تحول در اقتصاد کشت‌ و صنعت‌ها با به‌کارگیری 30 فناوری

دبیر ستاد زیست فناوری گفت: در حوزه کشت و صنعت‌ به کارگیری 30 فناوری، متحول‌کننده اقتصاد کشت و صنعت‌ها است که یکی از آنها موضوع کریسپر بوده که می‌تواند اقتصاد کشور را تغییر دهد.

 به گزارش  ذاکرنیوز ، نشست کشت و صنعت‌های بزرگ ایران (نشست شرکت‌های کشت و صنعت و هم‌افزایی فناوران و شرکت‌های بزرگ حوزه امنیت غذایی و کشاورزی) در معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برگزار شد.

 "بررسی چالش‌های حوزه صنایع مواد غذایی، کشاورزی، دامپروری و بویژه حوزه امنیت غذایی"، "تسهیل و هم‌افزایی در راستای عملکرد در این حوزه‌ها" و "شبکه‌سازی و هم‌رسانی فی‌مابین فناوران و شرکت‌های بزرگ فعال در این عرصه" از محورهای برگزاری این نشست است:

دکتر مصطفی قانعی؛ دبیر ستاد زیست فناوری معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌ بنیان ریاست جمهوری در این نشست اظهار کرد: این قابلیت در زیست فناوری وجود دارد تا 3 درصد بازار زیست فناوری جهانی در اختیار ما قرار گیرد که رقمی معادل 30 میلیارد دلار است.

وی تصریح کرد: زیست فناوری نشان داده است که می‌تواند تا 10 درصد تولید ناخالص ملی کشور از طریق زیست فناوری محقق شود و زیست فناوری می‌تواند اقتصاد بسیار بزرگی را رقم بزند.

قانعی تصریح کرد: آیا می‌توانیم به نوعی حرکت کنیم که امنیت کشور را تامین کنیم چراکه امنیت غذایی علاوه بر اقتصاد به امنیت کشور گره خورده است.

وی گفت: نام‌گذاری امسال با این انتقاد آغاز شد چرا که فعالان حوزه کشاورزی در موضوع دانش‌ بنیان‌ها ورود نکردند. در معاونت علمی تعداد دانش‌ بنیان‌های حوزه کشاورزی پایین‌تر بوده است.

قانعی ادامه داد: کار معاونت علمی تحقق اقتصاد دانش بنیان به وسیله ابزارهایی انجام می‌شود که در اختیار دارد. ستاد زیست فناوری از دانشگاه و فارغ‌التحصیلان مقطع لیسانس و فوق‌لیسانس و دکترا هزینه می‌کند تا یک کار فناورانه برای صنعت انجام دهند.

وی تصریح کرد: حرف کشت و صنعت‌ها این است  که ما خیری از دانشگاه ندیده‌ایم و دانشگاهیان به دنبال مقاله هستند اما ما به دنبال حل مشکلات هستیم. در این میان ستاد زیست فناوری نقش میانجی را دارد یعنی دیگر نیازی به ریسک صنعت نیست و صنعت نیاز خود را به ستاد زیست فناوری ارائه می‌کند و ستاد نیز آن نیاز را به فناوران متصل می‌کند. در واقع ستاد زیست فناوری این کار را با هزینه و ریسک خودش قبول کرده است.

دبیر ستاد زیست فناوری تصریح کرد: نقش ستاد واسطه‌گری بین دولت، شرکت‌ها و دانشگاهیان است و این سه را به هم متصل می‌کند.

قانعی گفت: یک شورایی تحت عنوان شورای سلامت و امنیت غذایی وجود دارد که این شورا نقش تنظیم‌گری و تسهیل گری دارد.  به عنوان مثال یک فناوری زیستی یک محصولی را ایجاد می‌کند که برای سلامت مفید است اما قیمت آن افزایش پیدا کرده که اینجا باید تنظیم‌گری شود.

وی تصریح کرد: در حوزه کشت و صنعت‌ها 30 فناوری ذکر شده که به‌کارگیری آنها متحول‌کننده اقتصاد کشت و صنعت‌ها است که یکی از آنها موضوع کریسپر است که می‌تواند اقتصاد کشور را تغییر دهد. 

قانعی خاطرنشان کرد: در ستاد بحث‌های تنظیم‌گری، تسهیل‌گری، پذیرش ریسک اولیه مربوط به حمایت از فناور تا اثبات فناوری انجام می‌گیرد. ما در عرصه دارو بسیار موفق عمل کرده‌ایم تا امروز واردات داروهای زیستی به مبلغ 1.8 میلیارد دلار به کشور کاهش داده‌ایم.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار