به گزارش ذاکرنیوز، نیروهای پشتیبانی سریع سودان اعلام کرد: جنگندهها و بالگردهای ارتش مواضع ما را در منطقه «کافوری» در خارطوم بحری هدف قرار میدهند.
همزمان خبرنگار الجزیره از تجدید درگیری میان نیروهای پشتیبانی سریع و ارتش سودان در «ام درمان» در غرب خارطوم خبر داد.
تیراندازی پراکنده در اطراف کاخ ریاست جمهوری سودان هم وجود دارد.
اینترنت قطع است
با ورود درگیریها میان ارتش و نیروهای واکتش سریع در سودان به دومین هفته خود، یک سازمان غیردولتی ناظر بر اینترنت جهانی از قطع «تقریبا کامل» اینترنت در سودان خبر داد.
سازمان نتبلاکس اعلام کرد: دادههای این شرکت اکنون از قطع تقریبا کامل اتصال به اینترنت در سودان حکایت دارد و اتصال ملی به اینترنت در مقایسه با وضعیت عادی تنها به 2 درصد کاهش یافته است.
درگیری میان نیروهای وفادار به دو ژنرال ارشد سودان به منظور در دست گرفتن قدرت طی هفتههای اخیر بیش از 400 کشته برجا گذاشته و این کشور را در معرض فروپاشی قرار داده است.
سازمان جهانی بهداشت میگوید از آغاز درگیریهای خونین در سودان تاکنون دستکم 413 نفر کشته و بیش از 3 هزار و 500 نفر نیز زخمی شدهاند.
این در حالی است که بسیاری از شهروندان خارطوم 5 میلیون نفری گیر افتادهاند و به دلیل تعطیلی پمپ بنزینها نمیتوانند با خودروهایشان فرار کنند. شاهدان عینی می گویند تعداد زیادی از زنان و کودکان را دیدهاند که چمدان بدست و با پای پیاده قصد گریز از شهر را داشتهاند.
زخمی شدن یکی از اعضای کارکنان سفارت مصر در سودان
وزارت خارجه مصر از زخمی شدن یکی از اعضای کارکنان سفارت این کشور در سودان خبر داد و اعلام کرد: برای سلامت شهروندانمان دعوت به احتیاط میکنیم.
وزارت خارجه مصر بیان کرد: ما در راستای بیرون بردن اتباع خود در خارطوم حرکت میکنیم و از آنها میخواهیم که به نزدیکترین نقطه به منظور در دست بودن بروند.
«محمد ابو زید»، سخنگوی وزارت خارجه مصر گفت که یکی از کارمندان سفارت مصر در سودان به ضرب گلوله مجروح شد.
وی از همه شهروندان مصری در سودان خواست تا پایان عملیات خارج کردن امن شهروندان مصری، احتیاط کنند.
ابو زید گفت که کشورهایی که شهروندان زیادی از آنها در سودان هستند، نیاز به برنامه ریزی دقیق، امن و سازمان یافته برای تضمین سلامت و دقت در خارج کردن شهروندان خود در سایه تشدید تنش خطرناک دارند.
وزارت دفاع ترکیه: تصمیم به خروج اتباعمان گرفتیم
وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد: تصمیم به بازگردانیدن اتباعمان از مناطق درگیر در سودان از طریق کشور ثالث به ترکیه گرفتیم. این انتقال زمینی و از طریق کشور ثالث خواهد بود.
سفارت هلند هم امروز یکشنبه بیان کرد: روند تخلیه اتباع و کارکنان سفارتمان به منطقه امن شروع شده است.
وزارت خارجه استرالیا هم اعلام کرد: اوضاع امنیتی در سودان بی ثبات است و درگیری شدید و ادامه دار است و از اتباع خود میخواهیم که در مکان امن به سر برند.
پاریس: امروز سفارت خود در خارطوم را میبندیم
وزارت خارجه فرانسه هم اعلام کرد: امیدواریم که روند تخلیه اتباع و دیپلماتهایمان را نزدیکترین زمان ممکن به پایان برسد و امروز سفارتمان را در خارطوم میبندیم.
مسکو: امکان جابجایی هوای نیست
سفیر روسیه در سودان هم گفت: در حال حاضر امکان خروج هوایی با توجه به ادامه درگیری در فرودگاه خارطوم نیست.
انگلیسیهای سرگردان در سودان
روزنامه انگلیسی تایمز در مطلبی با عنوان «سرگردانی انگلیسیها در سودان» آورده است: انگلیسی ها دولت خود را متهم به کوتاهی درباره سرنوشت آنها می کنند.
در این مطلب آمده است: با وجود اینکه دولت انگلیس به دنبال برقراری پل هوایی نظامی برای خارج کردن دهها دیپلمات خود و خانواده های آنها از سفارت و پایتخت سودان خارطوم است اما اقدامی برای خروج صدها انگلیسی در سودان به عمل نیاورده است.
ریشه اصلی درگیری مسلحانه چیست؟
این درگیری ها بخشی از جنگ قدرت بین ژنرال عبدالفتاح البرهان فرمانده نیروهای مسلح، و ژنرال محمد حمدان دَقَلو رهبر گروه شبهنظامیان موسوم به «نیروهای پشتیبانی سریع» است. هر دو ژنرال نامبرده در گذشته با یکدیگر متحد بودند. اکنون ژنرال البرهان خواستار برچیدن نیروهای تحت فرماندهی دقلو است و آن را «شبه نظامیان شورشی» مینامد.
در ماههای اخیر، انتظار میرفت که با حمایتهای بینالمللی، مذاکرات برای به نتیجه رسیدن گذار به دموکراسی به سرانجام برسد، اما تنشهای فزاینده بین برهان و دقلو توافق با احزاب سیاسی را به تاخیر انداخت. این تنشها ناشی از اختلاف نظر در مورد چگونگی ادغام «نیروهای پشتیبانی سریع» در نیروهای مسلح و همچنین نحوه نظارت بر این روند است. این ادغام شرط کلیدی توافقنامه انتقالی سودان با گروههای سیاسی است که همچنان به امضا نرسیده است.
تحولات سودان| از فرار دیپلماتها تا هشدار درباره بروز فاجعه انسانیتحولات سودان| تخلیه اتباع سعودی از سودان و تداوم درگیری
سودان از زمان استقلال خود، به کودتاهای مکرر نظامی و درگیریهای داخلی شناخته شده است. درگیری داخلی منجر به جدایی سودان جنوبی شد.