به گزارش ذاکرنیوز، منابع سوری از پرواز بالگردهای روسیه بر فراز آسمان حومه شمالی حلب خبر دادند.
این منابع به الوطن سوریه اعلام کردند: ارتش سوریه طی سه روز گذشته مواضع خود را تقویت کرده است و این همزمان با پرواز بالگردهای روسی است که از فرودگاه «قامشلی» بر فراز خطوط تماس در نزدیکی شهر «عامودا» تا «درباسیه» در شمال حسکه و نیز «ابوراسین» در این استان به پرواز درآمدند.
از سوی دیگر منابع سوری اعلام کردند: گشت زنی پلیس نظامی روسی بدون مشارکت نیروهای ارتش ترکیه نشان از ناخرسندی شدید روسها از ترکیه دارد.
همزمان گلوله باران توپخانهای و خمپاره ای حومه شمالی حلب ادامه یافت و طی آن شهرکهای «الوحشیه»، «ام حوش»، «ام القری»، «عقیبه»، «شعاله»، «زویان النصیب» هدف قرار گرفتند.
به دنبال این حملات ساکنان به سوی شهر «تل رفعت» و اطراف آن فرار کردند.
حمله ترکیه به شمال سوریه جدی است؟
«نوری محمود» سخنگوی یگانهای مدافع خلق (یپگ) تأکید کرد که ترکیه با جدیت در پی حمله به خاک سوریه است.
سخنگوی یگانهای مدافع خلق- گروه کردی که کنترل مناطق شمال شرق سوریه را در اختیار دارد- تأکید کرد که عزم ترکیه چیزی فراتر از امنیت مرزهاست.
وی افزود که نیت واقعی اردوغان رسیدن به حلب و موصل است.
او گفت: اردوغان در پی احیای نقشه موسوم به «میثاق ملی» است. نیروهای کرد تهدیدهای ترکیه را جدی میگیرند.
نوری محمود تأکید کرد: دولت ترکیه برای منحرف کردن اذهان از مشکلات اقتصادی و سیاسی داخلی چارهای جز راه انداختن چنین جنگی نمیبیند.
وی گفت که «رجب طیب اردوغان» همه تلاش خود را برای متقاعد کردن جهان به انجام چنین حملهای به کار میگیرد. اظهارات اخیر اردوغان درباره عملیات در سوریه نشان میدهد که او از برخی طرفها چراغ سبز دریافت کرده است.
تاخیر در عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه
العربی الجدید در گزارشی در این باره نوشت: ترکیه بر آغاز عملیات نظامی جدید در شمال سوریه برای تکمیل ایجاد «منطقه امن» به عمق 30 کیلومتر اصرار دارد، اما به نظر میرسد در شروع این عملیات از خود درنگ نشان میدهد و در انتظار تکمیل آمادگیهای سیاسی و نظامی به خصوص پس از موضع مخالف آمریکاست.
واکنش آمریکا به عملیات نظامی جدید ترکیه در شمال سوریه
در همین رابطه، دو منبع دیپلماتیک و نظامی ترکیه درباره آمادگیها برای عملیات نظامی جدید در شمال سوریه به العربی الجدید گفتند: عملیات به تعویق نیفتاده است بلکه در مرحله کسب آمادگیهای سیاسی و دیپلماتیک و نظامی و میدانی قرار داریم. آمادگیها از حیث سیاسی و دیپلماتیک با قدرت در جریان است و تحرکات دیپلماتیک گستردهای برای تامین پوشش سیاسی این عملیات نظامی از طریق ارتباط و تماس با طرفهای ذیربط و در درجه نخست با روسیه و آمریکا در حال انجام است و دستگاه دیپلماتیک ترکیه تلاش دارد از تحولات جاری جهانی نظیر جنگ روسیه و اوکراین و تحولات مربوط به عضویت سوئد و فنلاند در ناتو بهرهبرداری کند.
این منابع بیان کردند: تماس با طرف آمریکایی ادامه دارد و آنکارا شاهد درک مسکو درخصوص دلایل عملیات نظامی خود در شمال سوریه است به خصوص که روشن است مسکو راهبردهایی جدید در سوریه دارد که با تخلیه مواضع نظامیشان هویدا است.
اختلاف با آمریکا مربوط به عملیات نظامی نیست بلکه به اختلاف بر سر ابعاد و منطقه این عملیات نظامی است، اما ترکیه خواهان عملیات تا عمق 30 کیلومتری شمال سوریه است و از این خواسته خود عقبنشینی نخواهد کرد، این امر به معنای اضافه شدن «عین عیسی» و «عین العرب» به مناطق قبلی است؛ دو منطقهای که آمریکا اصرار بر عدم حضور آن در برنامه نظامی ترکیه دارد همچنین منطقه «منبج» که خارج از محدوده 30 کیلومتری قرار دارد، نیاز به رایزنی و توافق دارد.
از سوی دیگر، یک منبع نظامی تُرک گفت: عملیات نظامی پس از تکمیل آمادگیهای میدانی آغاز خواهد شد و پیش از کسب این آمادگیها، اردوغان دستور آغاز عملیات را نخواهد داد و اکنون آمادگیها با روند کُندتری در جریان است و احتمالا طی روزهای آتی شتاب گیرد و به هنگام تکمیل آمادگیها، هر آن احتمال آغاز آن وجود دارد.
از سخنان این دو منبع ترکیهای اینگونه برداشت میشود که آنکارا به تلاشهای خود برای کسب چراغ سبز برای این عملیات ادامه میدهد زیرا روشن است که مانع این عملیات نه روسیه بلکه آمریکاست و آنکارا در پشت پرده به دنبال کسب موافقت آمریکا از رهگذر پروندههای جنگ روسیه و اوکراین و عضویت فنلاند و سوئد در ناتو و استفاده از این عملیات نظامی به عنوان برگه برندهای در انتخابات آتی است.