خواسته رهبری و مردم از دولت آینده ایجاد تحول بر مبنای استقلال، آزادی، عدالت و پیشرفت است

معاون دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای به تبیین شاخصه های رئیس جمهور طراز انقلاب بر مبنای مفهوم تحول در بیانیه گام دوم انقلاب پرداخت.

 به گزارش ذاکرنیوز و به نقل از روابط عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان، مهدی فضائلی کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی و بین‌الملل در گفت‌وگویی مجازی با ائمه جماعات استان اصفهان به توصیف «رئیس جمهور طراز انقلاب اسلامی» پرداخت و اظهار داشت: جلسه گذشته در ارتباط با بحث انتخابات ریاست جمهوری و توصیف و تبیین شرایط کنونی یکی از محورهایی که بیان کردم نیاز به تحول بود و اینکه شرایط به گونه ای است که همه مردم ضرورت تحول را احساس میکنند.

وی به بیان مفهوم تحول در مدیریت اجرایی کشور پرداخت و افزود: مسئله تحول در شرایط امروز یک ضرورت اجتناب ناپذیر شده است و به دلیل اهمیت این مسئله رهبر معظم انقلاب نیز در نیمه خرداد سال گذشته یکی از بزرگترین ویژگی‌های حضرت امام خمینی(ره) را «تحول خواهی» مطرح کردند و امام را «امام تحول» دانستند و نکات بسیار مهمی را در ارتباط با بحث تحول و تحول خواهی مطرح فرمودند.

معاون دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای تصریح کرد: رهبر انقلاب در نشستی که با نمایندگان تشکل‌های دانشجویی در سه شنبه آخر ماه رمضان امسال داشتند نیز دوباره مسئله تحول و تحول خواهی را مطرح کردند و نکات ارزشمند دیگری را در این جلسه بیان فرمودند؛ این مسئله نشان می‌دهد که موضوع تحول در اندیشه و منظومه فکری مقام معظم رهبری هم یک جایگاه بسیار مهمی دارد و ممکن است باز هم در آینده در ارتباط با این موضوع صحبت هایی را داشته باشند.

رهبر انقلاب هم از مسئولان و هم از مردم انتظار تحول دارند

وی ادامه داد: با توجه به اینکه امروز چندان ضرورتی برای تبیین ضرورت تحول وجود ندارد و همه مردم این نیاز به تحول را احساس می‌کنند؛ مفهوم تحول یک حرکت جهشی و جهادی -نه یک اقدام سطحی- است؛ تحول به لحاظ واژه‌ای یعنی دگرگون شدن، از جایی به جایی شدن؛ بر این اساس یک حرکت معمولی و سطحی نیست و رهبر انقلاب این حرکت جهشی و جهادی را در بخش‌های اداری کشور، حکمرانی و سبک زندگی مردم لازم دانستند. بنابراین تحول باید هم توسط نظام حاکمیتی و کارگزاران ما و هم در میان مردم اتفاق بیفتد.

فضائلی تصریح کرد: اگر مردم بدون ایجاد تحول در زندگی خود، مطالبه تحول را تنها به کارگزاران نظام محدود کنند، تحولی ایجاد نخواهد شد؛ در مقابل نیز اگر کارگزاران در رفتار، شیوه اجرایی خودشان تحولی ایجاد نکنند و تنها از مردم انتظار تحول داشته باشند باز هم تحولی ایجاد نمی شود. بنا براین تحول حرکتی جمعی است که هم کارگزاران باید آن را در دستور کار جدی خود قرار دهند و هم مردم باید در شیوه زندگی و تفکر خود تحول ایجاد کنند.

وی یکی از بحث های مهم تحول را جهت و مسیر تحول دانست و ابراز کرد: دیگرانی هم امروز هستند که از تحول دَم می زنند اما جهت آنها با جهت مورد نظر انقلاب تفاوت اساسی دارد؛ جهت تحولی که رهبر انقلاب بر آن تأکید کردند و نیاز امروز جامعه ماست بحث تقویت انقلاب و اصول و آرمان های آن است؛ البته با شیوه هایی نو و ابتکار و خلاقیت.

مطالبه رهبر انقلاب و مردم، تحول برای تحقق آرمان های انقلاب است

این کارشناس مسائل سیاسی در پاسخ به این سوال که «چرا باید تحول در جهت تقویت انقلاب باشد؟»، بیان کرد: آرمان‌های انقلاب اسلامی هنوز آرمان‌های زنده، پویا و قابل دفاعی هستند و دوران آن‌ها هنوز به پایان نرسیده است؛ از جمله این آرمان‌ها بحث استقلال است؛ چه کسی امروز به وابستگی ایران عزیز ما معتقد است؟؛ همه ما علاقه‌مند هستیم کشور ما مستقل و سربلند باشد؛ از جمله این آرمان‌ها آزادی است -که از شعار‌های اصلی انقلاب بوده است-؛ دیگر آرمان انقلاب، بحث عدالت اجتماعی است و یکی از آرمان‌هایی است که هرچند پس از انقلاب برای آن زحمات و تلاش های بسیار کشیده شده و نتایج ارزشمندی هم به دست آمده است اما عقب افتادگی و کمبودها در حوزه عدالت اجتماعی بسیار است و امروز یکی از مطالبات جدی مردم بحث تحقق عدالت اجتماعی و مبارزه با فساد است. پس این آرمان‌ها، آرمان‌های بروز و زنده‌ای هستند که همچنان قابل دفاع بوده و انقلاب و نظام باید به دنبال تحقق آنها باشد.

وی بیان کرد: پیشرفت علمی کشور، اقتدار کشور و موارد دیگر همه از آرمان های ما در سطوح گوناگون کشور است.

فضائلی گفت: امروز همه مردم ایران خوشحال خواهند شد که کشور از منظر علمی کشوری پیشرو و سطح بالا باشد و هیچ ایرانی پیدا نمی‌شود که معتقد باشد «دوره این آرمان به پایان رسیده و امروز کسی علاقه ای ندارد کشور ما پیشرفته باشد».

وی تأکید کرد: به دلیل همین مسائلی است که بیان کردم ما در مورد جهت تحول صحبت می کنیم و معتقدیم که تحول باید در راستای تقویت انقلاب و اصول و آرمان های آن باشد. و اگر این تحول در راستای این آرمان ها و اصول صورت بگیرد و دستاورد های بیشتری را در این زمینه ها داشته باشیم به یقین رضایت، بهبودی و پیشرفت زندگی مردم را شاهد خواهیم بود و مردم نیز همین توقع و انتظار را دارند.

تنها یک «دولت جوان حزب اللهی» توانایی ایجاد تحول دارد

معاون دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای متذکر شد: کارگزاران ما باید شرایط تحول در زندگی مردم را ایجاد کنند؛ یعنی بحث عدالت اجتماعی اگرچه به عنوان یک مطالبه عمومی است اما دستگاه‌های حاکمیتی -به صورت ویژه دولت و سپس قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی- باید در مسیر تحقق عدالت اجتماعی گام های بلندی را بردارند و البته در این میان دولت یک مسئولیت و نقش بسیار تعیین کننده دارد.

 وی ادامه داد: اگر در مورد رئیس جمهور طراز انقلاب اسلامی صحبت می‌کنیم یعنی رئیس جمهوری که تحول خواه باشد، توان، جرأت و جسارت ایجاد تحول را داشته باشد، پایبند به اصول انقلاب باشد، علاقه به تحقق این آرمان داشته باشد و مرد کار، اقدام و عمل باشد تا با حرکت جهادی برای تحقق این آرمان ها تلاش کند. چراکه یک دولت پیر، فرتوت و از کار افتاده توانایی ایجاد تحول ندارد و بر همین اساس استفاده از جوانان خوش فکر، معتقد و متعهد به انقلاب و آرمان های آن در دولت ضرورت دارد.

فضائلی تصریح کرد: ایجاد فرصتی برای استفاده از جوانان در دولت از سوی رئیس جمهور یکی از پیش نیاز‌های تحول است چراکه تحول نیازمند تلاش بسیار و کار جهادی، جسارت و ریسک پذیری، نوآوری و خلاقیت است و همه اینها ویژگی‌هایی است که اغلب در جوانان دیده می‌شود؛ البته جوانانی وجود دارند که این ویژگی‌ها را نداشته باشند و افراد میان سالی هم وجود دارند که از این ویژگی‌ها برخوردار هستند اما این ویژگی ها اغلب در جوانان یافت می‌شود.

رئیس جمهور طراز اسلامی تحول خواه است

وی اظهار داشت: رئیس جمهور طراز انقلاب اسلامی، رئیس جمهوری است که معتقد به تحول و تحول خواهی باشد و آمادگی گام برداشتن در این مسیر، استفاده از جوانان متعهد، باانگیزه، امیدوار و بانشاط را داشته باشد. ضمن اینکه یادمان باشد یک سری اقدامات سطحی به معنای تحول نیست بلکه نیازمند پشتوانه فکری است.

معاون دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب بیان کرد: گاه شاهدیم که نامزدهای ریاست جمهوری نسنجیده سخن می‌گویند و وعده‌هایی را می‌دهند که چندان اجرایی نیست؛ برای نمونه می‌گویند «من در عرض چند روز فلان مشکل اساسی مردم را حل می‌کنم» یا «این مقدار وام‌های کلان را به جوانان می‌دهم»؛ بدون اینکه توجه داشته باشند این چنین اقدامات نقدینگی و سرمایه‌های بسیار سنگین -که امروز کشور توان تأمین آن را ندارد- نیاز دارد؛ اما یا از روی بی‌صداقتی و یا بی‌اطلاعی از واقعیت‌ها، امکانات و مقدورات کشور، بدون توجه به انتظاراتی که این وعده ها ایجاد می‌کند، وعده می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد: مردم ما هم هوشیار هستند و به این چنین وعده‌ها اعتنا نمی‌کنند؛ ما تجربه وعده‌های این چنینی را داریم که محقق نشده و مردم مجبور به تحمل آن رئیس جمهور شده‌اند.

فضائلی اظهار داشت: در مسیر تحول و تحول خواهی لزوم توجه به پدیده‌های نو هم اهمیت بسیاری دارد؛ امروز یکی از این پدیده‌های نو فضای مجازی است که تأثیرات بسیاری را در زندگی همه ما گذاشته و بحث ما در مورد تحول باید مبتنی بر توجه به این پدیده‌ها باشد.

مردم با دوری از اسراف و تجمل، تحول ایجاد می‌کنند

وی افزود: یک بخش مهمی از تحول هم به مردم و سبک زندگی مردم ارتباط دارد؛ همانگونه که گفتم نمی‌شود ما تنها از کارگزاران کشور انتظار تحول داشته باشیم -اگرچه آنها وظایف بسیار سنگینی را دارند- و نسبت به خودمان و آنچه به ما مربوط می‌شود بی‌تفاوت باشیم.

معاون دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای گفت: امروز یکی از مشکلات کشور بحث اسراف است، اسراف در آب، برق، نان، مواد غذایی و به طور کلی دور ریزی که در کشور ما وجود دارد، گاهی از میانگین جهانی بسیار بیشتر است و ما مردم سرمایه‌های بسیاری را هدر می ‌دهیم؛ البته این مسئله مربوط به همه مردم نیست و بسیاری از مردم هم دچار کمبودهایی در زندگی خود هستند اما من میانگین کلی کشور را می‌گویم و یکی از این اقدامات تحولی این است که ما در زندگی خود مراقبت کنیم این اسراف را برطرف کنیم؛ یا برای نمونه در مورد تجمل گرایی شاهدیم که حتی کسانی که توان مالی بالایی ندارند گاه ریخت و پاش هایی در زندگی خود دارند که نشان دهنده این است که این روحیه در بخش های بسیاری از جامعه نفوذ کرده است.

وی ادامه داد: همچنین در مورد ازدواج‌ها، سختگیری‌هایی که در امر ازدواج صورت می‌گیرد، همچنین تشریفات بیهوده‌ای که در امر ازدواج وجود دارد و نمونه‌هایی از این قبیل که کم هم نیستند، مواردی است که خود مردم باید همت کنند و آنها هم این تحول را در زندگی خودشان ایجاد کنند.

فضائلی معتقد است: اگر همه مردم این مسیر را طی کنند، تأثیرات بسیار مهمی در سطح ملی دارد و کمبودها در بسیاری از منابع برطرف می شود و هزینه های مردم نیز کاهش یافته و برکت در زندگی مردم بیشتر می شود.

وی ابراز امیدواری کرد که در 28 خرداد پیش رو، در میان نامزدهای محترمی که توسط شورای نگهبان احراز صلاحیت شده اند، بتوانیم بهترین را انتخاب کنیم و یکی از ویژگی های بهترین این است که آن فرد آمادگی چنین تحولی را به معنای واقعی -نه شعاری- داشته باشد.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار