جشنواره عکاسی رضوی مملو از فضای حرم و حریم است

حسین زاده گفت: از مجموع جشنواره‌های رضوی آن جشنواره‌ای که بیش از هر جشنواره دیگری با فضای حرم و حریم آن در ارتباط بود جشنواره عکاسی بود برای همین مشهد به عنوان محور جشنواره عکاسی قرار گرفت.

به گزارش ذاکرنیوز، محمد حسین زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در گفتگو با  مهر، اظهار داشت: از مجموع جشنواره‌های رضوی آن جشنواره‌ای که بیش از هر جشنواره دیگری با فضای حرم و حریم آن در ارتباط بود جشنواره عکاسی بود برای همین مشهد به عنوان محور جشنواره عکاسی قرار گرفت.


وی ادامه داد: عکس جزو آن رشته‌های هنری است که از همان روزهای اولی که وارد ایران شد با زیارت و آداب و رسوم و سنت‌های ایرانی گره خورد تا ضبط و ثبت شود به طوریکه امروز ما عکس‌های قدیمی از صد سال پیش تا کنون از حرم داریم.


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی بیان کرد: در قدیم عکاسی فقط در اختیار عکاسان حرفه‌ای بود اما امروز به دلیل رشد تکنولوژی در اختیار همه مردم است و مردم می‌توانند با گوشی خود از این هنر استفاده کنند به همین خاطر جشنواره عکس در دو محور، عکاسی حرفه‌ای با دوربین حرفه‌ای برگزار می‌شود و یک محور هم جشنواره عکس موبایلی است.


حسین زاده افزود: در کنار این جشنواره برنامه‌های متنوع جانبی هم دیده شده از جمله برگزاری ورکشاپ و برپای نمایشگاه عکس حرم رضوی از محمد لطفی یکی از عکاسان پیشکسوت رضوی، برگزاری اردوهای عکاسی که در سال جاری برگزار خواهیم کرد.


وی اضافه کرد: عکس یکی از عناصر فرهنگی و قالب‌های هنری است که اثر خودش را دارد همین الان که در حرم مردم می‌ایستند و عکس می‌گیرند، خانوادگی، با فضای حرم، گلدسته‌ها عکس می‌گیرند برخی دیگر فقط از معماری‌ها و فضای معنوی حرم عکس برداری می‌کنند همه تلاش دارند حس و حالی را که در آن لحظه دارند را در همان لحظه ثبت کنند.


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: از قدیم عکس حرم و بارگاه یکی از سوغاتی‌های فرهنگی مردم ایران از مشهد بوده است. گویا اینکه اگر این عکس گرفته نمی‌شد گوشه‌ای از زیارتشان دچار نقص و کمبود می‌بود جالب است که بدانید در چند سال قبل آماری مشخص شد بالغ بر ۳۰۰ عکاس خانه در اطراف حرم وجود دارد احتمال اینکه تا به امروز این تعداد افزایش یافته باشد وجود دارد. این نشان می‌دهد اقبال به عکس با گنبد و بارگاه در میان مردم زیاد است و این فقط مربوط به گذشته‌ها نیست و امروز چه بسا بیشتر از قبل این اقبال وجود دارد.


وی افزود: به صورت خاص تمرکزمان در بحث سوغات فرهنگی رضوی است تا در کنار نبات و زعفران که یک سوغات سنتی خراسان است بتوان از کتاب و زیورآلات مثل انگشتر آرایه های محیطی و لباس و غیره تولیدات متناسب با فرهنگ رضوی داشته باشیم و به عنوان سوغات رضوی که زیارت امام رضا (ع) است برایشان ماندگار بماند.


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی تصریح کرد: سوغات فرهنگی یعنی کالایی که محتوای فرهنگی و مسیر تولید داشته است و با اختیار مخاطب انتخاب شود وقتی میگویم رمان این رمان چون مربوط به زندگی امام رضا علیه السلام است یا مربوط به زائر است که به زیارت امام رضا آمده و اتفاقاتی برایش افتاده است به واسطه آن پیام‌ها منتقل می‌شود.


حسین زاده گفت: در حد توانمان از مؤسسات فرهنگی و هنری که در زمینه امام رضا کار می‌کنند و در طول سال رویکرد اجتماعی دارند. حمایت می‌کنیم یکی از نکات خیلی جدی ما سبد فرهنگی خانواده است سعی می‌کنیم آنچه که از اقلام فرهنگی با حال و هوای خانواده ایرانی اسلامی است را در بین زائران ترویج و ترغیب کنیم و سیستم توزیعش را تسهیل کنیم.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار