تمدن ایرانی در سوریه به نمایش گذاشته شد

شامگاه چهارشنبه درحالی هفته فرهنگی ایران در سوریه رسماً کار خود را آغاز کرد که بسیاری از حاضران براین باورند تمدن ایرانی در این برنامه به نمایش گذاشته شده است و در شرایط فعلی برگزاری این برنامه‌ها بسیار کارآمد است.

 به گزارش ذاکرنیوز، شامگاه چهارشنبه درحالی هفته فرهنگی ایران در کشور سوریه با حضور مقام‌های دو کشور و میهمانان خارجی رسما کار خود را آغاز کرد که در شرایط فعلی به گفته کارشناسان برگزاری چنین برنامه‌هایی بخصوص در کشورهای همسایه ایران که دارای اشتراک‌های فرهنگی مشابهی هستند می‌تواند بسیار کارامد باشد.

به گفته این گروه از کارشناسان فرهنگی، ارتباط رو در رو میان دو فرهنگ مثل ایران و سوریه که علاوه بر اشتراک‌های مذهبی دارای اشتراک‌های فرهنگی بسیار غنی نیز هستند می‌تواند دور از فضای رسانه‌ای و برخی برداشت‌های اشتباه عاملی برای آشنایی میان طرفین و مخاطبان اینگونه برنامه‌ها باشد.

کارشناسان بر این باورند، مردم ایران و سوریه اگرچه از گذشته‌های دور ارتباط فرهنگی بسیار قوی و قابل توجهی با یکدیگر داشتند و در سطح سران کشورها نیز این ارتباط همواره تقویت شده است اما با درنظر گرفتن تحولات و همچنین حوادث دهه‌های اخیر بازنشانی اطلاعات دقیق و بدون واسطه از لحاظ فرهنگی میان دو کشور می‌تواند به استحکام هرچه بیشتر روابط دیپلماتیک، فرهنگی، اقتصادی و بطور کلی میان ملت‌ها ایجاد کند.

این گروه همچنین تاکید دارند برگزاری چنین برنامه‌هایی به صورت رفت و برگشتی در دو سوی معادله و البته در برنامه‌های میان مدت و بلند مدت می‌تواند دریچه‌های نوینی برای شکل‌گیری یا حتی زنده شدن خرده فرهنگ‌های موجود شناخته شود بنابراین با درنظر گرفتن استقبال قابل توجه سوریه‌ای‌ها از این برنامه از روز افتتاحیه تا امروز بدون تردید برگزاری برنامه‌های مشابه از سوی کشور سوریه در ایران نیز تعیین کننده است.

دریچه‌ای برای آشنایی مردم سوریه با تمدن ایرانی

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور، ️رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی  سخنرانی خود در این مراسم، با بیان اینکه دمشق یکی از مهم ترین پایتخت‌های عربی و دارای تاریخ دیرینه است، اظهار داشت: هفته فرهنگی ایران دریچه‌ای برای مردم سوریه جهت آشنایی با تمدن ایرانی و جستجوی وجه اشتراک میان آنها و تعمیق روابط بین آنهاست. 

ایمانی‌پور همچنین در ادامه سخنان خود با اشاره به شیطنت‌های انجام شده علیه فرهنگ ایران در برخی دوره‌ها گفت: با توجه به تبلیغات منفی برخی رسانه‌های خارجی علیه فرهنگ غنی ایران برگزاری چنین برنامه‌هایی می‌تواند شکننده تحریف‌ها علیه تمدن غنی ایران اسلامی باشد و در تلاش هستیم که برگزاری اینگونه برنامه‌ها را تقویت کنیم.

وی تصریح کرد: برگزاری اینگونه برنامه‌ها که زمینه رو در رویی چهره به چهره مردم دو کشور را مهیا کرده بدون تردید فارغ از هرگونه تحریف و دخل و تصرف یا سوء استفاده این فرصت را ایجاد می‌کند که مردم دو کشور کاملا با برداشتی آزاد با دیدن و درک کردن واقعیت فرهنگ معرفی شده داشته باشند و بتوانند تصمیم‌گیری کرده و تحریف را از واقعیت تشخیص دهند.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی معتقد است حضور غرفه‌های ایرانی که شامل هنرمندان، ورزشکاران، ادبا و ... بود می‌تواند نمایی از لایه‌های مختلف تمدن ایرانی را به جامعه سوریه نشان دهد و به همین دلیل شفافیت ایجاد شده مستقیم شکننده تحریف‌های اخیر ایجاد شده خواهد بود.

شکل‌گیری دیپلماسی فرهنگی ایران در سوریه

بشار جعفری معاون وزیر امور خارجه نیز با اشاره به اهمیت گسترش روابط فرهنگی در معادلات سیاسی حال حاضر دهکده جهانی اظهار داشت: با توجه به برگزاری این برنامه در سوریه شاهد شکل‌گیری دیپلماسی غنی فرهنگی ایران میان اقوام دو کشور هستیم.

جعفری همچنین در ادامه گفت: در شرایط فعلی گسترش ارتباط‌های فرهنگی و رسانه‌ای می‌تواند زمینه تقویت روابط دیپلماتیک میان کشورها را مهیا کند که خوشبختانه این رویداد توانست به شکل کاملا مناسبی این هدف را میان دو کشور ایجاد کرده و زمینه گسترش روابط میان مردم را هم تقویت کند.

ترسیم آینده‌ای درخشان میان دو کشور

از سوی دیگر لبانه مشوح، وزیر فرهنگ سوریه با اشاره به فرهنگ و تمدن ایران اظهار داشت: این رویدادها چهره غنی فرهنگی ایران را برجسته می‌کند که بین هنرهای سینما، موسیقی، عکاسی و میراث مادی و غیرمادی که شاهد عظمت تمدنی آن هستیم و با ما مشترک است، مشهود است.

وی با اشاره به برگزاری هفته فرهنگی سوریه در تهران  یادآور شد: ما در مورد جاده ابریشم، خلاقیت‌های فرهنگی و هنری رد و بدل کردیم و با توجه به اهمیت آشنایی مردم با فرهنگ اصلی دو کشور به زودی هفته فرهنگی سوریه در تهران برگزار می‌شود تا با استفاده از دستاوردهای این گونه برنامه‌های فرهنگی مسیری درخشان از ارتباطات آینده را ترسیم کنیم.

تاکید مقامات مسئول دو کشور بر گسترش روابط فرهنگی

سبحانی، سفیر کشورمان در سوریه خاطرنشان کرد که تحولات دهه‌های اخیر، نقش فرهنگی در توسعه روابط بین الملل را برجسته کرده است و رؤسای جمهوری دو کشور همواره نسبت به تقویت روابط فی مابین تاکید دارند.

وی ادامه داد: هفته فرهنگی ایران در سوریه آغازی جدید برای این روابط تلقی می‌شود.

حمیدرضا عصمتی، رایزن فرهنگی کشورمان در سوریه در این مراسم، گفت: امروز باید این هنرها را احیا کنیم و به آن پایبند باشیم و نسل‌هایی را به آن‌ها معرفی کنیم تا از انقراض در امان بمانیم.

وی افزود: این رویداد آغازگر گروهی از جشنواره‌هایی است که چه در سوریه و چه در ایران برگزار می‌شود تا پیوند فرهنگی بین آنها عمیق تر شود و پلی است که ما را به امنیت فرهنگی فرزندانمان می‌رساند و جوانان ما مانند سدی غیر قابل نفوذ خواهند بود که نفوذ به آن دشوار است.

 معرفی دستاوردهای فرهنگی و هنری ایران از جمله فرش ایرانی، پوشاک، کتب، نقاشی، خط نستعلیق و صنایع دستی و همچنین، خوراکی و غذاهای ایرانی از دیگر بخش‌های این هفته فرهنگی است.

هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سوریه (6 مهر) در چارچوب تفاهم نامه‌های فرهنگی مبادله شده از سوی دو کشور در خان اسعد باشای دمشق افتتاح شد.

در این هفته فرهنگی، جمعی از هنرمندان ایرانی در رشته صنایع دستی و هنر‌های تجسمی و نمایشی با برپایی نمایشگاه هنری بخشی از هنر فاخر اسلامی ایرانی، صنعت فرش و ... را به نمایش خواهند گذاشت.

همچنین، برگزاری نشست‌های تخصصی با موضوع گفتگوی زنان و خانواده، سبک زندگی و مشاغل خانگی و ...، اکران فیلم و کارگاه در موضوع فیلم سازی از دیگر بخش‌های این رویداد فرهنگی خواهد بود.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار