پیشنهاد ایجاد گروهی میانجی برای حل مناقشه بین مسکو و کی‌یف

آغاز سفر لاوروف به آمریکای لاتین، تاکید پوتین بر تقویت روابط با چین، امکان تغییر استراتژی کی‌یف پس از درز اطلاعات پنتاگون، قصد اوکراین برای مذاکره درباره صادرات غلات به اروپا و ادامه اصرار کی‌یف برای ورود به ناتو، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ است.

به گزارش ذاکرنیوز، "لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا"، رئیس جمهوری برزیل، ایجاد یک آنالوگ از "گروه بیست" (G20) را پیشنهاد کرد که وظیفه حل و فصل مناقشه نظامی در اوکراین را برعهده داشته باشد. 

وی در این باره گفت: «گروه G20 برای نجات اقتصاد جهانی که در بحران بود ایجاد شد. اکنون ایجاد قالبی مشابه این گروه برای پایان دادن به این "درگیری نظامی" و برقراری صلح در اوکراین بسیار اهمیت مهم است. این هدف من است و فکر می‌کنم که موفق خواهیم شد.»

لولا داسیلوا یادآور شد که قبلاً این نظریه را با شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین و شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس جمهوری امارات متحده عربی در میان گذاشته است. به گفته وی، این اتحاد جدید بین کشورها باید ماموریت میانجیگری بین مسکو و کی‌یف را انجام دهد. رهبر برزیل این واقعیت را مورد توجه قرار داد که دو طرف درگیری برای توقف درگیری اقدامی نمی کنند، و این در حالی است که اروپا و ایالات متحده هم به ادامه این جنگ دامن می زنند.

رئیس جمهوری برزیل پیش از این، در اواسط ماه آوریل نیز از این مسئله تاکید رده بود که ایالات متحده و اروپا باید از  کمک به توسعه درگیری نظامی در اوکراین، از جمله با ارسال انواع مختلف سلاح برای کی‌یف، دست بردارند. به گفته وی، این نخستین کاری است که باید انجام شود تا بتوان برای رسیدن به صلح تلاش کرد.

پیش از آن، در اواخر ماه مارس، دولت برزیل از امضای بیانیه نهایی "اجلاس سران برای دموکراسی" که در آن کشورهای شرکت کننده "تجاوز روسیه به اوکراین" را محکوم کرده و خواستار اعمال فشار بر مسکو شده بودند، خودداری کرد. در ماه فوریه، رئیس جمهوری برزیل ابراز عقیده کرده بود که روسیه برای پایان دادن به عملیات نظامی خود در اوکراین از طریق مذاکرات صلح آمیز به حداقل شرایط نیاز دارد که فراهم نیست.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز چهارصد و نوزدهم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

سفر لاوروف به تعدادی از کشورهای منطقه آمریکای لاتین 

وزارت امور خارجه روسیه بامداد امروز، دوشنبه، اعلام کرد که سرگئی لاوروف، رئیس دستگاه دیپلماسی این کشور به برزیل، ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا سفر خواهد کرد. وی سفر خود به آمریکای لاتین را با بازدید از برزیل آغاز می‌کند.

طبق این اطلاعات این سفر کاری از امروز 17 تا 21 آوریل (28 فروردین الی اول اردیبهشت ماه) انجام می شود. یادآوری شده که برای وزیر خارجه روسیه برنامه بسیار غنی از دیدار و گفتگو  در سطوح مختلف با رهبران و وزرای خارجه این کشورها در نظر گرفته شده است.

هدف از سفر لاوروف به منطقه آمریکای لاتین، تقویت همکاری های دوجانبه متقابلا سودمند بین روسیه و این چهار کشور در زمینه های سیاسی، تجاری، اقتصادی، آموزشی، بشردوستانه، فرهنگی و غیره تعیین شده است. وزارت خارجه روسیه در رأس موضوعات مورد بحث، مسائل مربوط به تقویت مبانی حقوق بین المللی جهان امروز که ساختار پشتیبان آن منشور سازمان ملل است را مورد توجه قرار داد.

سفیر روسیه در دانمارک: کپنهاگ تجهیزات نظامی مختلف به اوکراین ارسال می‌کند

ولادیمیر باربین، سفیر روسیه در دانمارک در مصاحبه اختصاصی با روزنامه ایزوستیا که صبح امروز، دوشنبه، منتشر شد، یادآور شد که دانمارک 19 سامانه توپخانه سزار (Caesar) را در ماه مه و تانک‌های لئوپارد (Leopard-1) را در تابستان به اوکراین ارسال خواهد کرد.

وی گفت: «امکان ارسال جنگنده‌های F-16 نیز در حال بررسی است. مربیان دانمارکی در حال آموزش سربازان اوکراینی هستند. کپنهاگ قاطعانه بر این باور است که غرب قادر است در اوکراین یک شکست نظامی را بر روسیه تحمیل کند. برای مقامات دانمارکی اهمیتی ندارد که در صورت تشدید بیشتر درگیری نظامی چه سرنوشتی در انتظار اوکراین و مردم آن خواهد بود. بر اساس چنین دیدگاهی، کپنهاگ امروز هیچ "خط قرمز" یا ممنوعیتی برای انتقال هر چه بیشتر سلاح های جدید به اوکراین ندارد.»

پیش از این دانمارک تسلیحات نظامی به ارزش 900 میلیون دلار از جمله سامانه های موشکی ضدکشتی، ضدتانک و ضدهوایی، خمپاره انداز، نفربر زرهی، پهپاد و همچنین انواع مهمات به اوکراین منتقل کرده بود.

پوتین: همکاری نظامی روسیه و چین روابط استراتژیک بین دو کشور را تقویت می‌کند

دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین شب گذشته، یکشنبه اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه با "لی شانگ‌ فو"، وزیر دفاع و یکی از اعضای شورای دولتی جمهوری خلق چین، دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه نیز حضور داشت. 

پوتین در این دیدار به همکاری موفق و متنوع مسکو و پکن در حوزه نظامی اشاره و تاکید کرد که همکاری نظامی بین روسیه و چین روابط راهبردی و اعتماد بین دو کشور را بیش از گذشته تقویت خواهد کرد. وی گفت: «من فکر می‌کنم که البته این حوزه از اهمیت زیادی برخوردار است که ماهیت منحصراً اعتمادی و استراتژیک روابط ما، روابط بین فدراسیون روسیه و جمهوری خلق چین را تقویت می‌کند.»

رئیس جمهوری روسیه به سفر رسمی شی جین پینگ، رئیس جمهور چین به مسکو در ماه مارس اشاره کرد که در آن گفتگوها موضوع همکاری نظامی نیز بطور مفصل مورد بررسی قرار گرفت. وی یادآور شد که به طور کلی، این مذاکرات بسیار سازنده بود.

طبق گزارش وزارت دفاع روسیه، این نخستین سفر خارجی لی شانگ فو، پس از انتصاب به سمت سرچرست وزارت دفاع به روسیه است که دو روز - 16 تا 18 آوریل طول خواهد داد. در طول این سفر، وی مذاکرات مفصلی با سرگئی شویگو، وزیر دفاع دارد  و "طرفین در مورد وضعیت و چشم انداز همکاری های دوجانبه در حوزه دفاعی و همچنین موضوعات مهم امنیت جهانی و منطقه ای، از جمله روند اوضاع در اوکراین، گفتگو خواهند کرد."

نماینده کنگره: اوکراین استراتژی خود را به دلیل افشای اسناد محرمانه آمریکا بازنگری خواهد کرد

مایکل ترنر، رئیس کمیته ویژه اطلاعات مجلس نمایندگان کنگره آمریکا بامداد شب گذشته،  یکشنبه، ابراز عقیده کرد که مقامات اوکراینی ممکن است برخی از برنامه های استراتژیک خود را در رابطه با افشای اسناد محرمانه پنتاگون مورد بازنگری قرار دهند. 

وی در مصاحبه با شبکه CBS گفت: من می توانم به شما بگویم که رئیس جمهور زلنسکی، مسلماً، نگران است <...> با این حال، این اسناد یک وضعیت ثابت را توصیف کرده و واقعیت های یک دوره زمانی خاص است، <...>، مقامات کی‌یف می توانند وضعیت و استراتژی خود را تغییر دهند. و این بر نتیجه نهایی تأثیر می گذارد.

ترنر به طور جداگانه در مورد این درز اطلاعات  نیز یادآور شد که نیروهای مسلح اوکراین کمبود شدید انواع خاصی از مهمات را تجربه می کنند. به گفته وی، این مسئله می تواند راهنمای دیداری برای متحدان کی‌یف در خصوص ارائه کمک های نظامی فوری باشد. در عین حال، به عقیده او، زودهنگام است که باور کنیم ارتش اوکراین کاملاً آسیب پذیر است یا به زودی دچار مشکل جدی در نبرد با روسیه خواهد شد.

اوکراین امروز با لهستان درباره صادرات غلات مذاکره خواهد کرد

 وزیر سیاست ارضی اوکراین، میکولا سولسکی، اعلام کرد که روز دوشنبه، 17 آوریل (28 فروردین ماه)، مذاکراتی بین اوکراین و لهستان در مورد صادرات محصولات کشاورزی در ورشو برگزار می شود. 

وی توضیح داد: طی ماه های آینده مذاکرات دشواری به دلیل صادرات فعال محصولات ما به کشورهای اتحادیه اروپا وجود خواهد داشت. اگر بطور خاص در مورد لهستان صحبت کنیم، باید بگویم که مذاکرات از همین فردا، دوشنبه آغاز می شود. فردا در ورشو ملاقات هایی خواهیم داشت و نتیجه آنها را به همه اطلاع می دهیم. گام اول به نظر ما باید از سر گیری ترانزیت محصولات کشاورزی باشد.

همانطور که این وزیر یادآور شد، طرف اوکراینی همچنین دیدارهایی با مقامات رومانی و اسلواکی در این خصوص خواهد داشت که در روزهای 19 و 20 آوریل برگزار خواهند شد.

روز شنبه مقامات لهستانی واردات محصولات کشاورزی از اوکراین را تا تاریخ 30 ژوئن ممنوع کردند. وزارت سیاست ارضی و محصولات غذای اوکراین از این تصمیم مقامات ورشو بشدت انتقاد کرد.

کمیسیون اروپا نیز ممنوعیت لهستان و مجارستان برای واردات محصولات کشاورزی از اوکراین را اقدامی یکجانبه و غیرقابل قبول ارزیابی کرده است.

 دوره آموزشی برای خلبانان اوکراینی در آمریکا یک سال برآورد شده است

مارک کلی، سناتور آمریکایی از ایالت آریزونا اعلام کرد که آموزش 12 خلبان اوکراینی برای پرواز با جنگنده های F-16 حدود یک سال طول خواهد کشید.  این سناتور روز یکشنبه در گفتگو با شبکه سی.بی.اس گفت: «تخمین این است که آموزش 12 خلبان اوکراینی حدود یک سال طول می کشد.»

کلی در مورد انتقال احتمالی جنگنده F-16 به اوکراین نیز یادآور شد که این موضوع را قبلاً در جلساتی با نمایندگان وزارت دفاع و دفتر ریاست جمهوری آمریکا مطرح  و مورد بحث قرار داده است. به گفته وی، نه تنها آمریکا، بلکه کشورهای دیگر نیز چنین جنگنده ای در اختیار دارند.

در اوایل ماه آوریل، یوری ایگنات، مشاور فرماندهی نیروی هوایی ارتش اوکراینی، گفت که ایالات متحده همچنان از انتقال هواپیماهای نظامی مدل F-16 به کی‌یف خودداری می کند، اگرچه نیروهای مسلح اوکراین نیاز فوری به آنها را احساس می کنند. 

پیش از این، در اوایل ماه آوریل، دریاسالار کریستوفر گریدی، معاون رئیس کمیته روسای ستاد ارتش ایالات متحده، انتقال جنگنده های F-16 به اوکراین در شرایط فعلی را اقدامی کاملاً غیرمعقول و بسیار پرهزینه ارزیابی کرد. وی توضیح داد که 40 میلیارد دلار قیمت ساخت هر جنگنده F-16 است که بهتر است همین مبلغ برای تامین گلوله های 155 میلی متری و موشک های هدایت شونده GMLRS هزینه شود.

در صورت ریاست جمهوری مجدد ترامپ  فاجعه ای در انتظار زلنسکی خواهد بود

مجله نیوزویک روز یکشنبه در تحلیلی یادآور شد که  اگر دونالد ترامپ، بار دیگر رئیس جمهوری آمریکا شود، این وضعیت برای اوکراین یک فاجعه خواهد بود. امیل ناگن‌گاست، کارشناس مسائل سیاسی و استاد کالج جونیاتا، به این نشریه گفت: «اگر ترامپ به کاخ سفید بازگردد، این یک فاجعه برای ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین خواهد بود.

وی یادآور شد که در سال 2019، زلنسکی درخواست ترامپ برای تحقیق درباره هانتر بایدن، پسر جو بایدن، رئیس جمهوری فعلی آمریکا را رد کرد و سپس گفتگوی آنها منتشر شد. سپس این موضوع تقریباً به استیضاح ترامپ منجر شد. ترامپ این موضوع را بسیار شخصی تلقی کرد و من شک ندارم که او می خواهد از زلنسکی انتقام بگیرد. ناگن‌گاست گفت: اگر ترامپ در انتخابات 2024 پیروز شود، از قطع رابطه نزدیک با اوکراین که بایدن آن را محور اصلی سیاست خارجی خود قرار داده، بسیار لذت خواهد برد.

ترامپ بارها بر خطر یک درگیری نظامی تمام عیار در نتیجه سیاست های مقامات فعلی ایالات متحده تمرکز کرده است. به عنوان مثال، در اوایل ماه آوریل، در چارچوب همین موضوع، به تهدید آشکار استفاده از سلاح هسته‌ای اشاره کرد، پدیده‌ای که در دولت بایدن افزایش قابل توجهی یافته است.

پیش از آن، در اواخر ماه مارس، نیز ترامپ گفت که درگیری اوکراین "باید فوراً پایان یابد". وی مدعی شد که آماده است تنها ظرف 24 ساعت به حل و فصل مناقشه دست یابد، اما جزئیات طرح خود را فاش نکرد.

آمادگی رومانی برای کمک به اوکراین و مولداوی در پیوستن به اتحادیه اروپا 

بوگدان آئورسکو، وزیر امور خارجه رومانی اعلام کرده که این کشور آماده است تا به مولداوی و اوکراین کمک کند تا ارزیابی فنی از تحقق شرایط الحاق به اتحادیه اروپا را انجام دهند.

آئورسکو گفت: «رومانی به حمایت از اوکراین و مولداوی، از جمله از طریق تخصص فنی، برای اجرای توصیه‌های اتحادیه اروپا درباره آغاز مذاکرات الحاق به اتحادیه اروپا ادامه خواهد داد.»

وزیر خارجه یادآور شد که در پاییز امسال کمیسیون اروپا ارزیابی خواهد کرد که چگونه اوکراین و رومانی از شرایط و توصیه‌های لازم برای پیوستن به اتحادیه اروپا پیروی می‌کنند. اگر این گزارش مثبت باشد، این دو کشور می توانند به مرحله بعدی یعنی آغاز مذاکرات الحاق بروند. به گفته وی، هر دو کشور شایسته پیروی از مسیر اروپایی هستند.

این در حالی است که اوکراین درگیر یک مناقشه نظامی داخلی است و این وضعیت مغایر با قوانین مربوط به عضویت یک کشور در اتحادیه اروپاست.

وزیر دفاع اوکراین مرکل را مقصر در عدم پیوستن کی‌یف به ناتو دانست

آلکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین روز یکشنبه در مصاحبه با روزنامه اسپانیایی La Razon ، اعلام کرد که آنگلا مرکل، صدراعظم سابق آلمان، در اجلاس سران ناتو در سال 2008 علیه پیوستن اوکراین و گرجستان به ناتو صحبت کرد. 

وی گفت: «این احتمال وجود داشت که اوکراین و گرجستان به اعضای جدید [ناتو] تبدیل شوند. آمریکایی ها موافق بودند، مانند اکثر اروپایی ها <...> ولی آنگلا مرکل مخالفت کرد و بقیه را نیز در این خصوص متقاعد کرد.»

رزنیکوف مدعی شد که اوکراین در حال حاضر یکی از اعضای واقعی ناتو است، برای اینکه  از سلاح ها و استانداردهای این اتحاد استفاده می کند.  به عقیده وی، تنها باقی مانده  که این وضعیت از لحاظ قانونی تثبیت شود.

در عین حال، به گفته وی، کی‌یف برای ادامه نبرد با نظامیان روسی نیازی به نیروهای نظامی کشورهای عضو ناتو ندارد و از سربازان اوکراینی استفاده می کند.

همچنین وزیر دفاع در  این مصاحبه از نام بردن تعداد دقیق کشته شدگان در صفوف نیروهای مسلح اوکراین در جریان درگیری نظامی با روسیه خودداری کرد و تنها در مقام مقایسه به این نکته اشاره کرد که تلفات ارتش اوکراین از تعداد قربانیان زلزله ترکیه (که بیش از 50 هزار نفر بوده) کمتر است.

تحولات اوکراین| هشدار درباره افزایش سریع تعداد مزدوران خارجی در اوکراینتحولات اوکراین|مخرب‌ترین درز اطلاعات دولت آمریکا از زمان انتشار اسناد ویکی لیکستحولات اوکراین| ابراز تردید درباره موفقیت ضدحمله احتمالی ارتش اوکراین

پاپ در پیام تبریک عید پاک برای روسیه و اوکراین صلح آرزو کرد

پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک جهان عید پاک را به  پیروان مذهب ارتدکس تبریک گفت.

پاپ روز یکشنبه در خطبه مرسوم  به این مناسبت، برای مومنانی که در میدان سنت پیتر جمع شده بودند،  برای مردم روسیه و اوکراین آرزوی صلح و آرامش کرد.

او از همه شرکت کنندگان درخواست کرد برای همه کسانی که در جریان درگیری نظامی در اوکراین جان باختند، دعا کنند و  گفت: "ای کاش خداوند به آنها نزدیک شده و به آنها کمک می کرد تا به صلح برسند."

وزیرخارجه فرانسه خواستار ایجاد شرایط لازم برای مذاکرات صلح در اوکراین شد

کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه روز یکشنبه تاکید کرد که جامعه بین المللی باید شرایط لازم برای آغاز گفتگوهای صلح درباره اوکراین را بوجود آورد.

او در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ژاپنی NHK گفت: «لازم است کار بر روی ایجاد شرایط برای مذاکرات صلح هر چه زودتر آغاز شود. و این مسئولیت بر عهده همه کشورهاست.»

وزیر خارجه فرانسه اذعان کرد که در حال حاضر شرایط لازم برای مذاکرات صلح با روسیه وجود ندارد. وی همچنین به موضع گیری گروه G7 اشاره کرد که بر اساس آن،  برای دستیابی به صلح، خروج نیروهای روسیه از خاک اوکراین ضروری است.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار