بلوکه کردن بخشی از وام‌ها خلاف قانون است

برخی از کمیسیون‌های تخصصی مجلس عصر امروز جلسه داشتند که در این جلسات موضوعات مختلفی را با حضور مسئولان دولتی بررسی کردند.

به گزارش ذاکرنیوز ، برخی از کمیسیون‌های تخصصی مجلس عصر امروز جلسه داشتند که در این جلسات موضوعات مختلفی را با حضور برخی از وزرا و مسئولان دولتی بررسی کردند که در این گزارش می‌خوانید:

 تمرکز کمیسیون انرژی بر حوزه مدیریت مصرف قرار گرفته است 

مالک شریعتی نیاسر سخنگوی کمیسیون انرژی گفت که جلسه امروز کمیسیون انرژی به بررسی وضعیت مصرف انرژی در کشور و راهکارهای مدیریت مصرف اختصاص داشت. پس از اینکه یک ماه پیش کمیسیون انرژی گزارشی درباره ناترازی گاز در صحن مجلس ارائه کرد و تاکید رئیس مجلس بر حوزه مدیریت مصرف این موضوع در دستورکار کمیسیون قرار گرفت.

وی با بیان اینکه وضعیت نامناسبی در سرانه مصرف انرژی نسبت به میانگین جهانی داریم تمرکز بر حوزه مدیریت مصرف از الزامات است، گفت:علی رغم اینکه ذخایر خوبی در حوزه نفت و گاز داریم مدیریت مصرف در کشور بسیار نامناسب است به طوری که ما در طی 10 سال گذشته که باید شدت مصرف انرژی را به یک دوم کاهش می دادیم، نه تنها اتفاق نیفتاده بلکه در برخی موارد افزایش هم داشته است.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد:در جلسه امروز کمیسیون یکی از اعضای ستاد سند تحول دولت گزارشی را در حوزه انرژی ارائه کرد. این گزارش مبتنی بر آمارهای رسمی کشور در ترازنامه انرژی و ترازنامه هیدروکربنی کشور بود. عمده اتلاف، هدر رفت و مصرف غیر بهینه را با درصد های دقیق در بخش های مختلف این گزارش دربرداشت.

وی در ادامه تاکید کرد: در این گزارش اشاره شد که چه زمینه هایی برای بهبود مصرف وجود داشته و چه بخشی از آن در کوتاه مدت قابل انجام است. همچنین به ریل گذاری که ما در بخش سیاست گذاری نیاز داریم تا مدیریت مصرف انرژی محقق شود اشاره شد.

وی افزود: ما امروز با تهدیدی مواجه هستیم که اگر مصرف انرژی را به همین روند ادامه دهیم احتمال اینکه در سال های نه چندان دور با چالش مواجه شویم وجود دارد. البته در کوتاه مدت مشکلی نداریم اما باید از امروز پیش بینی کرده و روند نامناسب مصرف را اصلاح کنیم. در دل این تهدید یک فرصت بزرگ برای بهینه سازی مصرف وجود دارد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در ادامه تصریح کرد: با اندکی تغییر در سیاست گذاری ها می توان فرصت بهینه سازی مصرف را به دست آورد. کارشناسان متعددی این گزاره را تایید می کنند که هر یک واحد مبلغی که در حوزه بهینه سازی مصرف سرمایه گذاری کنیم به میزان دو برابر آن مبلغ که در حوزه تولید سرمایه گذاری می شود برای کشور آورده خواهد داشت. عملا سرمایه گذاری در حوزه بهینه سازی مصرف زودبازده‌تر است. تمرکز کمیسیون انرژی مدت هاست که بر حوزه مدیریت مصرف قرار گرفته است.

گزارش مسئولان وزارت کشاورزی به نمایندگان

بر اساس این گزارش، ذبیح الله اعظمی سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس نیز از حضور وزیر جهاد کشاورزی و تعدادی از معاونین و مدیران کل این وزارتخانه در جلسه امروز این کمسیون خبر داد.

وی با بیان اینکه مسئولان وزارتخانه در این جلسه گزارشی به اعضای کمسیون ارائه کردند، گفت:طبق این گزارش خط اعتباری 5 هزار میلیارد تومانی مکانیزاسیون برای تحویل تراکتور، کمباین و سایر تجهیزات که مدت ها کشاورزان پشت خط آن قرار داشتند گشایش یافت که به صورت استانی اختصاص پیدا می‌کند.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس با اینکه بر اساس گزارش ارائه شده خرید تضمینی برنج به استان های شمالی ابلاغ و تامین اعتبار شده و توسط اتحادیه تعاون روستایی اجرا می‌شود، ادامه داد: 40 غرفه عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در تهران توسط معاونت وزارت جهاد کشاورزی با توجه به فصول سال در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

اعظمی با تاکید بر اینکه در خصوص انواع کودهای شیمیایی نیز مباحثی مطرح شد و بر اساس گزارش‌های دریافتی کمبود کود در کشور وجود ندارد، عنوان کرد: وزیر جهاد کشاورزی درباره بالا بودن قیمت کودهای شیمیایی نیز توضیحاتی ارائه کرد که علی رغم افزایش قیمت جهانی کود در بازارهای جهانی، قیمت این محصول در کشور نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است.

بلوکه کردن بخشی از وام‌ها خلاف قانون و شرع است

محمدرضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز از نشست مشترک اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس با مدیران عامل بانک‌ها با هدف بررسی عملکرد آنها در اجرای احکام و تکالیف قانونی در حوزه‌های مختلف خبر داد.

در این جلسه مدیران عامل بانک‌ها گزارشی از عملکردشان در خصوص پرداخت وام‌های قرض الحسنه و تسهیلات تکلیفی و بانک مرکزی نیز گزارشی از آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات در 8 ماهه سال جاری و معاون وزیر اقتصاد و دارایی نیز توضیحاتی را در خصوص وضعیت منابع و مصارف نظام بانکی ارائه کردند.

رئیس کمسیون اقتصادی مجلس ادامه داد:بررسی وضعیت ترازنامه نظام بانکی یکی دیگر از موضوعات بسیار مهم مطرح شده در جلسه امروز بود تا برای استمرار وضعیت و بهبود عملکرد تصمیم‌هایی اتخاذ شود. طبق برآورد کمیسیون اقتصادی مجلس، دولت بیش از 570 هزار میلیارد تومان به نظام بانکی بدهی دارد که اگر این مبلغ با برنامه‌ریزی در بودجه‌های سنواتی آینده و شیوه‌های دیگر تسویه نشود به شدت ناترازی بانکی را افزایش داده و موجب بروز مشکلاتی در کشور می‌شود.

وی بیان کرد: مشکلات موجود در خصوص تضامین بانکی نیز به صورت مفصل مورد بحث و بررسی قرار گرفته و مقرر شد شیوه و دستور عمل بانکها در این خصوص به شکل یکسان باشد. همچنین موضوع نگهداری بخشی از تسهیلات به صورت سپرده در بانک‌ها مورد بحث قرار گرفت. این امر که توسط برخی بانک‌ها و شعبه‌ها انجام شده خلاف بَیّن قانون و شرع بوده و بانک مرکزی نیز مکلف شد گزارش نظارتی خود را در این رابطه به کمیسیون اقتصادی ارائه کند. همچنین مقرر شد بانک‌ها به صورت متداول برای تسهیل وام دهی مردم با یک ضامن معتبر پرداخت تسهیلات داشته باشند. این موضوعات در جلسه دوم اعضای کمیسیون اقتصادی جمع بندی شده و خروجی آن به همراه پیشنهاداتی جهت کمک به نظام بانکی برای عملکرد بهتر در گزارش نظارتی خدمت مردم با اعداد و ارقام ارائه می‌شود.

پیش‌بینی مالیات بر سیگار در لایحه بودجه 1402

همچنین بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت  و درمان میهمان جلسه امروز اعضای کمسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی بود.

محسن زنگنه عضو کمیسیون برنامه و بودجه در تشریح جلسه امروز کمیسیون متبوعش، گفت: وزیر بهداشت در این جلسه گزارشی از میزان تخصیص بودجه‌ها در حوزه وزارت بهداشت و عملکرد بودجه‌ای این وزارتخانه ارائه کرد   که بر اساس آن در برخی حوزه عملکرد صفر و در برخی بخش‌های دیگر عملکرد مطلوب بوده است.

وی اضافه کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حدود 5 هزار طرح عمرانی دارد که در نشست امروز این وزارتخانه درخواست کرد که برای تکمیل این طرح‌ها اعتبارات لازم تامین شود.

زنگنه بیان کرد: وزیر بهداشت در نشست امروز خبر داد که مالیات بر سیگار در لایحه بودجه سال 1402 پیش بینی شده است.

ارائه گزارش رئیس بنیاد شهید از نحوه ارائه خدمات به جامعه هدف این نهاد

بر اساس این گزارش، نشست کمیسیون اجتماعی با حضور اعضای این کمیسیون و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد.

در این نشست معاون پارلمانی بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه 75 درصد اهداف این بنیاد فرهنگی است، به ارائه گزارشی از نحوه تأمین اعتبارات، اجرای قانون جامع ایثارگران، محل درآمدهای این بنیاد، ساختار اداری آن، روند الکترونیکی شدن خدمات این مجموعه، نحوه جذب نیرو و ارائه خدمات رفاهی و درمانی، برنامه‌ریزی برای تولید فیلم پیرامون زندگی‌نامه شهدا، راه‌اندازی 15 خانه ایثار، استانداردسازی آسایشگاه‌ها، بازسازی مراکز اعصاب و روان جانبازان، احداث 5 بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی، نحوه ارائه برنامه‌های حمایتی و معیشتی در حوزه‌های مسکن، اشتغال و اجرای طرح سپاس ارائه داد.

انتهای‌پیام/

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار