به گزارش ذاکرنیوز ، روزنامه «تهران تایمز» در جدیدترین شماره خود به بررسی روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران با دیگر کشورهای جهان پرداخته است. مشروح گزارش این روزنامه را مطالعه میکنید؛
ساعاتی پس از آنکه نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا، تهران را (به مقصد کاراکاس) ترک کرد، یک دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی گفت تهران در روزهای آتی میزبان گروه دیگری از هیئت های بلندپایه خارجی خواهد بود.
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران در این باره اعلام کرد: سه مقام خارجی از جمله یک رئیس جمهور به زودی در راستای گفت وگوهای دیپلماتیک به تهران سفر خواهند کرد.
سخنگوی وزرات خارجه افزود: وزیر خارجه پاکستان روز سه شنبه به تهران سفر می کند. رئیس جمهور ترکمنستان نیز در روزهای آتی به ایران خواهد آمد. رئیس پارلمان ارمنستان نیزاین هفته به تهران سفر خواهد کرد.
ایران منزوی نیست
این سفرهای دیپلماتیک حاکی از آن است که جمهوری اسلامی ایران منزوی نیست. هفته گذشته و پس از تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی ، برخی رسانه ها و تحلیلگران غربی این ادعا را پیش کشیدند که جمهوری اسلامی به دلیل توقف مذاکرات وین بر سر احیای توافق هسته ای ۲۰۱۵، رسما با انزوای فزاینده مواجه است.
۳۰ کشور عضو شورای حکام به قطعنامه ضد ایرانی رای مثبت، روسیه و چین رای مخالفت و سه کشور پاکستان، هند و لیبی به این قطعنامه رای ممتنع دادند.
جمهوری اسلامی اما قطعنامه شورای حکام آژانس را دارای انگیزه های سیاسی و تحریک شده از سوی رژیم صهیونیستی دانسته و آن به شدت رد کرده است. وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به قطعنامه شورای حکام اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران نسبت به تصویب قطعنامه ارائه شده از سوی آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، به عنوان اقدامی سیاسی، اشتباه و غیرسازنده ابراز تاسف می کند.
دیپلماسی فشرده با هند و پاکستان
با این حال حتی شمار آرا شورای حکام به این قطعنامه نیز از کارآمدی دیپلماسی ایرانی حکایت داشت. نکته جالب توجه اینکه هند و پاکستان هر دو رای ممتنع به این قطعنامه دادند، این در حالیست که هر دو کشور هسته ای به ندرت در موارد خاصی اتفاق نظر دارند. این اتفاق هر چند طبیعی نبود، اما ماحصل دیپلماسی فشرده (ایران) با هر دو کشور بود.
حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران هفته گذشته سفری به هند داشت و با سران این کشور مذاکراتی در سطوح عالی برگزار کرد. امیر عبداللهیان در دیدار با نارندرا مودی، نخست وزیر هند دیدگاه های مشترک تهران و دهلی نو را مورد تاکید قرار داد. همچنین در این دیدار نخست وزیر هند ضمن اشاره به توافقات دوجانبه موجود در زمینه های مختلف، آمادگی کشورش در جهت تقویت همکاری با ایران به ویژه در زمینه های ترانزیتی را یادآور شد.
بنا به اعلام خطیب زاده، علاوه بر سفرهای دیپلماتیک روزهای آتی به تهران؛ وزیر خارجه ایران نیز قرار است هفته آینده سفرهای خارجی خود را از سر بگیرد. امیر عبداللهیان به شماری از کشورهای آفریقایی سفر خواهد کرد. سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد:در ماه آینده، براساس تقویم ایران که از ۲۲ ژوئن آغاز می شود، جلسات متعدد دیپلماتیکی در ایران برگزار خواهد شد.
سفر لاوروف به تهران
از سویی قرار است سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نیز به ایران سفر کند. خطیب زاده اعلام کرد: این سفر صورت می گیرد و تاریخ آن به موقع اعلام خواهد شد. روسیه نیز تایید کرد که سفر لاوروف به تهران در دست بررسی است. بنا به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از رسانه های روسی، وزارت خارجه این کشور اعلام کرد که مقدمات سفر لاوروف به تهران در حال انجام است.
امیر عبداللهیان و لاوروف اوایل این ماه نیزگفتگو تلفنی داشتند و در در آن در خصوص مهمترین مسائل دوجانبه، منطقه ای و بین المللی به بحث و تبادل نظر پرداختند. درجریان این گفتگو امیر عبداللهیان و لاوروف آخرین وضعیت روابط تهران و مسکو را مورد بررسی قرار دادند و موضوعات مختلف منتج از مذاکرات پیشین روسای جمهور دو کشور را پیگیری کردند. لاوروف در این گفتوگوی تلفنی ضمن ابراز خرسندی از سفر پیش روی خود به ایران، روابط و همکاریهای تهران و مسکو را در همه زمینهها در حال گسترش ارزیابی کرد.
وزارت خارجه ایران، سند جامع همکاری های ایران و روسیه، راه های تقویت همکاری های اقتصادی بخش های خصوصی و دولتی دو کشور، نشست آتی کشورهای حاشیه دریای خزر، سفر وزیر خارجه روسیه به تهران و آخرین تحولات اوکراین، را از جمله موضوعات مورد رایزنی امیر عبداللهیان و لاوروف در این گفتگوی تلفنی اعلام کرد.