خانه فرهنگ و هنر ملل قم میزبان هفته‌های فرهنگی کشورهای مختلف می‌شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم با بیان اینکه خانه فرهنگ و هنر ملل با هدف میزبانی فرهنگی از مخاطبان بین‌المللی برپا شده است، گفت: آداب و رسوم فرهنگی اقوام مختلف در این خانه معرفی و هفته‌های فرهنگی و هنری دیگر کشورها در این مجموعه برپا خواهد شد.

به گزارش ذاکرنیوز، امیرعلی عموزاده شامگاه جمعه در حاشیه افتتاح خانه فرهنگ و هنر ملل و همچنین آغاز به کار هفته فرهنگ و هنر استان قم در دیدار با استاندار قم، اظهار داشت: خانه فهم با هدف میزبانی فرهنگی از مخاطبان بین‌المللی برپا شده و قرار است در این خانه فرهنگ و هنر ایرانی معرفی و در صورت علاقه‌مندی مخاطبان به آن‌ها آموزش داده شود.

وی بیان کرد: کلاس‌های آموزشی انجمن‌ها و برخی از برنامه‌های انجمن‌ها را نیز در خانه فرهنگ و هنر ملل برای مخاطبان بین‌المللی دنبال خواهیم کرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم گفت: آداب، رسوم، فرهنگ و موسیقی اقوام مختلف در خانه فرهنگ و هنر ملل ترویج و هفته‌های فرهنگی و هنری دیگر کشورها از جمله لبنان و هند نیز در خانه فرهنگ و هنر ملل دنبال می‌شود.

 وی ادامه داد: اطلاع‌رسانی گسترده در میان اتباع استان قم به ویژه طلاب خارجی انجام می‌شود تا خانه فرهنگ و هنر ملل مورد استقبال قرار گیرد و در این راستا هماهنگی‌هایی با جامعه المصطفی العالمیه و جامعه الزهرا انجام شده است، هر چند این دو مجموعه اهتمام ویژه به برپایی خانه فرهنگ و هنر ملل داشته‌اند و تفاهم‌نامه‌ای نیز با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امضا کرده‌اند.

عموزاده تصریح کرد: اگر کسی از خارج کشور به ایران بیاید در خانه فرهنگ و هنر ملل می‌تواند به خوبی با ظرفیت‌های فرهنگی و هنری استان قم و ایران آشنا شود.

 ظرفیت‌های فرهنگی و هنری ایران در خانه «فهم» به مخاطبان بین‌المللی معرفی می‌شود 

محمد کاظم رضوانی مدیر خانه فرهنگ و هنر ملل در این مراسم با اشاره به اینکه این مرکز بین‌المللی قرار است میزبان هفته‌های فرهنگی برای مخاطبان بین‌المللی باشد، عنوان کرد: بیش از 250 هزار نفر از 120 ملیت در شهر مقدس قم ساکن هستند که این موضوع ظرفیت‌های فرهنگی قم را برای همگان آشکار می‌کند.

وی با بیان اینکه قم ظرفیت‌های بین‌المللی مختلفی را در خود جای داده است، عنوان کرد: حوزه علمیه، جامعه المصطفی، حرم مطهر کریمه اهل‌بیت(س) و مسجد مقدس جمکران هر کدام مخاطبانی بین‌المللی دارند و دارای یک جایگاه فرا استانی هستند.

مدیر خانه فرهنگ و هنر ملل با تأکید بر اینکه تلاش ما این است که میزبان‌ خوبی برای ساکنان بین‌المللی قم باشیم، عنوان کرد: تلاش ما در خانه فرهنگ و هنر ملل این است که بتوانیم ظرفیت‌های فرهنگی ایرانی را به عموم مخاطبان ارائه کنیم.

رضوانی با اشاره به اهداف پیش‌بینی شده برای خانه فرهنگ و هنر ملل عنوان کرد: در این خانه به دنبال این هستیم که بتوانیم ظرفیت‌های فرهنگ و هنر ایرانی را به مخاطبان بین‌المللی معرفی کنیم و به‌عنوان نخستین فعالیت در این خانه، هفته فرهنگ و هنر استان قم برگزار می‌شود.

وی از برپایی هفته فرهنگ و هنر استان قم در نبطیه، مالزی و تایلند یاد کرد و گفت: در این هفته‌های فرهنگی تلاش شده است تا قم و ظرفیت‌های این استان به مخاطبان بین‌المللی معرفی شود و خانه فرهنگ و هنر ملل به عنوان مرکز تبادل فرهنگی، قرآنی، هنری، علمی، پژوهشی و رسانه‌ای تبدیل می‌شود.

مدیر خانه فرهنگ و هنر ملل خاطرنشان کرد: دستاوردهای صنایع دستی، انجمن‌های خوشنویسان، هنرهای تجسمی، عکاسان، نمایش، سینمای جوان، مد و لباس، مجمع ناشران کتب دیجیتال اسلامی، اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت قم، انجمن موسیقی، سرود و آهنگ‌های اسلامی و خانه مطبوعات در این هفته توانمندی‌های خود را معرفی کرده‌اند.

 برگزاری جشنواره بین‌المللی «فهم» در 13 رشته مختلف

رضوانی با اشاره به رونمایی از نخستین پوستر جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری ملل با عنوان «فهم» اظهار کرد: دبیرخانه این جشنواره از امروز به صورت رسمی کار خود را آغاز کرد و جذب هنرمندان، آموزش رشته‌های فرهنگی و هنری، خلق آثار، ارائه، داوری، اختتامیه و تجلیل از آثار برگزیده طی یک سال آینده دنبال می‌شود.

وی با بیان اینکه تلاش ما این است که همه رشته‌های فرهنگی و هنری را در جشنواره بین‌المللی «فهم» زیر پوشش قرار دهیم، عنوان کرد: قرار است این جشنواره در 13 رشته با فراخوان‌های جداگانه فعالیت خود را دنبال کند و دریافت آثار از یکم دی‌ماه آغاز و مراسم‌های اختتامیه هر رشته نیز در سال آینده برگزار می‌شود و در بهمن‌ماه سال آینده شاهد برگزاری مراسم پایانی جشنواره سراسری فرهنگ و هنر ملل خواهیم بود.

رضوانی از اهدای نشان «فهم» به برگزیدگان این جشنواره خبر داد و گفت: معرفی فرهنگ و هنر ایرانی در عرصه بین‌المللی و پرورش استعدادهای هنری از میان اتباع مقیم ایران از جمله اهداف این جشنواره است.

 معرفی صنایع دستی قم در خانه فرهنگ و هنر ملل

همچنین علیرضا ارجمندی در این مراسم بیان  کرد: حضور اتباعی از بیش از 120 کشور مختلف می‌تواند در عرصه بین‌المللی نقش‌آفرینی‌های مهمی برای قم داشته باشد و ما باید از ظرفیت اتباع و طلاب خارجی قم به شیوه مطلوب بهره‌مند شویم.

وی تصریح کرد: اقداماتی از جمله راه‌اندازی خانه فرهنگ و هنر ملل که بتواند زمینه‌ساز تعامل قم و دیگر کشورها باشد مورد استقبال قرار گرفته و می‌تواند از نظر سیاسی، فرهنگی و جتماعی اهمیت و کارکردهای ویژه داشته باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم خاطرنشان کرد: امروز در هفته فرهنگ و هنر استان قم شاهد نمایش دستاوردهای هنری و صنایع دستی هستیم و مخاطبانی از ملیت‌های مختلف به خانه فرهنگ و هنر ملل مراجعه کرده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه روابط انسانی شئونات مختلفی دارد، گفت: بخشی از این روابط در خانه فرهنگ و هنر ملل عرضه شده است و نمونه کوچکی از امت واحد اسلامی می‌تواند در اینجا شکل گیرد و به عنوان الگویی مطلوب در دنیایی که دارای الگوهای سکولار است معرفی شود.

ارجمندی با بیان اینکه تولید و معرفی هویت اسلامی یکی از نیازهای کشورهای اسلامی است، تصریح کرد: در قم بیش از 60 رشته هنری در حوزه صنایع دستی فعالیت دارند و صنایع دستی این استان دارای هویت فرهنگی و اسلامی است و پیام‌های ایران را به مخاطبان بین‌المللی انتقال می‌دهد و فرهنگ ایرانی اسلامی ما با فرهنگ هنرمندان ما عجین شده است.

وی با اشاره به اینکه امروز در صنایع دستی شاهد انتقال پیام‌های فرهنگی و دینی هستیم، عنوان کرد: تمام هنرهای صنایع دستی ایران این امکان را دارند که پیام صلح و دوستی ونفی خشونت را به مخاطبان ارائه کنند و بازار هم داشته باشند.

ارجمندی با تأکید بر اینکه هفته‌های فرهنگی در حقیقت به دنبال معرفی فرهنگ‌هاست، گفت: بی‌هویتی و فقر هویت با حضور و رشد تجدد و دنیای جدید همه انسان‌ها را گرفته و هفته‌های فرهنگی و هنری در حقیقت تعریف جدید از انسان و هویت بخشی است که این مهم‌ترین نیاز امروز کشورهای اسلامی است.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار