به گزارش ذاکرنیوز، محمد حسین باغبانها در نشست خبری که بعد از ظهر دوشنبه در سالن جلسات اداره کل ارشاد استان قزوین برگزار شد اظهار کرد: ٢٣ ارگان در مسجد دخیلند و در امور عمرانی، اخلاقی، فرهنگی، منابر و… مشارکت میکنند که این حضور ارگانهای مختلف موجب قدرت و گاهی ضرر مسجد شده و در برخی موارد ناهماهنگیهای پررنگی را رقم زده است.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای مساجد استان قزوین ادامه داد: کانونهای مساجد از سال ١٣٧١ با مصوبه شورای انقلاب فرهنگی و پس از پایان جنگ تحمیلی به منظور مقابله با تهاجمات فرهنگی پس از جنگ فعالیت خود را آغاز کرد که امروز ٣٠ سال از تأسیس و تئوری اولیه میگذرد.
وی با بیان این نکته که در کشور ٢۶۵٠٠ کانون فرهنگی مساجد فعالیت میکنند گفت: تعداد کانونها قابل توجه است با این حال برخی از کانونها فقط روی کاغذ و مجوز هستند و فعالیت واقعی از جانب آنها نمیبینیم.
این مسئول توضیح داد: شبکه کانون مساجد پس از بسیج گستردهترین شبکه فرهنگی کشور است که به دنبال تربیت فرهیختگان و تربیت نوجوانان در فضای مسجد است و مخاطب اولیه این فعالیت نیز نوجوانان محسوب میشوند.
باغبانها تصریح کرد: تعامل با بسیج خوب و جدی است ولی گاهی نیاز به مدل شورایی برای هماهنگی داریم.
وی افزود: در استان قزوین ٣٨۵ کانون مساجد داریم که از این تعداد ٢٢٠ کانون در شهرها و باقی در روستاها فعالیت میکنند و در شهرستان قزوین ١٢٠ کانون فرهنگی هنری مساجد دایر است.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای مساجد استان قزوین با بیان این نکته که کانون فرهنگی و هنری مساجد در استان قزوین از سال ٨١ شروع به فعالیت کرده عنوان کرد: ٢٠ سال از تأسیس کانونها میگذرد و در حال حاضر تنها ۴٠ درصد کانونهای استان فعال هستند و احیا اینها مسئله اساسی است.
وی مطرح کرد: سال ٨١ فعالیتها شروع و دوره اوج فعالیت کانون مساجد همین دهه بود و بودجه ارشاد در سال ٨۵ برای کانون مساجد به اوج خود میرسد و در آن زمان هر کانون با تشکیل شدن تجهیزات خوبی هم میگرفت تا بتوانند فعالیت فرهنگی خود را شکل دهند، کم کم این عدد افول کرد و رهبر در ٩١ اشاره میکنند که کانون را فراموش نکنید ولی توصیه جدی گرفته نمیشود و در دولتهای یازدهم و دوازدهم بودجه کم میشود و در ۴ سال پایانی دولت آقای روحانی این رقم تقریباً به صفر رسیده و خیلی از کانونها به دلیل عدم حمایت متوقف میشوند.
وی با تاکید بر این موضوع که تعطیل شدن کانونهای مساجد یک سیاستگذاری غلط بوده تصریح کرد: خروجی عدم هزینه فرهنگی در فضای مسجد همین اغتشاشاتی است که در سالهای اخیر به خصوص در سال جاری شاهد آن بودیم.
باغبانها بیان کرد: سیاست دولت بازگشت به مساجد است و کم کم مشکلات عدم تخصیص بودجه نیز رفع خواهد شد، سال گذشته با اینکه با عدم تخصیص بودجه مواجه بودیم ولی به مراتب کمتر از سالهای قبل مشکل داشتیم و با تأمین مختصر حرکتهایی انجام شده است.
وی با بیان این نکته که کانونهای فرهنگی هنری مساجد ١٠٠ کتابخانه در سطح استان دارند اظهار کرد: تربیت حلقههای میانی مهمترین وظیفه پیش روی کانون مساجد است و در همین راستا با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی حرکتهای نظیر توانمند سازی جوانان با برپایی مدرسه محما، دوره صراط به منظور تربیت مربی ویژه نوجوانان، تربیت نیروهای متخصص هنر و رسانه، طراحی انواع مسابقات فرهنگی و… بوده است.
این مسئول یادآور شد: بیش از ٣٠ گروه سرود در کانونهای مساجد سطح استان فعالیت میکنند و در سال آینده هم برنامههای ویژه ای را برای کانون مساجد شهرها و روستاها برنامه ریزی کردهایم.
وی ادامه داد: فعالیتی در کنار نمایشگاه قرآن استان در نظر گرفته اینکه با محور اوقات فراقت نوجوانها هم وارد بود و تمام ارگانهای مربوط با سوژه شرکت میکنند و این مسیر در تابستان ادامه خواهد یافت.
باغبانها در خاتمه یادآور شد: مهد و با خانه بازی در کنار مساجد برای ما حائز اهمیت است و د همین راستا با همکاری معاونت امور بانوان استانداری در نظر داریم محیط خاصی مختص کودکان در مساجد برپا کنیم تا جذب از همان سنین آغاز شود چرا که اساس کار ما تربیت در فضای مسجد است.