به گزارش ذاکرنیوز، امروز روز اصناف است، قشری که از دو و نیم سال پیش تا کنون به دلیل حضور میهمان ناخوانده ای به نام ویروس کرونا قامتش به زیر تازیانههای این ویروس بی رحم هنوز استوار نشده است.
در شیراز، سومین حرم اهل بیت (ع) که از دیرباز میهمان نوازی مردمانش زبانزد خاص و عام بوده پس از شیوع ویروس کرونا، اجاره بهای کمرشکن واحدهای صنفی و تعطیلی این واحدها در پی تعطیلی و قرنطینهها، مداوم، رمق فروشندگان مختلف را گرفته و سهمشان از این ویروس شوم، جیب خالی و اجاره بهایی است که به تعویق افتاده و اقتصاد مردمی که فلج شده است.
اصناف شیراز در آستانه روز ملی اصناف دل پر دردی دارند. از جیبهای خالی و سفره کوچک شده و مصائب ریز و درشتشان میگویند.
تقریباً دو نیم سالی از حضور این ویروس میگذرد، در این مدت، تمامی مردم و اصناف مختلف دستخوش تغییرات، ضرر و زیانهای ناشی از تعطیلی و خانوارهای زیادی را داغدار شدهاند.
رکود بازار و مصیبتهای مالی باعث رنجش خاطر قشر عظیمی از اصناف که مایحتاج مردم را تأمین میکنند، شده است. طبق اعلام دولت برای واحدهای آسیب دیده از کرونا خصوصاً آن دسته از واحدهایی که به دلیل تعطیلی و قرنطینه مجبور به پایین کشیدن کرکره مغازههایشان شده بودند در قالب بستههای حمایتی تسهیلات پرداخت شد. اما طبق گفته مسئولان اتاق اصناف شیراز این بسته حمایتی در قالب تسهیلات به هیچیک از واحدهای صنفی شیراز پرداخت نشده و حتی مالیات آنان نیز دو برابر شده است.
تسهیلاتی که قرار بود التیامی بر زخم اصناف باشد، اما عدم پرداخت این تسهیلات رنج آنان را مضاعفتر هم کرده است. گرچه این بستههای حمایتی که بصورت کوتاه مدت و با تنفس کم و همچنین کارمزد بالا برای اصناف در نظر گرفته شده چاره ساز نبوده اما ذکر این نکته حائز اهمیت است که این تسهیلات با شرایط نه چندان آسانش به اصناف شیراز تعلق نگرفته است.
سید محمود هاشمی پیش از ظهر امروز سه شنبه در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تبریک روز ملی اصناف به این قشر زحمتکش، گفت: اتاق اصناف شیراز با در نظر گرفتن مشکلات و آسیبهای پسا کرونا و با جمع آوری اطلاعات دقیق از واحدهای آسیب دیده با مشارکت اتحادیههای صنفی شیراز برای اجرایی شدن بستههای حمایتی دولت از اصناف تمام تلاش خود را کرد تا با عملیاتی شدن حمایتهای دولت، بخشی هرچند اندک از زیانهای اصناف را جبران کند.
وی افزود: اما علیرغم معرفی واحدهای صنفی آسیب دیده در ایام کرونا به اداره کار برای دریافت تسهیلات، تا کنون هیچیک از اصناف شیراز هیچگونه حمایت و تسهیلاتی دریافت نکردهاند.
رئیس اتاق اصناف شهرستان شیراز با تاکید بر اینکه تعداد ۶۰ هزار واحد صنفی فعال و دارای پروانه کسب معتبر در این شهرستان وجود دارد، اظهار کرد: حمایت از اصناف و بازاریان در شرایط کرونایی حائز اهمیت بوده و در دستور کار دولت نیز قرار داشت، اما متأسفانه هیچیک از اصناف شیراز از این تسهیلات بهره مند نشدند.
وی با بیان اینکه تا کنون بین ۱۸۰ هزار تا ۲۰۰ هزار نفر بصورت مستقیم و غیر مستقیم در مشاغل صنفی در شیراز فعالیت دارند، تصریح کرد: بصورت تقریبی حدود ۵۰۰ هزار نفر در اصناف محتلف شیراز مشغول بکار هستند.
هاشمی با تاکید بر اینکه اجاره بهای اکثریت مغازهها یکساله بوده که دچار ضرر و زیان شدهاند، ادامه داد: برخی از اصناف برای جلوگیری بیشتر از ضرر و زیان مجبور شدهاند که واحدهای صنفی خود را نیمه تعطیل و یا تعطیل کنند.
رئیس اتاق اصناف شیراز در خاتمه همچنین به فعالیت ۷۹ اتحادیه صنفی در شیراز اشاره کرد و گفت: بیشترین پروانههای صادر شده از نیمه اول امسال به درخواست کنندگان راه اندازی سوپر مارکت و مشاورین املاک اختصاص داشته است.