شهر اصفهان 

احمد شریعتی عضو کمیسیون بهداشت، سلامت و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به وضعیت نامناسب عبور و مرور شهری اظهار داشت: به علت پروژه‌های عمرانی سنگین در برخی مناطق با ترافیک‌های بسیاری سنگینی مواجه هستیم که پیگیری آن با توجه به آنکه در آستانه نوروز قرار داریم ضروری است.

وی درباره ساماندهی مشاغل شهری خاطرنشان کرد: در غرب اصفهان موزاییک‌سازان و سنگ‌تراش‌ها حضور داشتند، کارگاه آنها آزادسازی شده و از منطقه بیرون رفته‌اند اما در بختیار دشت اجازه فعالیت ندارند که لازم است نسبت به ساماندهی آن اقدامات لازم صورت گیرد. همچنین در بخش شرق اصفهان که کوره‌های آجرپزی مستقر است، همچنان با مردمان این مناطق توافق نکرده‌ایم و باید برای ساماندهی به وضعیت این بخش اقدام شود.

عضو کمیسیون بهداشت، سلامت و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان آنکه به موجب حضور دستفروشان ملک شهر ترافیک زیادی را در این منطقه شاهد هستیم، بیان کرد: باید نسبت به تسهیل عبور و مرور مردم اقداماتی به منظور ساماندهی صورت پذیرد و همچنین فرصتی برای ارائه خدمات به این افراد در مکان مشخص فراهم گردد.

برای تشویق مردم به استفاده از حمل و نقل عمومی نیازی به صرف هزینه‌های گزاف و بیهوده نیست 

عضو کمیسیون حمل و نقل و هوشمندسازی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: برای تشویق مردم به استفاده از حمل و نقل عمومی نیازی به صرف هزینه‌های گزاف و بیهوده مانند مانور آدم‌های فضایی و... نیست و در مقابل، بسترهای استفاده از حمل و نقل عمومی برای همه مردم در همه مناطق باید فراهم شود.

عضو کمیسیون حمل و نقل و هوشمندسازی شورای اسلامی شهر اصفهان با تأکید بر اینکه مدیران در جهت رفع مشکلات مردم تلاش کنند، گفت: شبانه‌روز به صورت جهادی باید کار شود تا مشکلات مردم برطرف گردد.

محمدرضا فلاح با اشاره به ضرورت توجه بیشتر به محرومان بیان کرد: بیشترین تخفیفات در شهرداری باید برای مردم فراهم شود ،به ویژه آن‌ها که به واسطه خشکسالی مشکلات عدیده‌ای گریبان‌گیر زندگی‌شان شده است.

وی گفت: مطلع می‌شویم که برخی افراد در شهرداری و سازمان‌های مرتبط به جان بیت المال افتاده‌اند و از آن تحت عناوین مختلف مانند بستن قراردادهای کذایی و بی‌اثر استفاده می‌کنند. اگر این موارد ثابت شود حتما با این افراد برخورد قانونی و قضایی صورت خواهد گرفت.

عضو کمیسیون حمل و نقل و هوشمندسازی شورای اسلامی شهر اصفهان با انتقاد از برخی اقدامات شهری تصریح کرد: برای تشویق مردم به استفاده از حمل و نقل عمومی نیازی به صرف هزینه‌های گزاف و بیهوده مانند مانور آدم‌های فضایی و... نیست. مردم بسیار با فرهنگ هستند و می‌دانند استفاده از حمل و نقل عمومی هم به نفع مردم و شهر است و در جهت کاهش ترافیک و آلودگی هوا موثر است اما آیا ما بسترهای استفاده از حمل و نقل عمومی برای همه مردم در همه مناطق فراهم کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: آیا مترو در همه مناطق وجود دارند؟ آیا کیفیت و کمیت خدمات اتوبوسرانی وجود دارد و آیا شهروندان بدون مشکل می‌توانند به سرعت به مقصد خود برسند. باید به این سؤالات جواب داده شود. اگر بستر استفاده از حمل و نقل عمومی برای همه فراهم شود مردم از همه اقشار، قطعا از آن استفاده می‌کنند.

فلاح با بیان اینکه شهرداری حفاری‌ها را در روزهای پایانی سال تعطیل کند، گفت: بعد از بارش رحمت الهی می‌طلبد که شهرداری نهضت آسفالت را در کوچه‌ها و معابر شروع کند تا از گرد و خاک در سطح مناطق کاسته شود. پرداخت عیدی و پاداش و حقوق آخر سال قبل از روزهای پایانی سال خواسته شورای شهر است، در ماه اسفند شهرداری خساست در پرداخت اضافه کار و تعطیل کاری برای کارکنان شهرداری نداشته باشند.

ضرورت بهره‌مندی اصفهان از ظرفیت‌های ملی حوزه تسهیلات و سرمایه‌ 

سخنگو و عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این جلسه با بیان اینکه بودجه سال آینده با وقت‌گذاری قابل‌توجه و در یک فرآیند سخت و فشرده به جمع‌بندی رسید، گفت: در این فرآیند بیش از 33 جلسه علنی و تلفیق و 30 جلسه کمیسیون‌ها برگزار شد. در کمتر از یک ماه به دلیل قانون درآمدهای پایدار، 75 مصوبه که بخش عمده آن در حوزه درآمدی است،  به تصویب رسید.

علی صالحی افزود: برنامه‌محوری اولویت کار ما در مجموعه شورا و شهرداری است و در بررسی بودجه تلاش کردیم از جهت تأمین منابع  با عنایت به نرخ تورم سالانه فشار به مردم وارد نشود و در کنار هم قدرت توسعه شهر را حفظ کنیم.

وی بیان کرد: انتظار داریم در حوزه درآمدها با عنایت به راهگشایی‌هایی که مصوبات اخیر شورا داشته، همکاران ما در مناطق و سازمان‌ها پیشتاز تحقق این موضوع در لوایح درآمدی باشند. در عین حال در حوزه هزینه‌ای با رعایت صرفه و تحقق هزینه‌ای به خصوص تملک دارایی‌های سرمایه‌ای عملکرد بهتری داشته باشند.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان خطاب به مدیران استانی و نمایندگان مجلس گفت: شهرداری اصفهان با عنایت به همه مشکلات برای رعایت مسیر رشد کلانشهر اصفهان بودجه 20 هزار میلیارد تومانی را تصویب کرده، یعنی تولید 20 هزار کالا و خدمات در اقتصاد جمهوری اسلامی ایران و البته با ضریب‌های بالاتر در رابطه با کسب و کارهای واسطه‌ که امیدواریم از ظرفیت‌های ملی از جمله بازارهای سرمایه و مالی و تسهیلات ملی برای ارائه خدمات به مردم اصفهان بهره‌مند شویم.

وی با اشاره به رقم‌های بودجه سال آینده شهرداری اصفهان گفت: بالغ بر 2100 میلیارد تومان در حوزه فرهنگ با تأکید بر حوزه هنر اصیل ایرانی بودجه تعیین شده است، تا 800 میلیارد تومان در حوزه تفریحی و گردشگری با نگاه به نوجوانان مصوب شده و 8 هزار میلیارد تومان نیز در حوزه حمل و نقل عمومی هزینه می‌کنیم که بخش عمده آن بر عهده دولت است.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار