به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از خبرنگار مهر، وحید عظیمیوند مدیر مرکز رشد نوجوان امید (حوزه هنری کودک و نوجوان) درباره روند فعالیت های این مرکز عنوان کرد: ما در مرکز رشد امید به دنبال کشف استعدادها و رشد آنها هستیم. احساس میکنیم که اگر قرار است یک نفر در آینده هنرمند شود و جزء هنرمندان متعهد جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی باشد، بهترین وقت برای کشف استعدادش در سن نوجوانی است. در سن نوجوانی است که ما میتوانیم خمیر مایه استعداد و توانمندیهای او را به درستی شکل دهیم که در آینده بتواند آن شخصیت واقعی را که میخواهد به خود بگیرد.
وی درباره نمایش«خانه من» که در قالب جشنواره تئاتر مقاومت در تماشاخانه مهر حوزه هنری روی صحنه است، توضیح داد: گروه تئاتر «خانه من» از گروه های تئاتری بود که در مرکز رشد از ابتدای تابستان شکل گرفت و در ادامه یک تعداد از دانش آموزان مستعد شناسایی شده به ما اضافه شدند. این نمایش تولیدی مرکز رشد نوجوان امید با راهبری فاطمه محمدی به عنوان کارگردان شکل گرفته است.
وی افزود: ما تلاشمان این بود که بچه ها در کنار یکدیگر بتوانند یک محتوای قابل ارائه و مناسب تولید کنند. وقتی بچهها با یک نمایشنامه کار میکنند باید متوجه این مسئله باشند که این نمایشنامه از دل چه داستان هایی بیرون آمده و اساساً هدفش چیست و محتوایش از کجاست؟ این مورد برای ما خیلی مهم بود به همین دلیل تمام تلاش خود را کردیم که بتوانیم موفق باشیم.
عظیمیوند درباره مضمون نمایشنامه بیان کرد: این نمایشنامه اقتباسی از چهار رمان انتشارات سوره مهر است. درواقع نمایشنامه «خانه من» یک کار اقتباس از چند کتاب چاپ انتشارات سپهر سوره است که دستخوش تغییراتی برای اجرای صحنه ای شده است. ۴ شخصیت نمایش هر کدام از دل یک کتاب بیرون آمده و شخصیت پردازی شدند. متن اصلی درمورد وطن پرستی و حب به وطن و قهرمانان زن کشورمان است.
مدیر مرکز رشد نوجوان امید درباره دلائل انتخاب این موضوع برای اجرا مطرح کرد: بعد از اتفاقات متعددی که در جامعه دختران در چندسال گذشته داشتیم برایمان خیلی مهم بود که بتوانیم دختران سرزمینمان را با وطن، وطن پرستی و همچنین گذشته بانوان غیور، دلاور، شجاع و مجاهد میهنمان آشنا کنیم. پس از بررسی های زیاد به کتابهای مورد نظر رسیدیم و بالاخره توانستیم نمایشنامهای از دل کتابها بیرون بکشیم و به مرحله تولید برسانیم. این تیم از اوایل تابستان امسال شروع به فعالیت کرد. روزی بین ۴ تا ۶ ساعت تمرین میکردند تا فرمها و محتوا اصلاح شود و به شکل نهایی کار برسیم. در این میان نمایشنامه توسط اساتید خوب این حوزه نظیر استاد مولانا، حسین فدایی حسین، مرتضی اسدی مرام و دیگر اساتید مورد بازنگری قرار گرفت و بلاخره پس از طی کردن یک مسیر پر فراز و نشیب یک کار با کیفیت تولید شد.
وی درباره اینکه با تولید چنین آثاری چقدر می توان نسل جدید را با دفاع مقدس آشنا کرد، گفت: دفاع مقدس از آن گونه مضمونهایی است که در عین حال که اکشن است اما درام هم دارد. یعنی در عین اینکه حماسی است برای بچهها از زاویههای مختلف دیگر هم جذابیت دارد و نوجوانان به خصوص دختر خانمها خیلی خوب با این موضوعات ارتباط میگیرند و قاعدتا پیامها و محتوا و مضامین این عرصه دفاع مقدس هم برای ما به شدت غنی است.
عظیمیوند یادآور شد: خیلی از مفاهیمی را که نه تنها در کشور خودمان بلکه در کل دنیا نمیتوانیم پیدا کنیم در این حوزه می توان پیدا کرد؛ مضامینی مانند ایثار، از خود گذشتگی، رشادت، شهامت، فدا شدن برای ایدئولوژی و آرمان و وطن و ... . این ویژگی ها را هیچ جایی غیر از صحنه دفاع مقدس نمیتوانید پیدا کنید. همه کشورهای دنیا وقتی به چنین مضامینی میرسند سعی میکنند آنها را در قالبها و فرمهای متعدد و مختلف و زیبا به تصویر بکشند که در واقع یکی از اهداف انتخاب این متن هم همین موضوع بود.
وی در پایان درباره برنامههای دیگر این مرکز و حمایت از گروههای جوان تئاتری عنوان کرد: ما اساساً به دنبال تربیت هنرمند نوجوان و جوان انقلابی و متعهد هستیم. نمونهاش همین گروه هنری «حسیبا» و یا گروههای هنری دیگری که به تازگی با آنها آشنا شدهایم، است. با گروه تئاتر خودمان هم انشاءالله روند را ادامه میدهیم. تا پایان سال درگیر اجرای نمایش «خانه من» هستیم و برای ماه مبارک رمضان و برای سال ۱۴۰۴ هم برنامههای دیگری برای این نمایش در نظر گرفتیم.
نمایش« خانه من» به کارگردانی فاطمه محمدی و تولید مرکز رشد نوجوان خانواده امید (حوزه هنری کودک و نوجوان) از ۵ تا ۱۰ آذر ساعت ۱۹ میزبان هنرمندان و علاقهمندان در تماشاخانه مهر حوزه هنری است.
علاقهمندان برای تهیه بلیت میتوانند به سایت تیوال مراجعه کنند.