به گزارش ذاکرنیوز، شب گذشته مراسم اختتامیه دومین دور جشنواره انسان تمام در تالار پردیس تئاتر تهران برگزار شد. این برنامه بعد از تلاوت قرآن، با اجرای موسیقی ماه نو گروه دف نوازی و موسیقی والا محمد به مناسبت مبعث پیامبر اکرم (ص) شروع شد. در ادامه این مراسم، هادی فراهانی دبیر جشنواره «انسان تمام» گفت: ما در شهر ری گرد هم آمدیم. سر سفره نور عبدالعظیم حسنی نشستیم تا حاصل رنجهای پدری مهربان به نام استاد شجاعی برای معرفی انسان تمام را به همه دنیا معرفی کنیم.
وی افزود: شکلگیری جشنواره انسان تمام برای جمعآوری اثر نیست بلکه برای معرفی محتوا به هنرمندان است تا به آثارشان برای معرفی انسان کامل جهت دهد. وقتی این محتوا در قلب هنرمندان ورود کند و درگیر عشق شود، جامعه را شعلهور میکند.
ادبیات پیش قراول بخشهای دیگر در استودیو انسان تمام
فراهانی اظهار داشت: از سال گذشته آموزش به هنرمندان در استودیو انسان تمام، شروع شد و از سال گذشته در بخش گرافیک آثار قابل توجه و در بخش موسیقی دو اثر فاخر با محمد اصفهانی تولید کردیم در بخش ترانه و شعر هم قدرتمند وارد شدیم.
وی افزود: در بخش انیمیشن با محسن عسگری تولیداتی شروع کردیم که در آینده از آنها رونمایی میکنیم . اما ادبیات پیش قراول بخشهای دیگر بود و الان 10 کتاب در طی سال گذشته تولید شده که یکی از نویسندههایمان نوجوان است و همچنان در این جشنواره به دنبال کشف استعدادها هستیم.
شکلگیری تیمهای هنری جدید در جشنواره «انسان تمام»/ برنامههای اختتامیه
در ادامه این برنامه سپیده پوررجب مدیر بخش رسانه و هنر جشنواره انسان تمام به بیان صحبتهایی پرداخت و در ابتدا با اشاره به روند آشنایی خودش با سخنان استاد شجاعی و اینکه این مباحث به او کمک کرده که خود را بشناسد، گفت: 20 سال طول کشید و با جهانی آشنا شدم که استاد شجاعی آن را برای ما به خوبی وصف میکرد و بعد از 17 سال کار از بیمارستان میلاد استعفا دادم و وارد موسسه مردم نهاد منتظران موعود شدم و حاضر نیستم کار در این موسسه را با جای دیگر عوض کنم و میخواهم این محتوا را به بقیه منتقل کنم، محتوایی که برای آرام گرفتن تمام هیجانات جوانی لازم است و باعث میشود انسان خودش را بشناسند.
اولین بخش استودیو انسان تمام به انسانشناسی برای کودکان اختصاص داشت و ما چندین کتاب تولید کردیم تا مهارتهای دنیاشناسی را به کودکان آموزش دهیم و بچهها پله پله مراتب انسانی را طی کنند. بچهها باید بدانند هدف دارند و مراقب روحشان باشند
وی افزود: ما نیاز به انسان تمامی داریم که سالها در غیبت است و ما از وجود این انسان بیبهره هستیم. در موسسه هم ما پژوهشهای 30 ساله استاد شجاعی را طبقهبندی کردیم و به محتوای مدونی دست پیدا کردیم. تاکنون 60 درصد کارگاههای ایشان پیادهسازی و خلاصهنویسی شده است.
پوررجب اظهار داشت: این محتوا برای انتقال به مخاطب به قالبهای مختلف احتیاج دارد. ما به دنبال هنرمندان حرفهای نیستیم. ما هنوز یک بازی در حوزه انسانشناسی تولید نکردیم و در حوزه ادب و رسانه عقب افتادیم و بچههای ما برنامههایی را میبینند و استفاده میکنند که از نظر محتوا مناسب نیستند.
وی خطاب به هنرمندان و مخاطبان حاضر در برنامه گفت: ما برای غنای هنر و ادب از شما کمک میگیریم تا بچههای ما با خود حقیقیشان روبرو شوند. اولین بخش استودیو انسان تمام به انسانشناسی برای کودکان اختصاص داشت و ما چندین کتاب تولید کردیم تا مهارتهای دنیاشناسی را به کودکان آموزش دهیم و بچهها پله پله مراتب انسانی را طی کنند. بچهها باید بدانند هدف دارند و مراقب روحشان باشند.
مدیر بخش رسانه و هنر جشنواره انسان تمام افزود: ما یک دائرةالمعارف موضوعی درست کردیم که قابل ارائه به همه هنرمندان در همه قالبها است. مدرسه انسانشناسی مجازی راه انداختیم و پله پله آموزش میدهیم تا این آموزشها نهایتاً به سبک زندگی برسد.
در ادامه این برنامه تئاتر انسان تمام برای مخاطبان اجرا شد و بعد حجتالاسلام محمد شجاعی به بیان سخنانی پرداخت و گفت: قرآن کریم نکته بسیار مهمی را برای ما بیان میکند و آن این است که تمام خلقت برای انسان است. عرش، کرسی، بهشت، جهنم، جبروت، زمین، کهکشانها، انبیا، نزول کتابهای آسمانی و همهچیز که در جهان وجود دارد، برای انسان است و خدا میگوید به هر چیزی که نگاه کنید برای شما و به خاطر شما است.
وی افزود: خداوند اول زمین را آفرید و بعد به سراغ آسمان رفت. زمین مرکز خلقت خداوند است. آفرینش با مرکزیت انسانهاست. حضرت علی علیه السلام فرمودند نسبت به خود جاهل نباش چون کسی که خودش را نمیشناسد هیچ چیز را نمیشناسد. بدون خودشناسی، هنر، خانواده، خداشناسی و همه چیز خرافی است. تا ندانی که کیستی نمیدانی که حیات انسانی چیست.
فرشتهها تمام آن چیزی را که در دنیا وجود دارد به امر خداوند میسازند و از خاک گلها و گیاهان متنوع زیبا و رنگارنگ ایجاد میکنند.
شجاعی اظهار داشت: انسانها 5 مرتبه وجودی دارند. در مرتبه اول عاشق اشیا میشوند مانند پول اتومبیل مسکن و لباس که البته چیزهای بدی نیستند و برای زندگی لازم هستند. کمالات دست دوم به کمالات گیاهی معروفاند که شامل رشد، تغذیه، قدرت بدنی و غیره میشوند. دسته سوم کمالات حیوانی هستند که کشش به جنس مخالف، فعالیتهای سیاسی، خدمت به همنوع و وفاداری و خانواده در آن قرار میگیرد و ما در این ساحت با حیوانات برابر هستیم. دسته چهارم کمالات، ما را با فرشتگان همسان میکند که با علم و دانش در طبیعت صرف کنیم مثل اتومبیل که با دانش عقلانی خود میسازیم همانطور که فرشتهها تمام آن چیزی را که در دنیا وجود دارد به امر خداوند میسازند و از خاک گلها و گیاهان متنوع زیبا و رنگارنگ ایجاد میکنند.
هیچ انسانی کامروا از دنیا نمیرود
وی افزود: اما بخش فوق عقلانی انسان این است که به هیچ حدی از کمالات راضی نیست و انسان عاشق کمال بی نهایت است. کمال بینهایت یعنی الله و فقط یک کمال میتواند حس بی نهایت طلب انسان را ارضا کند. امپریالیسم یعنی بی نهایت طلبی منحرف شده و اگر انسان نفهمد که این بی نهایت چیست در 4 بخش پایینی کمالات دنبالش میگردد و هیچ انسانی کامروا از دنیا نمیرود و همه سرخورده از دنیا میروند مگر کسی که مصداق عشق حقیقیاش را پیدا کرده باشد و رابطه عاشقانهاش با خدا را بشناسد.
حجت الاسلام شجاعی گفت: برای پیدا کردن این رابطه عاشقانه با خدا احتیاج به انسان کامل است و انسان احتیاج به ارتباط عاشقانه و بینهایت دارد. تا وقتی که انسان خودش را زن یا مرد میبیند فکر میکند دین مزاحم است و دین نمیگذارد از دنیا استفاده کند اما وقتی میفهمد که نه زن است و نه مرد ، بلکه انسان است درونش آرام میشود. خداوند در قرآن 80 بار میفرماید شما جاودانه هستید.
اهل بیت خانواده آسمانی ما هستند
وی افزود: انسان عشق را به بلندای ابدیت میخواهد و دنیا اساساً برای عشق آفریده شده است و همه چیز برای عشق انسان آفریده شده است. اسلام یعنی روش عشق ورزی یک موجود بی نهایت طلب و لا اله الا الله یعنی من معشوقی جز خداوند ندارم. پیامبر سفیر عشق است و میگوید اگر عاشق خداوند هستید به دنبال من بیایید مهم است که نزد ما چه کسی محبوب شود. اگر انسان بفهمد که برای بینهایت آفریده شده و اهل بیت خانواده آسمانی او هستند میفهمد تنها نیست و همیشه مملو از عشق و مهربانی خواهد بود و در آموزههای دینی ما مواردی آمده تا ما را با مهربانی آرامش و شادی تربیت کنند.
شجاعی در ادامه با اشاره به دور دوم برگزاری جشنواره انسان تمام گفت: ما در این جشنواره تلاش میکنیم که زبان هنر را در استخدام فوق عقل قرار دهیم و انسان با حقیقت خود آشنا شود و بفهمد که برای تکامل به انسان کامل احتیاج دارد. برای شناساندن انسان کامل باید بتوانیم از زبان هنر خوب استفاده کنیم وگرنه در حد رشد کمالات گیاهی و حیوانی میمانیم.
در ادامه مراسم تئاتر انسان کامل برگزار شد. پایان بخش این برنامه به علاوه بر رونمایی از کتاب موزیکال انسان تمام به همراه پرفورمنس کودکان کم شنوا، تقدیر از برگزیدگان این جشنواره بود.
در بخش طراحی پوستر شایستگان تقدیر سهیلا اصغری، احسان سالم، حکیمه سادات رضویان، راحیل حاجی فرجی، سعید دوستی، سید عباس باقری، صدیقه سهیلی، مبین عالیخانی و وحید فنودی اعلام شدند که جوایز خود را دریافت کردند. در بخش پوستر برگزیده اول محمد جواد صادقی نژاد، برگزیده دوم مرتضی رحمتی و برگزیده سوم ملیحه مهدوی نژاد بودند.
شایستگان تقدیر بخش تصویرسازی علی فیضی، معصومه کریمی، فریماه آذرسینا، لیلا بدالعظیمی و یلدا مهره کش معرفی شدند. در این بخش فاطمه رضوی نژاد برگزیده اول، فائزه گلشاهی برگزیده دوم و زهرا پژوهیانی برگزیده سوم بودند.
در بخش طراحی بازی فاطمه رهبر برگزیده اول، گلناز ترکی نفر دوم و ریحانه رحمانی یار نفر سوم معرفی شدند.
در بخش طرح درس خلاقانه از فاطمه منصوری ، صائمه هادی زاده و فاطمه یزدان پرست تقدیر شد و نسرین امیرزاده گوغری به عنوان برگزیده بخش طرح درس خلاقانه معرفی شد.
در بخش ادبیات و در بخش ترانه، امیرعلی سلیمانی نفر اول، علی عابدی و مصطفی توفیقی مشترکا نفر دوم و فاطمه یزدانپرست نفر سوم این بخش معرفی شدند. در بخش شعر سنتی از محسن کاویانی به عنوان برگزیده اول، حسن خسروی برگزیده دوم و میثم داوودی به عنوان برگزاری سوم تقدیر شد.
در بخش شعر کودک سمیه تورجی نفر اول، سمیه بابایی نفر دوم و ریحان نوری نفر سوم اعلام شد. در بخش ادبیات داستانی داوران کیفیت آثار رسیده در حوزه ادبیات داستانی را بسیار خوب عنوان کردند و گفتند در بخش طرح رمان آثار بسیار خوبی به دستشان رسیده است که نوید بخش تولید رمانهای خوب در سال پیش رو است . در بخش داستان کودک زینب عقلمند، اعظم اختری و فاطمه طهماسبی تقدیر شد همچنین سمیه سبزی نفر اول، نسرین دشتی نفر دوم و الهه عباس زاده نفر سوم این بخش معرفی شدند.
در بخش طرح فیلمنامه شایستگان تقدیر عزیزالله محمدپور، عرفان دهقان و محسن جهانی بودند.
در بخش طرح رمان از حسین سلیمیان، زینب حق شناس، کبری التج، سمیه عابد، محیا عبدلی، محدثه اکبرپور، زهره دلجو، محمد نصراوی و فاطمه سادات موسوی به عنوان برگزیدگان تقدیر شد.
در بخش داستانک هم عارفه زنگی آبادی شایسته تقدیر و فرزانه فراهانی برگزیده اول، منصوره خدابخشی برگزیده دوم و زهرا فیروززاده برگزیده سوم تقدیر شدند.