به گزارش ذاکرنیوز، محمد جواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی شب گذشته در نشست با مدیران و فعالان بخش کشاورزی استان هرمزگان، اظهار داشت: همیشه حمایت از تولید اولویت اصلی کار ما بوده است و در راستای همین بحث از بدو ورود به مجلس در کمیسیون کشاورزی با استفاده از نظرات کشاورزان خبره مباحثی را دنبال کردیم که در راستای هموار کردن تولید، اشتغال و صادرات باشد.
وی افزود: طرح تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی نتیجهی تلاشهای انجام شده در مجلس بود که به قانونی با 15 ماده تبدیل شد و عمده گلایههایی که کشاورزان داشتند در آن گنجانده شده که اگر اجرایی شود بسیاری از مشکلات ما در بحث بیمه محصولات کشاورزی، و ... برطرف خواهد شد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی بیانکرد: به زودی وارد برنامه بودجه 1402 و برنامه هفتم توسعه خواهیم شد، خیلی از پیشنهادات را میتوان از کف جامعه تولیدی پیدا کرد و تبدیل به قانون کرد لذا تاکید داریم تولیدکنندگان اگر پیشنهادی دارند به کمیسیون ارائه کنند.
عسکری عنوانکرد: در گذشته قیمت محصولات کشاورزی را یک عدهای در تهران بدون اینکه مسائل جانبی را بدانند مشخص میکردند و خسارت سنگینی به کشاورزان وارد میکرد که ما این مسئله را اصلاح کردیم و در قالب
شورای قیمت گذاری آوردیم که 6 نفر از اعضای این شورا جزو تولیدکنندگان و سه تن از اعضا نیز جزو وزرای دولت هستند.
وی ادامهداد: ما تا الان هر آنچه که توانستیم قوانین مندرس و کهنه را بروزرسانی کردیم و هر آنچه که میتوانسته بخش کشاورزی را فعالتر کند را دنبال کردیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: در بحث مکانیزه کردن کشاورزی ایرادی که داشتیم این بود که اتکا کردیم به بخشی از شرکتهای خاص، و ساخت تجهیزات در انحصار آنها قرار گرفته است و فضا رقابتی نشده است، در حال حاضر حدود 28 هزار متقاضی برای دریافت تراکتور در نوبت هستند بنابراین حتما باید برای تولید تراکتور در کشور فضای رقابتی ایجاد شود در همین راستا شرکت تراکتورسازی تبریز را مکلف کردیم شرکت باید بالغ بر 70 درصد تراکتورها را تامین کند.
عسکری عنوانکرد: در راستای سنددارکردن اراضی مشکلی که داریم این است که اراضی کلاس یک ما در حال از بین رفتن است و این اراضی در قالب ارث و میراث تقسیم میشوند، دوستان ما طرحی را ارائه کردهاند تا اراضی کلاس یک به واسطه ارث دستخوش تغییرات نشود.
وی اظهارداشت: در بحث تمدید وامهای کشاورزان، طبق قانون بانکهای کشور باید 15درصد اعتبارات خود را به بخش کشاورزی اختصاص دهند؛ این در حالی است که یکی از بانکها تنها 1.4 درصد اعتبار اختصاص داده بود و چون مصداق ترک فعل بود این بانک را به قوه قضائیه معرفی کردیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، با اشاره گلایه کشاورزان برای وضع تعرفههای صادراتی بر گوجهفرنگی و پیاز، افزود: بحث وضع تعرفه بر صادرات محصولات کشاورزی، هم در برنامههای توسعهای کشور منع شده و هم در بودجه 1401 تاکید شده است که کسی حق ندارد تعرفه برای صادرات محصولات کشاورزی وضع کند، این موضوعات را هم به وزیر جهادکشاورزی گفتهایم و هم بالغ بر 43 نامه به خود آقای رئیسجمهور برای ایراداتی که در بخش کشاورزی وجود داشته است ارسال کردهایم، تعرفهای که برای صادرات لحاظ شده است مبنای قانونی ندارد و باید کاری کنیم که بازار صادرات دچار مشکل نشود چرا که تصمیمات خلق الساعه بیاعتمادی ایجاد میکند.
وی بیانکرد: حداقل سه الی چهار جلسه در بحث گازوئیل و سوخت ماشین آلات کشاورزی برگزار کردهایم، به وزارت جهادکشاورزی اعلام کردهایم که به استانها اعلام کنند میزان سوخت مورد نیاز خود را برای کشاورزی احصا کنند و اعلام کنند.
عسکری خاطرنشانکرد: وزارت اقتصاد را مکلف کردهایم که بخشی از فروش اموال مازاد دستگاههای اجرایی را در اختیار صندوق بیمه محصولات کشاورزی قرار دهند و 10 هزار میلیارد تومان نیز برای بخش سرمازدگی اختصاص داده شده است.