حزب اسلامگرای مغرب: بیانیه وزارت خارجه واپسگرایانه است/ کشته و مجروح شدن 43 نفر در حمله داعش در مالی

حزب عدالت و توسعه مغرب بیانیه وزارت خارجه این کشور درباره حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه را واپسگرایانه خواند، گروه های مسلح چادی توافقنامه صلح با «انجامنا» امضاء کردند و 43 نفر در حمله داعش در مالی کشته شدند.

 به گزارش ذاکرنیوز، حزب اسلامگرای عدالت و توسعه مغرب با محکوم کردن تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه، بیانیه وزارت خارجه این کشور در ارتباط با این حمله را واپسگرایانه خواند و اعلام کرد: این بیانیه عاری از هرگونه محکومیت حمله اسرائیل به نوار غزه است.

این حزب در بیانیه خود با ابراز تاسف از مواضع وزارت خارجه مغرب در قبال حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه تصریح کرد: زبان بیانیه وزارت خارجه مغرب واپسگرایانه است و از هرگونه ابراز همبستگی با ملت فلسطین تهی است. این بیانیه نه تنها به خانواده شهدای فلسطینی تسلیت نگفته بلکه تهاجم صهیونیست‎ها به صحن های مسجدالاقصی را محکوم نکرده است.

به نوشته روزنامه الرای الیوم، حزب عدالت و توسعه مغرب بیانیه وزارت خارجه این کشور درباره جنایت جنگی رژیم صهیونیستی  را یک بیانیه « قهقرایی» خواند و تاکید کرد: این بیانیه مواضع رسمی و مردمی مغرب را در همسویی با ملت فلسطین و محکومیت تجاوزات رژیم صهیونیستی به این ملت را به طور کامل نادیده گرفته و این خدمتی رایگان به اسرائیل است.

بر اساس گزارش وزارت بهداشت فلسطین، در جریان حمله اخیر رژیم صهیونیستی به نوار غزه 44 فلسطینی از جمله 15 کودک شهید و 360 نفر هم مجروح شدند که حال 20 تن آنان وخیم گزارش شده است.

طبق بیانیه وزارت مسکن فلسطین، در این حمله 18 واحد مسکونی به طور کامل ویران  و 71 باب خانه به شدت تخریب و غیر قابل سکونت شدند. همچنین به 1675 واحد مسکونی خسارت های جزیی وارد شد.

 بیانیه حزب عدالت و توسعه مغرب در حالی منتشر شد که شماری از مردم این کشور در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه در رباط تظاهرات کردند و با آتش کشیدن پرچم  این رژیم خواستار پایان دادن به عادی سازی روابط با تل آویو  شدند.

تظاهرات کنندگان مغربی شعاردادند « مرگ بر اسرائیل » « فلسطین امانت است عادی سازی خیانت است»

مغرب و رژیم صهیونیستی در دسامبر 2020 با میانجیگری آمریکا توافقنامه عادی سازی روابط با یکدیگر را امضاء کردند که با اعتراض گسترده مردم و احزاب سیاسی این کشور روبرو شد اما دولت رباط به این اعتراض‎ها توجهی نکرد و تاکنون توافقنامه‌هایی در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی، نظامی ، قضایی، بازرگانی، گردشگری، حمل و نقل .... با تل آویو امضاء کرده است.

توافق انجامنا صلح با گروه‎ های مسلح چادی

از 47 گروه مسلح چادی 42 گروه  توافقنامه صلح با شورای نظامی حاکم بر این کشور امضاء کردند. این توافقنامه پس از ماه‎ ها مذاکره در قطر دوشنبه هفته جاری با مشارکت نمایندگان گروه های مسلح و « محمد ادریس دبی اینتو» رئیس شورای نظامی حاکم بر چاد به همراه نمایندگانی از کشورهای منطقه و اتحادیه آفریقا و سازمان ملل در دوحه امضاء شد.

امضای « توافقنامه دوحه» راه را برای شروع گفت وگوهای ملی و فراگیر در چاد فراهم می کند. این گفت وگوها قرار  است 29 مرداد ماه در انجامنا ( پایتخت چاد) برگزار شود و هدف از آن دست یابی به آشتی ملی و فراگیر است.

به نوشته پایگاه خبری « الوسط لیبیا» توافقنامه صلح دوحه شامل اقداماتی برای بازگرداندن اعتماد، صلح، امنیت ملی و پایان دادن به درگیری های داخلی، ملزم بودن دولت انتقالی به عدم هرگونه عملیات نظامی یا پلیسی علیه گروه های سیاسی، نظامی و ملزم بودن گروه های مسلح و سیاسی به عدم هرگونه عملیات علیه دولت انتقالی، جمع آوری سلاح و .... است.

این پایگاه خبری نوشت: جبهه وفاق برای تغییر در چاد که نیروهایش در جنوب لیبی مستقرند وعلیه حاکمان چاد عملیات انجام می دهند با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: این جبهه موافقت خود را با توافقنامه اعلام می کند و آن را بابی مفتوح برای مناقشات چاد می داند.
نیروهای جبهه وفاق برای تغییر در چاد  در آوریل 2021 عملیاتی را علیه حاکمان نظامی  انجامنا از خاک لیبی شروع کردند که « دریس دبی اینتو » رئیس جمهور چاد به جبهه های نبرد رفت تا فرماندهی میدان جنگ را به دست گیرد. در این نبرد بود که وی کشته شد و جبهه وفاق برای تغییر مسئولیت آن را به عهده گرفت.

پناهجویان سودانی در اسرائیل

رئیس دفتر جنبش عدالت و برابری در اسرائیل گفت: شمار زیادی از سودانی‌هایی که به اسرائیل ( فلسطین اشغالی )  پناهند شده اند، دارای اقامت موقت هستند.

جنگ داخلی و بی ثباتی در سودان طی دهه‌های اخیر سبب شد تا شماری از اتباع این کشور با عبور از مصر و صحرای سینا به فلسطین اشغالی بروند و از مقامات رژیم صهیونیستی درخواست پناهندگی کنند. شمار این پناهندگان در سال 2008 به حدود 4 هزار تن رسید که بیشترآنان به عنوان کارگر در کارهای سخت و توان فرسا به خدمت گرفته شدند. این در حالی است که یهودیان سودانی تبار که در فلسطین اشغالی اقامت رسمی دارند و عضوی از جامعه صهیونیستی به شمار می روند از رفتار تبعیض آمیز مقامات اسرائیلی شکایت دارند و می گویند آنان همچون شهروندان درجه 2  با ما رفتار می کنند.

رئیس دفتر جنبش عدالت و برابری در اسرائیل اظهار داشت: تعداد اندکی از پناهجویان سودانی دارای مجوز اقامت با مزایای محدودند که گاهی اوقات از حقوق شان محروم می شوند.

 به گزارش ذاکرنیوز، به نوشته روزنامه سودان نیوز «عثمان زکریا بنقو»  تصریح کرد: اعمال چنین سیاستی سبب شده است شماری زیادی از پناهجویان سودانی به مناطق دور و سرد کانادا مهاجرت کنند چراکه در آنجا درخواست پناهندگی آنان به سهولت پذیرفته می شود.

وی در ارتباط با سیاست دولت تل آویو در قبال پناهجویان سودانی گفت: دولت بنیامین نتانیاهو قصد داشت این پناهجویان را به کشور ثالث اخراج کند و این در حالی بود که دادگاه عالی اسرائیل حکم اقامت موقت را برای پناهجویان سودانی صادر کرده بود.

دفتر جنبش عدالت و برابری در اسرائیل یکی از دفاتر فعال در پروژه های سیاسی است.

43 کشته و مجروح  در حمله داعش در مالی

ارتش مالی با انتشار بیانیه ای از کشته شدن 17 نظامی خود و 4 شهروند این کشور در حمله عناصر وابسته به گروه تروریستی داعش به منطقه مرزی مالی با بورکینافاسو و نیجر خبر داد.

ارتش مالی در بیانیه خود تاکید کرد: دراین حمله 22 نظامی مجروح و 9 نظامی دیگر مفقود شدند لذا انتظار می رود شمار جان باختگان افزایش پیدا کند.

به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از خبرگزاری الروسیا الیوم، در این بیانیه آمده است: ارتش توانست حمله عناصر گروه دولت اسلامی صحرای بزرگ آفریقا وابسته به داعش را خنثی و این حمله را دفع کند.

ارتش مالی با بیان اینکه 7  نفر از عناصر گروه دولت اسلامی صحرای بزرگ آفریقا کشته شدند،  تصریح کرد: در جریان حمله این گروه تروریستی خسارت زیادی به خودرو و خانه های مردم وارد شد.

منطقه ای که عناصر گروه دولت اسلامی صحرای بزرگ آفریقا عملیات انجام داده اند دارای ذخایر غنی  طلا است که دولت مرکز مالی تسلط چندانی بر این مثلث طلایی ( مالی، بورکینافاسو و نیجر) ندارد لذا بی ثباتی در این منطقه سبب شده است هزاران نفر از ساکنان آن به سایر مناطق فرار کنند.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار