به گزارش ذاکرنیوز، محسن افشارچی ظهر چهارشنبه در همایش ملی جوانی جمعیت که در سالن همایشهای بینالمللی روزبه برگزار شد، گفت: فرزندآوری مستلزم فراهم کردن شرایط مختلفی است و خانوادهها باید در مقابل نگرانیهایی مانند ترس از تزلزل در ثبات خانواده با ورود فرزند جدید و وضعیت اقتصادی نامناسب به پاسخ مناسب و قانع کنندهای دست پیدا کنند.
وی با بیان اینکه متأسفانه ایران در مرز سالمندی قرار دارد و طبیعی است با توجه به اوضاع اقتصادی موجود نمیتوان به افزایش جمعیت پاسخ داد، ادامه داد: اگر به مساله جمعیت به شکلی دیگر نگاه کنیم موضوع جوانی جمعیت در چند سال آینده میتواند برای ارتقا، رشد و تغییر مدل اقتصادی کشور اهمیت بسزایی داشته باشد.
افشارچی افزود: افزایش جمعیت به نفع کل جامعه است و اگر خود محوری و منفعت شخصی ارجحیت پیدا کند، تراژدی اجتماعی به وجود میآید، همین مساله در حوزه مصرف آب نیز وجود دارد و این موضوع از اهمیت آن حکایت دارد.
استاندار زنجان گفت: دولت با استفاده از مشوقهای لازم، سعی کرده این خواسته را در مسیر درست خود هدایت کند تا در آینده جامعه دچار ضرر و زیان نشویم.
افشارچی با بیان اینکه در حال چرخش از یک اقتصاد متمرکز دولتمحور و نفتمحور به اقتصاد مردممحور هستیم، افزود: اگر به مسئله جوانی جمعیت از این دید نگاه کنیم، مسئله جوانی جمعیت طی ۲۰ سال آینده یک ابزار برای پرش و پیشرفت است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون در حال چرخش از اقتصاد متمرکز دولت محور نفتی به سمت یک اقتصاد مردم محور هستیم و باید به این سمت حرکت کنیم، ادامه داد: این مهم ترکیب اقتصادی دانش بنیان را موجب میشود از این رو سرمایه گذاریهای مختلف در این حوزه اهمیت دارد.
وی با بیان اینکه جمعیت و جوانی کشور در ۲۰ سال آینده یک ابزار مهم محسوب میشود و باید به آن توجه داشت، اظهار داشت: کشورهای بزرگ جمعیتی چون هند و چین از پتانسیل جمعیتی خود برای پیشرفت و رشد استفاده میکنند.
استاندار زنجان با بیان اینکه اگر دیدگاهمان را متفاوت کنیم، مسئله جوانی جمعیت و جوانان آینده، پتانسیل اقتصادی کشور بهشمار خواهند آمد، گفت: جوانی جمعیت موضوعی است که به نفع جامعه است؛ بنابراین افراد باید به فکر جامعه باشند؛ هر کس نباید به منفعت شخصی خود فکر کند، زیرا باید یک منفعت جمعی حفظ شود.
افشارچی با بیان اینکه در کشور هند هر نوزادی که به دنیا میآید به یک تولیدکننده ثروت در جایگاه خودش در کشور تبدیل میشود، افزود: کشورهای هند، برزیل و چین از جمله کشورهایی هستند که از پتانسیل جمعیت خود برای رشد کشور استفاده میکنند.