به گزارش ذاکرنیوز به نقل از روزنامه "دی ولت" آلمان، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه با این تهدید که "ممکن است یک شب ناگهان بیاییم" به اختلاف با یونان، شریک ناتو بر سر جزایر یونانی در دریای مدیترانه دامن زده است. اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان اکنون موضع روشنی در این مورد قبل از مذاکرات در آتن اتخاذ کرده است.
"اولاف شولتز" از یونان در برابر تهدیدات ترکیه در مناقشه بر سر جزایر یونانی در شرق مدیترانه دفاع کرده است. شولتز پیش از دیدار روز پنجشنبه خود با کیریاکوس میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان در آتن، به روزنامه یونانی "تا نئا" گفت: این غیرقابل قبول است که یکی از شرکای ناتو حاکمیت طرف دیگر را زیر سوال ببرد. این موضوع در مورد تهدیدات نظامی کم و بیش رمزگذاری شده نیز صدق می کند.
ترکیه حاکمیت یونان بر جزایر مسکونی و خالی از سکنه یونانی در شرق دریای مدیترانه را به چالش می کشد و خواستار خروج تمامی نیروهای یونانی از این جزایر است. وضعیت بین دو شریک ناتو در دریای اژه در حال حاضر به شدت متشنج است. "رجب طیب اردوغان"، رئیسجمهور ترکیه در هفتههای اخیر بارها یونان را با این جمله تهدید کرده بود: میتوانیم یک شب ناگهان بیاییم.
شولتز از هر دو کشور خواست مناقشه را از طریق گفتگو حل کنند. وی گفت: روابط خوب و همسایگی یونان و ترکیه نه تنها برای هر دو کشور، بلکه برای کل اروپا مهم است. وی افزود: دولت فدرال آلمان متعهد است تا اطمینان حاصل کند که مسائل باز بین دو کشور با گفتگو و بر اساس قوانین بین المللی حل و فصل می شود.
صدراعظم همچنین پیشنهاد میانجیگری آلمان را در این مناقشات داده و گفت: هدف مشترک ما و چشم انداز ما باید بهره برداری از پتانسیل اقتصادی کامل منطقه مدیترانه شرقی به نفع همه کشورها باشد. اگر این کار توسط دست اندرکاران، مفید تلقی شود، آلمان می تواند در اینجا مشارکت کند.
مناقشه ارضی یونان و ترکیه احتمالا یکی از موضوعات اصلی گفتگوی امروز شولتز و میتسوتاکیس خواهد بود. آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان هم پیش ازاین در جریان سفر دوگانه خود به آتن و ترکیه در ماه جولای به وضوح در کنار یونان قرار گرفته بود و از این طریق در این مناقشت با دولت ترکیه مخالفت کرد.
بائربوک گفته بود جزایر یونان قلمرو یونان هستند و هیچ کس حق ندارد این موضوع را زیر سوال ببرد. این مناقشه همچنین بر سر ذخایر گاز طبیعی در شرق مدیترانه است.
وی سپس توسط همکار ترک خود مولود چاووش اوغلو مورد انتقاد شدید قرار گرفت.
شولتز، عصر چهارشنبه پس از سفرش به پاریس وارد آتن شد. میتسوتاکیس ابتدا می خواهد امروز پنجشنبه آکروپولیس، بزرگترین جاذبه گردشگری در کل یونان را به او نشان دهد. سپس مذاکرات سیاسی انجام می شود.
این مذاکرات همچنین می تواند در مورد همکاری های تسلیحاتی بین دو کشور باشد. دولت فدرال آلمان در طرح موسوم به مبادله حلقه با یونان توافق کرده بود تا 40 خودروی جنگی پیاده نظام BMP-1 طراحی شده توسط شوروی را که آتن زمانی از سهام آلمان شرقی دریافت کرده بود، به اوکراین عرضه کند. بر اساس این طرح نیروهای مسلح یونان 40 نفربر زرهی ماردر آلمان را دریافت خواهند کرد. شش نفربر اول چند روز پیش وارد یونان شدند.
در این گفتگوها همچنین ادعاهای یونان برای غرامت خسارت جنگ ناشی از اشغالگران آلمانی در جنگ جهانی دوم نیز ممکن است دوباره مطرح شود. شولتز در مصاحبه "تا نئا" این مسئله را رد کرد. وی گفت: از نظر حقوقی و سیاسی، بحث غرامت بسته است. با این حال، او تاکید کرد که برایش مهم است که به این جنایات وحشتناک بپردازد و آن را یادآوری کند. وی افزود: من بسیار سپاسگزارم که یونانیها و آلمانیها امروز در اروپا در دوستی و مشارکت متحد هستند.
آلمان نازی در 6 آوریل 1941 به یونان حمله کرد و تا سال 1944 قتل عام های زیادی را در آنجا انجام دادند. ده ها هزار غیرنظامی یونانی در جنگ جان باختند. یک کمیسیون پارلمان یونان میزان خسارات جنگ ناشی از حمله آلمان را حداقل 289 میلیارد یورو برآورد کرد. دولت میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان بارها تاکید کرده است که به مطالبات غرامت پایبند است.