در نشست چند ساعته استاندار مرکزی با دانشجویان چه گذشت؟

استاندار مرکزی در نشستی چند ساعته بین دانشجویان در استان مرکزی حاضر و پای صحبت‌های آنها نشسته و به دغدغه آنها پاسخ گفت.

 به گزارش ذاکرنیوز، مراسم دانشجویی به مناسبت گرامیداشت 16 آذر؛ روز دانشجو در دانشگاه آزاد فلق اراک با محوریت استاندار مرکزی "‌فرزاد مخلص‌الائمه" برگزار شد. در این نشست دانشجویان دیدگاه و نظرات خود را با استاندار مرکزی به بحث و تبادل نظر پرداختند و مسائل و مشکلات در حوزه‌های مختلف بیان شد.

«حسین فرقانی فراهانی» یکی از دانشجویان دانشکده علمی مدیریت اظهار داشت: موضوع مدیریت در کشور مابسیار مهم است، در قسمت‌هایی فقدان علم مدیریت به ویژه در مدیریت جهادی، استراژیک، راهبرد و غیره در سال‌های گذشته به ما آسیب وارد کرده، همانطور که نگاه دولت مردمی و استاندار استفاده از نیروهای جهادی و پر پتانسیل است این نگاه ادامه پیدا کند و کارخانه از دانشجوهای جهادی، مدیر و توانمند باید مملو شود تا حداقل گره‌های ذهن خود و زندگی و استان وجود دارد را حل کنند.

وی افزود: در سال‌های اخیر با پدید آمدن بیماری کرونا فاصله‌ چهره به چهره بین مدیران و  حضور حداکثری بین دانشجویان و اساتید ایجاد شده است، همچنین تعداد دانشجویان بسیار زیاد  است و باید دانشگاه‌ها از نظر پروهشکد‌ها، دانشکده‌ها و امکانات مورد نیاز دانشجویان تجهیز شود و نگاه ویژه‌تری به این موضوع شود.

استان مرکزی فاقد مجتمع پردیس سینمایی فرهنگی و هنری

«محمدرضا حاج‌محمد‌حسینی» دبیر کانون سینما از دانشجویان رشته هنر اظهار داشت: تنها دانشکده سینما در استان هستیم که این نشان می‌دهد باید توجه ویژه‌ای به دانشجویان فیلم ساز و سینما در عرصه حکمرانی و مدیریت استان شود چون در بازوی هنر یک بازوی حکمرانی است ولی در ایران مغفول باقی مانده است.

وی افزود: اتفاقی که سبب شد شرکت هپکو به عنوان یک صنعت در این شهر هنوز زنده باشد رسمیت بخشیدن اعتراضات کارگری به وسیله فیلم مستند بود و مستند نان گزیده‌ها به رسمیت بخشیدن اعتراضات آنها کمک کرد تا جامعه بپذیرد آنها منتقدان سیاسی نیستند و آنها از جامعه انقلابی با یک اعتراض تماما صنفی هستند.

دانشجوی اراکی عنوان کرد: اخیرا مستندی را به عنوان "پلی که نیست" به استعاره از اینکه پلی بین مسئولان و مردم وجود ندارد با موضوع آسیب‌های اجتماعی شهر اراک ساخته‌ام که برخی از آن به زن‌های کارتن‌خوابی که در حاشیه می‌خوابند و اعتیاد دارند مرتبط است.

حاج‌محمد‌حسینی تصریح کرد: متاسفانه در استان مرکزی یک مجتمع پردیس سینمایی فرهنگی و هنری ندارد که جوابگوی جوانان هنرمند و مردم هنر دوست ما باشد و از این فرهنگ لذت ببرند حتی یک سینمای تراز در استان وجود ندارد همچنین 16 هر ماه استاندار مرکزی با دانشجویان نشست داشته باشند و اقدامات انجام شده را اعلام کنند.

وی بیان کرد: مقام معظم رهبری در سال 79 به این شهر و استان حضور پیدا کردند، از شما، مدیران، دانشجویان  سوال کنم که موضوع اصلی که حضرت آقا مطرح کردند چه چیزی بوده است؟ رهبر انقلاب مسئله هویتی را مطرح کردند که نیاز است بدانیم که اثر هنری هویتی برای شهر اراک و استان مرکزی تولید شده است؟

دانشجوی اراکی تصریح کرد: مسئله محیط زیست استان مرکزی فاجعه است، شهر صنعتی توسط روس‌ها ساخته شده ولی الان به جنگل و تصفیه‌خانه هوایی برای شهر اراک تبدیل شده است، هر شرکتی که در استان ایجاد شده پروتکل محیط زیستی در آن انجام نشده است بلکه محیط زیست انجام نشده است، برای نیروگاه‌های اتمی، نیروگاه بادی و آفتابی چه تصمیمی اتخاذ شده است؟ دستور دهید پالایشگاه مقداری از درآمد پالایشگاه صرف درختکاری در شهر اراک شود چراکه مردم اراک در این زمینه مظلوم واقع شده‎‌اند.

گلایه‌های صنفی و دانشجویی دبیر انجمن اسلامی دانشجویان

«محمدمعین رضوانی» دبیر انجمن اسلامی دانشجویان اظهار داشت: فضای بسته در سطح دانشگاه سبب بروز مشکلات و به وجود آمدن فضای هیجانی می‌شود، اعتراض حق حقیقی همه دانشجوها است، اینگونه که در دانشگاه‌ها سیاست بر این باشد که با تشکل انجمن اسلامی با غضب پدرانه و با دیگران با محبت پدرانه برخورد شود اعتراض داریم، به اینکه در جلسات دانشگاه جایی برای نشستن دانشجو وجود ندارد اعتراض داریم، به وضعیت حمل و نقل دانشجوها به ویژه در ساعات پایاتی دانشگاه اعتراض داریم.

وی افزود: مشکلات مالی و شدید خزانه دانشگاه آزاد، عدم برخورد دانشجوهای دانشگاه آزاد از حداقل امکانات رفاهی از جمله سلف سرویس با یارانه دولتی و وام‌های دانشجویی در دانشگاه وجود دارد.

هوای دانشجوها را بیشتر داشته باشید

«یونس عظیمی» دانشجوی رشته حقوق و از بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اراک در این نشست اظهار داشت: شهر اراک با سوخت مازوت هیچگاه هوای خوبی نداشته است ولی شما هوای دانشجوها را بیشتر داشته باشید، در حمایت از فعالان اقتصادی و امنیت کسبه چه اقداماتی صورت گرفته است؟ نتیجه قول‌هایی که در خصوص ارتباط بین صنعت و دانشجو داده‌اید به چه نتیجه‌ای رسیده است؟

وی افزود: وضعیت وخیم صنعت استان چه زمانی بهبود می‌شود؟ مدیران و مسئولان استان برای روشنگری مسائل روز و اقدامات پیش آمده چه اقدامی انجام شده است؟ و انتظار ما براین بود در این بازه زمانی چند تن از مسئولان استانی در دانشگاه حضور پیدا می‌کردند.

کار فرهنگی نیازمند حمایت است؛ حمایتی نیست

«علی شعبان‌لو» دانشجوی مکانیک از هیئت دانشجویی در این نشست اظهار داشت:برای کار فرهنگی نیاز به پشتوانه مالی وجود دارد و زمانی که کاری قرار است انجام شود گفته می‌شود که کمبودهایی در این زمینه وجود دارد چه بسا تمام مشکلات ما در عدم حمایت مالی در عرصه‌های فرهنگی بوده است.

وی افزود: مقام معظم رهبری خطاب به فعالان فرهنگی فرمودند که شما آتش به اختیار هستید و این آتش به اختیار یعنی گردانی را به جلو می‌فرستید و این گردان عقبش به طور کامل قطع می‌شود و کسی آن را حمایت نمی‌کند  و دقیقا بچه مذهبی‌ها همینطور شده‌اند و هر کجا قصد انجام کاری داریم کسی حمایت نمی‌کند، نکته پایانی که همه ما رفتنی هستیم و چیزی که باقی می‌ماند راه انقلاب و شهدا است امیدواریم کاری نکنیم که پشیمان شویم.

باید ضدای مطالبات دانشجویی شنیده شود

«قدیمی» از کانون معراج در این نشست اظهار داشت: انتظار ما این است که این جلسه در روز دانشجو در مکانی عمومی و در کف دانشگاه رخ دهد که امید است در آینده‌ای نزدیک شاهد آن باشیم تا باقی دانشجوها مشکلات خود را مطرح کنند هرچند برگزاری چنین جلساتی منوط بر روز دانشجو یا روز خاصی باشد حضور مداوم و مستمر استاندار و معاونان استاندار در دانشگاه‎‌‌های استان مرکزی سبب دلگرمی جانعه دانشجویی است.

وی افزود: در زمینه مشکلات عمرانی در شهر وجود دارد که حل شدنی است اما متوجه این همه تعلل و درنگ نیستیم همچنین ردرخواست تشکیل کارگروه اعم از دانشجو و متخصصین حوزه مربوطه هستیم چراکه همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند گره‌ها به دست جوانان حل شدنی است کاش ترتیبی صورت گیرد که اگر تصمیمی در شهر گرفته می‌شود پیش از آن با چند کارشناس و دانشجو دلسوز در این زمینه مشورت شود که امتحان این موضوع به طور حتم کمترین هزینه و بیشترین دستاورد را دارد.

دانشجوی عمران دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: در دانشگاه اتفاقات خوبی در حال شکل گرفتن است ولی می‌طلبد با توجه به ظرفیت‌ها و امکانات که هم‌ترین آن دانشجوها هستند دست کمک استاندار محترم بیشتر در کنار دانشجویان باشد چراکه اگر دانشگاه پیشرفت کند شاهد پشرفت شهر نیز خواهیم بود.

چرا صنایع استان مرکزی پر از نیروهای غیربومی شده است؟

«محمد عقیلی» دانشجوی کامپیوتر از کانون رسانه در این نشست اظهار داشت: چرا در خصوص جذب نیروهای بومی استان مثل پالایشگاه، آلومینیوم، پتروشیمی، و غیره دخالت نمایندگان وجود دارد؟ چرا آقای بیغش در استخدامی پالایشگاه و پتروشیمی دخالت می‌کنند و اجازه نمی‌دهند کسانی که حق آنهاست وارد این شرکت‌ها شوند؟

وی افزود: هوای شهر اراک در طول آن سال‌ها همیشه آلوده بوده که علت آن یا مازوت یا دود شرکت آلومینیوم بوده است که حتی در شورای تامین گفته شده که نیروگاه‌ها اجازه مازوت سوزی در نزدیکی شهر را ندارند ولی چرا در شهر اراک به این مسئله توجه نمی‌شود؟

عقیلی عنوان کرد: بنده فرزند جانباز 25 درصد هستم اعتراضی که وجود دارد این است که از دوره‌های قبل شهریه دانشجوهای شاهد و ایثارگر با دولت بوده اما امسال برای شهریه‌ها محدودیت‌ معدل گذاشته شده است در حالی که اگر اگر شرط معدل در میان باشد در دانشگاه دولتی به جای دانشگاه آزاد درس می‌خوانیم.

در مسائل استان از ظرفیت دانشگاه و پتانسیل نخبگانی استفاده شود 

«محمدرضا معصومی» سردبیر خبرگزاری دانشجویی ایسکانیوز در این نشست اظهار داشت: در سال‌های اخیر به طور مناسب دانشجویان در تصمیم‌سازی‌ها و حل مسائل استان و کشور دخیل نبودند، انتصاب نیروی جوان دهه 70 در بدنه دولت بسیار شایسته است و انتظار می‌رود در سطح فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها این حرکت ادامه داشته باشد و این مطالبه ما است که در مسائل استان از ظرفیت دانشگاه و پتانسیل نخبگانی استفاده شود.

وی افزود: لزوم به هم رسانی صنعت و دانشگاه‌ها از دیگر مطالبات است که متاسفانه هر دو همکاری لازم را با یکدیگر ندارند که باید مشخص شود کم کاری مربوط به کدام بخش است اگر دانشگاه را در سمت مسئله محوری در مسیر قرار دهیم صنعت باید نسبت در تبدیل پژوهش به فناوری و نوآوری  و دانش بنیان شدن تعهد دهند چیزی که در سال‌های اخیر شاهد آن نبوده‌ایم.

معصومی عنوان کرد: افتخار بزرگی است که استان مرکزی به عنوان پایتخت صنعت معرفی شده است اما نرخ بیکاری در استان مرکزی نرخ فزاینده ناامید کننده‌ای است، هرچند این توسعه سبب افتخار استان است اما نباید ازاین توسعه تنها هیدروکربن نصیب مردم و جوانان شود، غیربومی‌ها در ادارات و صنایع استان به کار گرفته شده‌اند که از شما درخواست می‌شود به این حوزه ورود داشته باشید و جوانان شهر اراک نسبت به غیربومی‌ها در اولویت قرار گیرند.

دانشجوی اراکی دانشگاه آزاد اراک ادامه داد: مطالبه‌گری قطعا رسالت اصلی دانشجو است و باید انجام شود اما در سال‌های اخیر سازو کار مشخصی را برای مطالبه‌گری ایجاد نشده است و نیاز است سازوکاری اتخاذ شود تا دانشجوها در تصمیم‌سازی‌ها نقش خود را ایفا کنند.

انتقاد از زیرساخت‌های ورزشی استان مرکزی

«مهتاب عزیزآبادی فراهانی» دانشجوی تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اراک اظهار داشت: مشکلاتی که در حوزه تربیت بدنی می‌توان به آن اشاره کرد در مرکز شهر ساختمان یا مرکز رفاهی و ورزشی وجود ندارد و زیرساخت‌ها و جانمایی سالن‌های ورزشی ما اشتباه است به طوری که سالن‌ بزرگ رزمی در استان وجود ندارد یا سالن‌ها به صورت خصوصی و کوچک هستند حتی کانون بسیج و 22 بهمن که هر دو خراب شدند که قرار بر بازسازی این مجموعه‌ها بوده که هنوز چنین اتفاقی رخ نداده است.

وی افزود: به عنوان عضو کوچکی از جامعه ورزشکاران دوست دارم ورزش را به طور حرفه‌ای ادامه دهم در حالی که امکان استفاده از امکانات رفاهی در سطح استان وجود ندارد، از سوی دیگر من در شهر مهاجران زندگی می‌کنم که تنها برای فرزندان پتروشیمی و پالایشگاه امکانات رفاهی و ورزشی فراهم است و برای عموم مردم این امکانات فراهم نیست.

ورزشکاران استان مرکزی در وضعیت سخت فعالیت می‌کنند

«بخشی» از دیگر دانشجوهای تربیت بدنی نیز اظهار داشت: در حوزه ورزشی مشکلات بسیاری وجود دارد که یکی از آن زیرساخت و عدم وجود سالن مناسب ورزشی است و سالن‌های ورزشی و تجهزات مربوطه کاملا قدیمی هستند و اصلا مناسب دنیای امروز نیست و ورزشکاران در وضعیت سخت فعالیت می‌کنند.

وی افزود: بحث حمایت و شغل ورزشکاران از دیگر مشکلات در این حوزه است که ورزشکار ما سال‌ها تلاش می‌کند تا مقامی برای کشور بیاورد در حالی که هیچ حمایت شغلی برای آنها وجود ندارد و ورزشکار با مقام آسیایی در نانوایی کار می‌کند و جایگاه ورزشکار نخبه ورزشی نباید اینگونه باشد حتی در شغل‌های اداری در وزرات ورزش وجوانان جایگاهی برای ورزشکاران وجود دارد.

دانشجوی تربیت بدنی دانشگاه اراک بیان کرد: چندی پیش یکی از جودوکاران مقام آوردند در حالی که هیچ توجهی از سوی ورزش و جوانان در حد بنر هم انجام نشد که این برای استان با چنین ظرفیتی جای تاسف دارد، ورزش‌های هندبالی در سطح استان بسیار کم است همچنین هیچ حمایتی از ورزشکاران انجام می‌شود در مسابقات کشوری تنها 5 میلیون جایزه به من ورزشکار پرداخت می‌شود که این میزان کجای زندگی یک ورزشکار را پر می‌کند وقتی برای خرید یک لباس ساده ورزشی باید 4 الی 5 میلیون تومان هزینه کرد یا حتی جوابگوی هزینه مکملی که باید اصل باشد را نیز نمی‌کند و این موارد درد جامعه ورزشکار است که نیاز است به آنها توجه شود.

جوانان انقلابی در پازل اجرایی و مدیریتی استان استفاده شوند

«حسین آقازیارتی» دانشجوی مدیریت بازرگانی و عضو بسیج دانشجویی در این نشست اظهار داشت: اوضاع کنونی کشور نیازمند تحول است اما با فرمانی که پیش می‌رویم شاهد تغییر نیستیم چراکه رهبرمعظم انقلاب فرمودندکشور نیازمند بازسازی انقلابی است، یک سوم از زمان دولت سیزدهم رفت ما به دنبال انقلابی درون انقلاب اسلامی هستیم، مهم‌ترین سرمایه بزرگ کشور و انقلاب اسلامی جوانان نخبه و انقلابی هستند که دچار افسردگی سیاسی شده‌اند، جوانان این استان کجای پازل انقلاب اسلامی قرار دارند؟

وی افزود: استقلال مسئولان اجرایی و دخالت نمایندگان مجلس در انتصابات و اداره امور استان و عدم تغییر و یا سرعت کم عاملان وضع موجود در استان یک مسئله مهم است، بر اساس آمارها دانشگاه استان 10 هزار دانشجو را دارا هستند و هزینه هر دانشجوی کارشناسی 70 تا 80 میلیون تومان است که از جیب دولت خرج می‌شود ولی در دانشگاه آزاد از جیب دانشجو خرج می‌شود و سبب می‌شود دانشگاه آزاد به دنبال این باشد که حقوق کارکنان را از کجا پرداخت کنند که موجب شود دانشگاه آزاد همیشه آموزش محور پیش رفته و هیچگاه به سمت پژوهش محور و فناور و نوآور حرکت نکرده است.

دانشجوی مدیریت بازرگانی عنوان کرد: در صنعت استان چرا دفاتر مدیریت صنایع استان در تهران قرار دارد و درآمدهای حاصله در داخل استان خرج نمی‌شود؟

درخواست حضور بیشتر مسئولان برای حضور بیشتر در دانشگاه

«علیرضا مشیدی»  دبیر کانون‌های دانشجویی در دانشگاه آزاد اسلامی دراین نشست اظهار داشت: در سال‌های گذشته شاهد حضور استاندارهایی بودیم که حتی در روز دانشجو نیز به خود زحمت حضور در دانشگاه را نمی‌دادند، استاندارهای قبلی که یکسال در بین دانشجو و جلسه پرسش و پاسخ با دانشجویان نداشتند که از این باب تشکر و قدرانی می‌شود.

وی افزود: خواسته ما حضور حداکثری و بیشتر در فضای دانشگاه دربین دانشجوها است، در جلسه گذشته سند تحول مردمی را مطرح نمودید، در نخستین صفحه سند تحول مردمی منویات مقام معظم رهبری در جلسه‌ای که با دانشجویان در سال 1400 داشتند آمده است؛ برداشت بنده بر این است اگر به دنبال تحول در استان هستید حتما یکی از مثلث‌ها دانشجو و دانشگاه است به این جهت که نیروی جوان و جهادی در جامعه تاثیر بیشتری خواهد داشت.

صف دانشجوی معترض از اغتشاش و آشوب جداست

«محمدرضا آقایی» دانشجوی حقوق دانشگاه آزاد در این نشست اظهار داشت: وظیفه یک حقوق‌دان مطالبه‌گری است، مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم فرمودند دانشگاه مقر و هسته این انقلاب است، به عنوان یک جوان به مسائلی مانند گرانی، سومدیریتی که باعث و بانی وضع موجود شد اعتراض دارم، امادر عین حال به نوع اغتشاشاتی که امروز می‌بینیم هم اعتراض دارم چراکه این چیزی که در برخی شهرها مشاهده می‌شود اعتراض نیست.

وی افزود: برهم زدن نظم عمومی و اخلال در نظم عمومی، بستن مغازه‌ها در واقع اخلال در نظم عمومی محسوب می‌شود چراکه اینها اعتراض نیست بلکه اغتشاش است و این اعتراضات هم اکنون در کشورهای دیگری مانند فرانسه و انگلستان رخ می‌دهد و ما شاهد حضور همه ارگان‌های امنیتی در سطح کشور آنها هستیم.

دانشجوی اراکی عنوان کرد: با چهار رسانه پوشالی و 10 نفر آدم توخالی ذهن‌های خود را بر هم نریزید این انقلاب پابرجاست و بعد این هم پابرجا می‌ماند اگر خون من در این انقلاب تاثیر داشته باشد حتی از خون خود هم خواهم گذشت.

نباید جلسات تشریفاتی و نمادین باشد؛ از تمام نظرها استفاده خواهیم کرد

به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از تسنیم، پس از صحبت‌ها و بیان دیدگاه دانشجویان نوبت به "فرزاد مخلص‌الائمه" استاندار مرکزی رسید تا درباره صحبت‌های دانشجویان توضیحاتی ارائه کند و با اشاره به جلسات و ضرورت خروج از نمادین بودن جلسات در این نشست اظهار داشت: برخی از جلسات با اقشار مختلف در سطح کشور جنبه نمادین و برخی جنبه تبادل نظر و بحث و بررسی پیرامون برخی از برنامه‌های مهم با هدف حل مسائل دارد که امید است در این جلسه موضوعاتی به صورت انضمامی مورد بحث قرار گیرد.

وی افزود: ارتباط دولت سیزدهم با دانشجویان برقرار است ولی حجم کارهای زمین مانده بسیار زیاد است و این دولت توقف و تعطیلی ندارد. این دولت در یکسال 31 سفر رسمی استانی و چند سفر موضوعی داشته‌ در حالی که بسیاری از ما حتی اگر بخواهیم سی و چند سفر تفریحی در طول یکسال برنامه‌ریزی داشته باشیم امکان پذیر نخواهد بود.

استاندار مرکزی بیان کرد: دولت سیزدهم تعطیلی و وقفه ندارد و یکسره در حال حرکت است به این علت که باطری اجرایی کشور خالی شده که شارژ این باطری نیازمند یک حرکت جهادی و پرشتاب است که عقب ماندگی اداری و اجرایی جبران شود.

مخلص‌الائمه تصریح کرد: نگاشت مسیر ما برای کارهای ناظر بر پیشرفت وآبادانی مبتنی بر سه ضلع یک مثلث شامل وزن گذشته، فشار حال و کشش آینده است و به هر میزان که این سه مؤلفه قدرت بیشتری داشته باشند مسیر ما برای حرکت به سمت جلو تحت تأثیر جدی قرار می‌گیرد و متأسفانه بخش زیادی از توان دولت برای باز کردن گره‌ها و موضوعات کهنه و قدیمی صرف می‌شود.

وی ادامه داد: مثلا در استان مرکزی مسائل و معضلاتی به قدمت 80 ساله مربوط به اختلافات اوقافی وجود دارد و این مشکل مربوط به دولت‌ نیز نیست هرچند توافقات بسیار خوبی اخیرا با اوقاف کشور در حال است.

استاندار مرکزی اضافه کرد: مشکل آذرآب و هپکو و صنایع بزرگ عموما مربوط به دولت‌های قبل است و ریشه‌های طولانی دارند، یا مسائل حوزه صنعت، اشتغال، ارز، یارانه، واردات و غیره ریشه‌های طولانی دارند، در اوایل دهه 50 با افزایش قیمت نفت مواجه شدیم بسیاری از مشکلات ما آغاز شد و مقام معظم رهبری فرمودند نفت این سرمایه خدادادی عامل فروریختگی‌های فراوان اقتصادی، سیاسی، اجتماعی در دهه‌های اخیر بوده است.

مخلص‌الائمه تصریح کرد: استان مرکزی که رنگین کمان معادن است سه چهار نفر کارشناس معدن در اداره کل صمت بیشتر نداریم و کسی انگیزه فعالیت دراین بخش ندارد چرا که کارشناسان به درد خور با حقوق چند برابر حقوق استاندار استخدام معادن می‌شود و این محدودیت‌هایی است که ایجاد شده است.

وی ادامه داد: علت ‌همه مسائل در کشور ناکارآمدی است و متهم اصلی ناکارآمدی براساس گزارش‌های پژوهشی معتبر در جهان، ساختارها و لایه مقرراتی است که بخش عمده‌ای از فرایندهای اجرایی کشور را در بر می‌گیرد و کمبود منابع مالی، درگیری گروه‌های سیاسی، دعواهای بومی یا غیر بومی در ردیفهای بعد قرار دارند یا بعضا نقش جدی هم ندارند.

استاندار مرکزی تصریح کرد: ظرفیت علمی دانشگاه آزاد بسیار بالا است و این آمادگی وجود دارد که دانشگاه آزاد محوریت کارگروه آسیب شناسی ساختارهای مدیریت را برعهده گیرد و کارگروهی برای این منظور شکل گیرد، هرآنچه اطللاعات و نیاز است در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد و ساختار‌ها را آسیب شناسی و مسئله شناسی کنید و پیشنهادهایی که برش استانی دارد و می‌توان در سطح استان اصلاح کرد حتما اقدام می‌شود، بنابراین این کار می‌تواند مؤثر باشد و بنده صد در صد با تشکیل این گروه دانشگاهی موافق هستم.

مخلص‌الائمه بیان کرد: نظام هویتی استان مرکزی با وجود مؤلفه‌های قدرتمند و‌ تلاش‌های زیاد به طور منسجم شکل نگرفته است.

هیئت اندیشه‌ورز هویت تشکیل شد

وی بیان کرد: بدین منظور یک هیئت اندیشه ورز علمی با حضور نخبگان فرهنگی و مرتبط با بحث هویت در سطح استان تحت عنوان هیئت اندیشه‌ورز هویت تشکیل شد تا نسبت به سر و شکل دادن و سازماندهی نظام هویتی استان کار کنند و در آینده نیز همایش علمی و پژوهشی تحت عنوان همایش هویت و پیشرفت استان مرکزی برگزار می‌شود.

استاندار مرکزی ادامه داد: موضوع سینما در شهر اراک توسط شهرداری پیگیری می‌شود و مواردی مربوط به دولت از جمله طرح‌های نیمه تمام نیز دنبال می‌گردد و حتما شاهد شتاب بی‌سابقه در اتمام طرح‌های نیمه تمام در تاریخ استان خواهیم بود، سیاست دولت سیزدهم براین است که هیچ پروژه جدیدی ایجاد نشود هرچند این برای محبوبیت دولت‌ها مناسب نیست، ولی این موضوع را دولت پذیرفته است و اگر کلنگ‌زنی جدیدی انجام شود مربوط به بخش خصوصی است.

وی ادامه داد: تعداد پروژه‌های نیمه تمام در کشور بالغ بر 80 هزار پروژه تخمین زده شده است که بیمارستان ولیعصر اراک، کتابخانه مرکزی استان، کنارگذر ساوه، ورزشگاه‌ها، تالارهای فرهنگی و پروژه‌های خرد و کلان دیگر را شامل می‌شود و اگر همه بودجه سی سال کشور جمع شود و خرج امور دیگر نشود، این حجم پروژه‌های نیمه تمام پایان نمی‌یابد و اینها عملا مانع سازماندهی و برنامه‌ریزی شده و نماد ناکارآمدی اجرایی در کشور شده است به طوری که بسیاری از پروژه‌ها هیچگاه تمام نمی‌شود.

استان مرکزی از نظر وجود کمپ نگهداری معتادان متجاهر، با مشکل مواجه است

استاندار مرکزی با اشاره به موضوع سکونتگاه‌های غیر رسمی در کشور و استان، از ساخت مستند مربوط به آسیب‌های اجتماعی تقدیر کرد و گفت:  تنها یک منطقه خاص مد نظر نباشد، عمدتا اسامی مناطق حاشیه نشین و پرآسیب به اسامی مقدس نام گذاری شده‌اند که یک رویداد طبیعی نیست.

مخلص‌الائمه بیان کرد: چند صد منطقه حاشیه نشین وجود دارد که دولت برنامه‌های مفصلی برای آنها و سکونت‌های غیر رسمی دارد که امید است بخش عمده‌ای از این مشکل که مربوط به مالکیت زمین است برطرف شود هرچند اقدامی از سوی دولت آغاز شد ولی در گام‌های اولیه با موانعی مواجه شد.

وی تصریح کرد: استان مرکزی از نظر وجود کمپ نگهداری معتادان متجاهر، با مشکل مواجه است و باید این مشکل برای معتادان متجاهر زن و مرد برطرف شود.

استاندار مرکزی بیان کرد: آلودگی زیست محیطی یک شبه ایجاد نشده است بنابراین در کوتاه مدت نیز برطرف نمی‌شود، راه حل رهایی برای کاهش آلودگی روشن است و باید عوامل موجب آلایندگی جمع شود، زمانی شرکت ایرالکو متهم ردیف نخست آلودگی هوای اراک بود همچنین خودروهای پر مصرف و کم کیفیت و مصرف بی رویه مشترکان خانگی تا اتلاف و آلایندگی از سوی دستگاه‎‌های تولید کننده انرژی، آلودگی ایجاد می‌شود، و البته هم اکنون متهم ردیف نخست نیروگاه شازند است.

در حال حاضر بحث نیروگاه از عهده استان خارج است

مخلص‌الائمه عنوان کرد: در حال حاضر بحث نیروگاه از عهده استان خارج است و طبق مصوبه‌ای دنبال می‌شود، و البته در نهایت تنها راه حل این است که نیروگاه شازند تعطیل شود و امیدواریم این اتفاق روزی بیفتد. امسال عملیات اجرایی احداث بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور در استان آغاز شده است و هم اکنون یک چهارم آن وارد مدار شده است.
دولت تا پایان فعالیت خود 10 هزارمگاوات برق خورشیدی را هدف‌گذاری کرده است که 4 هزار مگاوات آن برای گام نخست است و 700 مگاوات را استان مرکزی متقبل شده است و تنها استانی هستیم که برای نیروگاه‎‌ها و انرژی تجدیدپذیر ساختار اختصاصی ایجاد کردیم و امید است به این هدف دست پیدا کنیم.

وی اضافه کرد: حجم درخت کاری در منطقه آلوده استان بسیار زیاد است و چند صد هکتار درختکاری شده است اما جالبه که بودجه درختکاری داده شده اما برای نگهداری و آبیاری بودجه نداده‌اند، دردوسال اخیر در دره گردو بالغ بر 100 هزار اصله درخت کاشته شده است، طرح جامع کاهش آلودگی شهر اراک نیز جزو طرح‌های نسبتا موفق بوده که بالغ بر 70 درصد آن اجرا شده است، اما بازنگری این طرح ضروری است که با دستور آقای رئیس جمهور انجام و تحویل داده شد و امید است هرچه زودتر به تصویب دولت برسد.

استاندار مرکزی عنوان کرد: همه تلاش ما برای توقف مازوت سوزی در حال انجام است، بنده جزو معدود استاندارهای این استان هستم که با خانواده در استان اقامت داریم و مانند همه مردم  مردم شرایط را از نزدیک لمس می‌کنیم.

مخلص‌الائمه ادامه داد: دو سال کرونایی به وضعیت عمومی فرهنگی و اجتماعی مدارس و دانشگاه‌ها آسیب وارد کرده است.
وی با اشاره به ناکارآمدی مزمن در نظام اداری بیان کرد: بروکراسی بیمار و مفرط، منجر به ظهور پدیده‌هایی شده که موجبات اعتراض اقشار مختلف مردم شده است و به همین دلیل همه به این وضعیت منتقد هستند. مقام معظم رهبری فرمودند فاصله میان بایدها و واقعیت‌ها، همواره وجدان‌های آرمانخواه را عذاب داده و می‌دهد و فاصله ما شرایط مطلوب زیاد است و قابل انکار نیست.

ارتباط صنایع مهم استان با دانشگاه در حال تقویت است

استاندار مرکزی بیان کرد: اعتراض از حق هسته‌ای مسلم‌تر است، تا مادامی که فرد مرز اخلاق و عدالت و تقوا رعایت کند می‌تواند به چیزی اعتراض کند و باید به این اعتراضات توجه شود، یا پاسخ قانع کننده داده شود و یا فرآیندها اصلاح شود؛ هرچند بسیاری از فرایندها را در مسیر اصلاح می‌دانیم، با این وصف فضای بسته دانشگاه و فقدان تشکل‌های فعال و مؤثر به نفع کشور نیست.

مخلص‌الائمه عنوان کرد: ارتباط صنایع مهم استان با دانشگاه در حال تقویت است، شرکت شهرک‌های صنعتی که موتور محرک استان است، تفاهنامه‌‌هایی با پارک علم و فناوری منعقد کرده است، بین ماشین سازی اراک و دانشگاه اراک نیز تفاهنامه‌ای امضا شده و برخی از صنایع استان از اشغال‌ نیروهای سیاسی غیر بومی ناکارآمد خارج شده است و نیروهای اجرایی، عملیاتی و بومی جایگزین شد‌ه‌اند، در همین مسیر از جمله بزرگترین قرارداد تاریخ شرکت آذرآب منعقد شده است.

وی ادامه داد: هیچ شرکتی غیر از آزمون و ضابطه حق استخدام نیرو ندارد و اولویت با نیروهای بومی است هرچند استخدام نیاز به مهارت و تخصص دارد همچنین باید شرکت به این مهارت و تخصص نیاز داشته باشد بنابراین جذب نیرو در همه شرکت‌ها حتی بخش غیر دولتی مدیریت شود،  تقریبا در سطح استان شرکت دولتی نداریم که سهام به‌نام دولت جمهوری اسلامی ایران باشد و عمدتا به بخش‌های غیردولتی واگذار شده‌ و در رکود قرار گرفته‌اند.

ستاد نظارت و پیگیری‌های مردمی تشکیل می‌شود

استاندار مرکزی اضافه کرد: در خصوص نیروهای جوان، اراده دولت بر جوان‌گرایی به لحاظ روحیه جوانی است که دنبال می‌شود، در روزهای آینده ستاد نظارت و پیگیری‌های مردمی تشکیل می‌شود تا با کمک افراد با انگیزه و با تجربه کار نظارت و پیگیری را به صورت افتخاری انجام دهند و همچنین شناسایی برخی از مصادیق ناکارآمدی را می‌توان در چهار چوب این ستاد پیگیری کرد.

مخلص‌الامه بیان کرد: تأکید می‌شود کمیته انضباطی دانشجویان با عطوفت و سهل‌گیری، متخلفین را تعیین تکلیف کنند و در واقع اگر زمینه‌ای برای ارفاق وجود دارد به هیچ وجه سختگیری نشود و کمیته انضباطی سطح استان ضمن اینکه باید وظیفه قانونی خود را انجام دهند اما نباید سختگیری باشد تا دغدغه خانواده‌ها و همکلاسی‌های آنها برطرف شود و به تحصیل و زندگی خود برسند.

وی ادامه داد: عمده انتصابات در استان انجام شده است و تنها در خصوص یکی دو مورد کش و قوس با وزارتخانه‌های مربوطه است، حجم نیروهای بومی در این دوره بی‌سابقه است.

استاندار مرکزی عنوان کرد: برخی از بزرگترین صنایع کشور در استان مرکزی قرار دارند و استان مرکزی از نظر تنوع محصولات صنعتی رتبه نخست کشور را دارد، همه این ظرفیت‌ها با دانش‌آموختگان دانشگاهی می‌چرخند.

استاتدار مرکزی با اشاره به وضعیت نامناسب کشور در دوره منحوس پهلوی به وضعیت کشور بعد از کشف نفت پرداخت و بیان کرد: جمهوری اسلامی در مقطعی از زمان از تأمین و تولید سیم خاردار عاجز بود و الان به نقطه‌ای رسیده‌ایم که به صادرات پیشرفته‌ترین سلاح‌های جهان به ابر قدرت‌های جهان، متهم هستیم که همه این پیشرفت‌ها از بدنه دانشگاهی ایجاد شده است و به همین علت که هدف بسیاری از فتنه‌ها توقف مسیر پیشرفت کشور می‌باشد که طبیعی است به دانشگاه‌ها فشار بیشتری وارد می‌شود تا بتوانند با روش‌های مختلف دانشجو و دانشگاه را از مسیر طبیعی خود خارج کنند.

گزارش از فاطمه ساریخانی/تسنیم


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار