به گزارش ذاکرنیوز، همایش ملی رونمایی از گزارش سالیانه زیستبوم شرکتهای دانشبنیان صبح امروز با حضور دکتر ابوجعفری مشاور وزیر اقتصاد در امور دانشبنیان، دکتر مهدی الیاسی، معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، دکتر میرمحمدصادقی قائممقام صندوق توسعه ملی و همچنین مدیران ارشد معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاستجمهوری، صندوقهای پژوهش و فناوری، انجمن سرمایهگذاریهای خطرپذیر و بانکها برگزار شد.
میرمحمد صادقی، قائممقام صندوق توسعه ملی اظهار کرد: صندوق توسعه ملی یک صندوق ارزی است و کل عملیات صندوق براساس صندوق ارزی است. این صندوق براساس بند33 سیاستهای کلی برنامه پنجم توسعه تشکیل شد و از سال 1390 تأسیس شد و اساسنامه آن نیز تنفیذ شد.
وی گفت: صندوق سه هدف اساسی دارد که شامل تبدیل بخشی از ثروت های ماندگار مولد و سرمایههای زاینده اقتصادی و حفظ سهم نسلهای آینده از منابع نفت و گاز از طریق تامین مالی طرحهای اقتصادی در قالب اعطای تسهیلات بانکی است.
صادقی تصریح کرد: روشهای انعقاد قرارداد به صورت عاملیت ارزی یا ریالی یا سپرده ارزی یا سپرده ریالی است. فرایند اعطای تسهیلات هم به صورت ارزی و ریالی است و طرحها باید با عاملیت بانکها باشد. 99 درصد تسهیلات صندوق توسعه ملی به صورت ارزی است. 88 همت ( هزار میلیارد تومان) کل پولی است که در این سالها به صورت ریالی پرداخت شده است.
وی ادامه داد: بانک طرح را ارزیابی میکند ضمن آنکه اکثر کارها در صندوق توسط صندوق انجام میشود.
قائم مقام صندوق توسعه ملی بیان کرد: 3 میلیارد ریال با 9 بانک قرارداد عاملیت ارزی امضا شده است. برای سپردهگذاری های ریالی پول را را در بانک سپردهگذاری میکنیم و سطح دخالت طرح در صندوق کمتر میشود. در 6 ماهه اول سال 1401 نزدیک به 7.6 هزار میلیارد ریال قرارداد شرکتهای دانشبنیان بوده است که از این رقم میزان تسهیلات اعطایی در این 6 ماهه 5.2 هزار میلیارد ریال بوده است.
صادقی تاکید کرد: بانکها 4 هزار و صد میلیارد تومان بوده است که فقط 63 درصد منابع جذب شده است که بیشتر آن در حوزه صنعت و معدن است. 6 شرکت منابع بالای 40 میلیارد تومانی گرفتند. در توزیع استانی بیشترین منابع در تهران جذب شده است و بعد از آن البرز و ... است.