به گزارش ذاکرنیوز، علیاصغر عنابستانی عصر شنبه در جلسه اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس با فعالان بخش خصوصی در اتاق بازرگانی اردبیل اظهار کرد: نباید مدام از اصلاح ساختار اقتصادی محدود دولت در شرایط کنونی با نام جراحی اقتصادی یاد کنیم چرا که این یک کار کوچکی است که دولت آغاز کرده و میخواهد دمل چرکینی را بیرون بیاورد.
وی تصریح کرد: این حرکت دولت تأثیر چندانی از اصلاح ساختار اقتصادی کشور به همراه ندارد و اصلاح ساختار در نظام مالیاتی، گمرکی و بانکی باید به شکل صحیح اتفاق افتاده و وضعیت مطلوبی را در کاهش فرآیند نظام بروکراسی شاهد باشیم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: دولت در ماههای اخیر در حوزه اقتصادی شقالقمر نکرده بلکه سعی داشته تا اشتباه گذشتگان را در تخصیص ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی اصلاح کند در حالی که اصلیترین تغییر ساختار نظام اقتصادی باید در بخش بانکی، بیمهای، مالیاتی و نظام اداری اجرایی تحقق پیدا کند.
عنابستانی افزود: ما انتظار داریم تا دولت با همراهی مجلس انقلابی هر چه سریعتر فرآیند کشور را به نفع تولید تغییر داده و هر تولیدکننده نه تنها معاف از مالیات باشد بلکه یارانه مورد نظر نیز به آنها پرداخت شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: این کار اشتباه و غلطی است که ما بخواهیم از تولیدکننده و سرمایهگذار مالیات دریافت کنیم بلکه با اصلاح ساختار باید از چنین سرمایهگذاران و تولیدکنندگانی حمایت و پشتیبانیهای لازم را انجام داده و ابتداییترین زیرساختها را نیز برای آنها فراهم کنیم.
عنابستانی اضافه کرد: بهتر است از زمین راکد، سرمایه راکد و سایر بخشهایی که مولد نیستند، مالیات اخذ شود تا تنبیهی برای این گروهها باشد.
وی ضرورت اصلاح ساختار گمرکی را با رویکرد تقویت صادرات یادآور شد و بیان کرد: در کشور ما فکر غلطی وجود دارد و آن اینکه به بهانه تأمین نیاز داخل، صادرات محدود و جلوی آن گرفته میشود.
عنابستانی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: به جای محدودیت صادرات، بهتر است صادرات تولیدات داخلی افزایش یافته و از محل ارزآوری توسعه واحدهای تولیدی و صنعتی را شاهد باشیم.
وی مدل توسعه غرب را توجه به محصولات صادراتمحور بیان کرد و گفت: در اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری از آن سخن به میان آورده به درونزا بودن و بروننگری اقتصاد به عنوان یک ساختار اساسی توجه شده است.
عنابستانی ساختار نظام بانکی را غلط و نیازمند اصلاح دانست و تصریح کرد: بانکها به جای بنگاهداری شایسته است وظیفه اصلی خود را که جمع کردن پول مردم و اعطای تسهیلات است، به درستی انجام دهند تا به دید رقیب به بخش خصوصی ننگرند.
وی افزود: در کنار اصلاح نظام بانکی، نظام اداری ما نیز باید اصلاح شود و به نظر میرسد برخی وزارتخانهها اضافی هستند و بنده به جرائت اعلام میکنم که ۵۰ درصد ساختار اداری کشور نیاز اساسی ما نیست و باید بساط آنها برچیده شود.
عنابستانی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: بودن و یا نبودن برخی سازمانها و وزارتخانهها هیچ دردی را درمان نمیکند و دولت و مردم هزینه مازادی را در این زمینه پرداخت میکنند که نمونه آن وزارتخانههایی است که اگر بودنشان ضروری نباشد، قطعاً با همراهی اصناف و اتحادیهها میتوان چنین مجموعههایی را به درستی مدیریت کرد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اینکه تشخیص بدهیم چه قشری کارگر است و یا نه یک امر سلیقهای است و بهتر است در قالب کد مخصوصی که به کارگران داده میشود از طریق پوزهای دیجیتال ورود و خروج کارگران ساختمانی را در پروژهها مورد رصد قرار دهیم تا میزان فعالیت آنها نیز مشخص شود.