توقف قطار تجهیزات پزشکی در ایستگاه بانک مرکزی/ جزئیات یک جلسه مهم

تغییرات مدیریتی در اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو، خون تازه ای در رگ های تأمین کنندگان تجهیزات پزشکی تزریق کرد و حالا برای حرکت، نیازمند تخصیص به موقع ارز هستند.

به گزارش ذاکرنیوز بعد از تغییراتی که در رأس و بدنه اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو صورت گرفت، تا حدود زیادی آرامش به صنف تولیدکنندگان و تأمین کنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی بازگشت و حالا به نظر می‌رسد اگر شرایط مهیا شود، امسال را می‌توان با کمترین دغدغه در تهیه و دسترسی به تجهیزات پزشکی مورد نیاز بیماران و بیمارستان‌ها، پشت سر گذاشت.


در شرایط کنونی، مهم‌ترین دغدغه تولید کنندگان، وارد کنندگان و تأمین کنندگان تجهیزات پزشکی، تزریق ارز مورد نیاز است تا بتوانند با فراغ بال، مشکلات و کمبودها در بازار تجهیزات پزشکی را به حداقل برسانند.


بر اساس گزارش‌های رسمی از وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، در حدود ۴۰ درصد از تجهیزات و ملزومات پزشکی مصرفی در کشور، سهم تولید داخل است و مابقی نیاز کشور از طریق واردات تأمین می‌شود.


بنابراین، مهم‌ترین چالش بر سر راه تأمین کنندگان تجهیزات پزشکی، دریافت به موقع ارز مورد نیاز است که بانک مرکزی اختصاص می‌دهد.


در همین حال، بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، یک خبر خوش به دست اندرکاران حوزه تجهیزات پزشکی داد و گفت: با توافقی که با سازمان برنامه و بودجه داشته ایم، ۱.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای تجهیزات پزشکی و داروهای گران قیمت تصویب شد.


از سوی دیگر، احسان خاندوزی وزیر اقتصاد، در نامه‌ای به رئیس جمهور، خواستار تعیین فهرست کالاهای اساسی، دارو، واکسن، تجهیزات پزشکی و…، همکاری فوری وزارتخانه‌های مختلف شد.


شاید، یکی از نهادهای دولتی که از آن می‌توان به عنوان سوخت قطار تجهیزات پزشکی نام برد، بانک مرکزی است. زیرا، شرکت‌هایی که در این حوزه فعالیت دارند، برای تداوم فعالیت خود، نیازمند تزریق ارز هستند.


حالا این ارز می‌تواند شرکت‌های تجهیزات پزشکی را از شرایط بلاتکلیفی خارج ساخته و قبل از اینکه وضعیت بیمارستان‌های کشور به لحاظ تأمین تجهیزات و ملزومات پزشکی مصرفی وارد بحران شود، نیازهای آنها توسط شرکت‌های تولیدی و وارداتی، تأمین گردد.


در جلسه بانک مرکزی چه گذشت


در جلسه‌ای که گفته می‌شود رئیس سازمان غذا و دارو با مدیران بانک مرکزی برگزار کرده است، پیرامون تأمین ارز مورد نیاز شرکت‌های تجهیزات پزشکی، بحث و گفتگو شده است.


در این جلسه نگرانی‌های ناشی از حذف ارز ترجیحی و عواقب تورمی آن مورد بحث و گفتگوی طرفین واقع شد و دست آخر، تفاهم نامه‌ای مورد موافقت قرار گرفته که به نظر می‌رسد اگر عملیاتی شود؛ از دغدغه‌های شرکت‌های تجهیزات پزشکی، خواهد کاست.


همچنین، در این جلسه مقرر شد تخصیص کالاهایی که ارز ترجیحی می‌گیرند و همچنین کالاهایی که ارز تالار اول (گروه کالایی ۲۱) را دریافت می‌کنند، با معرفی سازمان غذا و دارو و به ترتیب اولویت اعلامی انجام شود و بانک مرکزی قول داده است به شرط داشتن منابع، به محض دریافت لیست ظرف یک تا سه روز تخصیص را انجام دهد.


درخواست شد اقلام وارداتی مورد نیاز وارد کنندگان و تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی به صورت اعتباری وارد و تسویه ارزی آن با یک تنفس تا ۶ ماه و به نرخ روز ترخیص انجام شود. البته بانک مرکزی گفته است که به شرط دریافت موافقت از سازمان برنامه و بودجه، موافق است.


تجربه تلخ کمبود دارو و تجهیزات پزشکی در سال گذشته، پیش روی مسئولان وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو، سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و…، است. اگر نمی‌خواهیم قطار تأمین تجهیزات پزشکی متوقف بماند، باید نیازهای ارزی شرکت‌های تجهیزات پزشکی را در حداقل زمان فراهم کنیم تا این قطار به حرکت خود ادامه دهد. زیرا، در غیر این صورت؛ شرایط برای بیمارستان‌ها و بیماران، وارد فاز بحرانی خواهد شد.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار