به گزارش ذاکرنیوز ، روزنامه "تاگس شاو" آلمان در مطلبی نوشت: حامیان سرسخت برگزیت این روزها در انگلیس بی قرار می شوند، آیا دولت جدید تحت نخست وزیری سوناک می خواهد به اتحادیه اروپا نزدیک شود؟ نخست وزیر آن را رد می کند ، اما ارقام و اطلاعات جدید به این بحث دامن می زند.
در ادامه این گزارش آمده است، این احساسی شبیه "بازگشت به آینده" است: برگزیت دوباره به صفحه اول روزنامه های بریتانیا بازگشت. دیلی میل روز دوشنبه نوشت: «ما را در مورد برگزیت فریب ندهید» و به دولت درباره انعقاد توافقهای نزدیکتر برای تجارت فشردهتر با اتحادیه اروپا هشدار داد.
فایننشال تایمز هم اخیرا گزارش داد که بسیاری از محافظهکاران نگران هستند که جرمی هانت، وزیر خزانهداری به سمت اتحادیه اروپا حرکت کند. این سوال که روابط اتحادیه اروپا و بریتانیا چگونه باید شکل بگیرد هنوز از نظر ایدئولوژیکی مطرح است.
آخر هفته گذشته، "ساندی تایمز" گزارش داد که ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس، به دلیل بحران شدید اقتصادی می خواهد به نزدیکی با اتحادیه اروپا بر اساس مدل سوئیس دست یابد.
سوناک البته این موضوع را تکذیب کرد و در سخنرانی خود در جمع نمایندگان کنفدراسیون صنعت بریتانیا گفت: بریتانیا تحت رهبری من با اتحادیه اروپا رابطه برقرار نخواهد کرد. من به برگزیت رای دادم، من به برگزیت اعتقاد دارم.
بحث ها در مورد روابط با اتحادیه اروپا به دلیل برخی آمارها تقویت شده است. تورم در حال حاضر در این کشور 11.1 درصد است. بر اساس پیش بینی های اداره مستقل پیش بینی اقتصادی، OBR، در سال 2023، اقتصاد بریتانیا 1.4 درصد کوچک خواهد شد.
بسیاری از سیاستمداران دولتی که طرفدار برگزیت هستند استدلال می کنند که این امر عمدتاً به جنگ در اوکراین مربوط می شود. اما کارشناسان OBR همچنین محاسبه کردهاند که تجارت در چند سال آینده 15 درصد کمتر از زمانی است که بریتانیا در اتحادیه اروپا باقی می ماند.
یکی از استدلال های مطرح شده توسط طرفداران برگزیت این بود که توافقات فردی می تواند تجارت را تحریک کند. اما به نظر می رسد که این ایده به درستی کار نمی کند . تاکنون تنها سه توافق با اتحادیه اروپا، استرالیا و نیوزلند امضا شده است.
جورج یوستیس، وزیر تجارت سابق انگلیس، تاثیر توافق با استرالیا را هفته گذشته در مجلس عوام زیر سوال برد و تاکید کرد: "به طور خلاصه، باید بگویم که بریتانیا در ازای آن بسیار زیاد داده و در ازای آن بسیار کم دریافت کرده است."
با توجه به این تحول، اکنون بسیاری از بریتانیایی ها به این فکر می کنند که برگزیت چه سهمی در شرایط سخت اقتصادی دارد. به هر حال، کمپین خروج از اتحادیه اروپا وعده داد که قیمت مواد غذایی کاهش می یابد، پول بیشتری برای خدمات بهداشتی NHS در دسترس خواهد بود، و اقتصاد می تواند نوآورانه تر عمل کند.
اما به نظر می رسد شک و تردید ها در حال افزایش است. نظرسنجی اخیر موسسه یوگو نتیجه میگیرد که 56 درصد از بریتانیاییها فکر میکنند که برگزیت اشتباه بوده است. یک پنجم از کسانی که به خروج رای دادند می گویند اشتباه کردهاند.
انجمن صنعت بریتانیا مشکل دیگری را می بیند و آن کمبود کارگران ماهر است. نمایندگان تجاری خواستار تسهیل مهاجرت هستند.
اما سوناک می خواهد مهاجرت پناهندگان را از طریق کانال مانش کاهش دهد. پناهندگان کمتر ایده اصلی حامیان برگزیت بود. در مقایسه اروپایی، تنها تعداد کمی از پناهندگان به انگلستان می آیند.
کیر استارمر، رهبر حزب کارگر نیز روز سهشنبه در مقابل نمایندگان صنعت بریتانیا علیه سیاست پناهندگی دولت استدلال نکرد. وی خواستار سرمایه گذاری بیشتر در آموزش و پرورش است. وی در این باره گفت: «زمانی که نیروی کار ارزان بخشی از استراتژی رشد ما بود، باید به پایان برسد. او گفت که تنها با کارگران ماهر می توان به رشد دست یافت.
این سیاستمدار مخالف از کلمه برگزیت اجتناب کرد. بحث در مورد خروج و رسیدگی عملی به عواقب آن همچنان با خویشتنداری ادامه دارد. احزاب، متقاعد کردن رای دهندگان را با این موضوع دشوار می دانند.
اما چیزی که به صورت ویژه در محافل محافظهکار سر و صدا ایجاد کرد این بود که جرمی هانت، وزیر دارایی انگلیس از مهاجرت بیشتر برای تقویت اقتصاد و کاهش شکافها صحبت کرده و از آن حمایت کرد، اگرچه خشم در مورد آزادی حرکت یک محرک برگزیت بود.
اخیراً اخبار بد برای طرفداران برگزیت افزایش یافته است. جورج یوستیس، وزیر انگلیسی، از توافق تجارت آزاد با استرالیا - که توسط دولت به عنوان اولین قرارداد مهم پس از برگزیت یاد میشود- انتقاد کرد و آن را برای بریتانیا بد دانست.
انگلیس در پایان ژانویه 2020 اتحادیه اروپا را ترک کرد. از اول ژانویه 2021، این کشور دیگر عضو اتحادیه گمرکی اتحادیه اروپا و بازار داخلی نیست. این امر باعث ایجاد مشکلات اقتصادی قابل توجهی در این کشور شده است. تجارت با اتحادیه اروپا به میزان قابل توجهی کاهش یافت زیرا علیرغم توافق جامع، تعرفهها در برخی زمینه ها ضروری است و بوروکراسی به طور کلی و به صورت قابل توجهی افزایش یافته است. از آنجایی که ورود شهروندان اتحادیه اروپا برای کار به انگلیس گرانتر و زمانبرتر است، کمبود کارگران ماهر نیز افزایش یافته است.
در همه پرسی برگزیت در سال 2016، 51.9 درصد از شرکت کنندگان به خروج از اتحادیه اروپا و 48.1 درصد به ماندن در اتحادیه اروپا رأی دادند. طبق نظرسنجیها، طرفداران برگزیت اکنون در اقلیت هستند.