تمرکز بر مالیات دانه‌درشت‌ها با تقویت حسابرسی سیستمی

نماینده قروه و دهگلان در مجلس تصریح کرد: دریافت مالیات دقیق از مسیر تقویت حسابرسی سیستمی موجب افزایش عدالت در نظام مالیاتی کشور می ­شود.
- اخبار اقتصادی -

به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم، محمدرسول شیخی ­زاده، نماینده قروه و دهگلان در مجلس با اشاره به این موضوع که تحقق دولت الکترونیک مزیت­های زیادی برای کشور دارد، تصریح کرد: وقتی مالیات­ ستانی به سمت هوشمند و سیستمی ­سازی پیش می­رود و به جای روندهای ممیز محور و سنتی از سامانه­ ها و ظرفیت­های نوین بهره می­ گیریم، پیش­ بینی­ پذیری اقتصاد افزایش پیدا می­کند.

این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به اهمیت مالیات در بودجه و اهمیت بسیار بیشتر تحقق عدالت در اخذ مالیات خاطرنشان کرد: این که دولت بداند طی سال آتی چقدر درآمد مالیاتی خواهد داشت، مزیت زیادی به لحاظ بودجه­ ریزی دارد. در این شرایط، دولت می­داند که در روندهای سیستمی و هوشمند و بر اساس اطلاعات چقدر درآمد مالیاتی خواهد داشت و برنامه­ ریزی ­­ها بر این اساس صورت می ­گیرد.

مقابله با دانه‌درشت‌ها از مسیر هوشمندسازی نظام مالیاتی

 

شیخی ­زاده با اشاره به تحقق عدالت در اخذ مالیات و کاهش خطا در مالیات‌ستانی با هوشمندسازی نظام مالیاتی از مسیر تقویت حسابرسی سیستمی گفت: سیستمی شدن نظام مالیاتی کشور برای مودیان نیز منفعت دارد. زیرا در این روش، دریافت مالیات بر اساس آمار و ارقام صورت می­گیرد و نقش ممیزان مالیاتی از بین می­رود. بنابراین، مودیان نیز می­توانند برنامه ­ریزی مالی بهتری داشته باشند.

وی در خصوص اجرای ماده 169 و 169 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم طی سال گذشته که مورد تأکید رئیس جمهور بود و افزایش هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور را به دنبال داشت، خاطرنشان کرد: وقتی همه چیز به صورت سیستمی باشد و بر اساس اطلاعات فروش اقدام به دریافت مالیات از همگان شود، اطمینان مودیان به نظام مالیاتی کشور افزایش پیدا می­کند. در این شرایط، مالیات­ دهندگان با رضایت بیشتری اقدام به پرداخت مالیات می ­کنند و روندهای مالیاتی کشور بهبود پیدا می­کند.  

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: سیستمی و هوشمندسازی امور در تمامی زمینه ­ها به نفع کشور است و منافع ما را تأمین می­کند. روندهای سنتی و ممیزمحور امکان بروز اشتباه و خطای انسانی را به وجود می­ آورد، اما در روش­های هوشمند مالیات­ ستانی درجه شفافیت افزایش پیدا می­ کند و خطاهای انسانی نیز از بین می­رود.

وی ادامه داد: وقتی کارشناسان مالیاتی در بررسی اظهارنامه ­ها دخیل هستند، امکان بروز برخی سوءاستفاده­ ها و فسادها به وجود می ­آید. روندهای هوشمند و سیستمی این موارد را حل و فصل می­کند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: شرایط تحریمی به ما ثابت کرد که نفت منبع مطمئنی برای بودجه­ ریزی نیست. به همین دلیل، مالیات مبنای بودجه ­ریزی در کشور شده است. بر همین اساس، باید مالیات­ ستانی دقیق، هوشمند و سیستمی در دستور کار باشد و به این سمت حرکت کنیم.

شیخی ­زاده گفت: دریافت مالیات دقیق از مسیر تقویت حسابرسی سیستمی موجب افزایش عدالت در نظام مالیاتی کشور می ­شود. در این سازوکار، امکان تمرکز بر کشف مودیان جدید و مقابله با فراریان مالیاتی به وجود می ­آید و هوشمندسازی نظام مالیاتی منجر به تمرکز بر دانه ­درشت­ها و اخذ مالیات متناسب با درآمد خواهد شد.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار