به گزارش ذاکرنیوز،«مصطفی الکاظمی»، نخستوزیر عراق در نشست وزارتی انرژی این کشور بر اهمیت اولویت قائل شدن به تامین انرژی برق پایدار شهروندان عراقی و رفع مشکلات و اختلالهای سامانه برق تاکید کرد.
در این نشست درباره اقدامات صیانتی از تاسیسات برق، سازوکار تامین سوخت برای نیروگاهها، اختصاص بودجه و طرحهای امنیتی برای حفاظت از دکلهای انتقال انرژی برق گفتگو شد.
نخست وزیر عراق بر تکمیل هماهنگیها با طرف ایرانی برای تامین گاز به منظور تداوم میانگین برقرسانی به شهروندان عراقی در تابستان پیش روی تاکید کرد.
از سوی دیگر، سرپرست وزارت برق عراق شرح مفصلی از وضعیت برق، نیازها و اعتبارات لازم برای توسعه زیرساختهای برق ارائه کرد.
چند روز قبل «عادل کریم» وزیر برق عراق گفته بود: با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به توافق نرسیدهایم از این رو تا چند سال آینده به گاز ایران نیاز خواهیم داشت. هزینه ارتباط شبکه برق عراق با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس خیلی بالا است. با تعرفه آنها (کشورهای خلیج فارس) موافق نیستیم. گاز ایران برای عراق مناسب و قیمت آن نیز مورد قبول است؛ ما سالها به گاز ایران نیاز داریم.
پیشتر در اوایل اسفند ماه گذشته، وزیران نفت ایران و عراق درباره افزایش صادرات گاز ایران به عراق و «پرداخت بدهی گاز عراق به ایران» مذاکره کردند.
رایزنی الکاظمی با فرمانده سنتکام
«مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق، در دیدار با فرمانده تروریستهای سنتکام، همکاری امنیتی و نظامی میان عراق و آمریکا را مورد رایزنی قرار داد.
نخست وزیر عراق و «مایکل کوریلا»، فرمانده جدید سنتکام در این دیدار در خصوص همکاری امنیتی و نظامی میان عراق و آمریکا، جنگ علیه تروریسم، تعقیب عناصر باقیمانده داعش و آخرین عملیات نیروهای مسلح عراق را بررسی کردند.
دو طرف همچنین در خصوص تقویت هماهنگیهای مشترک به خصوص پس از تغییر ماموریت نیروهای ائتلاف بینالمللی در عراق از مبارزه با تروریسم به کمک کردن و ارائه مشورت در جهت افزایش توانمندیهای نیروهای نظامی عراق، گفتگو کردند.
الکاظمی بر ادامه مبارزه با تروریسم و مقابله با شکلگیری هستههای داعش و تهدیدات علیه امنیت عراق و منطقه نیز تاکید کرد.
فرمانده سنتکام هم از سطح توان نظامی نیروهای امنیتی عراق و بهبود عملکرد این نیروها در انجام عملیات میدانی و نیز توانمندیهای جنگندههای نیروی هوایی عراق، تمجید کرد.
نخست وزیر عراق و فرمانده سنتکام همچنین اوضاع امنیتی و نظامی در سطح منطقه و هماهنگی مشترک برای مقابله با فعالیت گروههای تروریستی که تهدیدی علیه امنیت و ثبات منطقه به حساب میآید را مورد بررسی قرار دادند.
نشست امنیتی نخست وزیر عراق با فرماندهان نظامی و امنیتی عالی رتبه
همچنین «مصطفی الکاظمی»، نخستوزیر عراق نشستی امنیتی را با حضور فرماندهان نظامی و امنیتی این کشور و وزیران دفاع و کشور برگزار کرد.
الکاظمی در این نشست ضمن تاکید بر افزایش سطح هوشیاری و آمادگی امنیتی در ماه مبارک رمضان و مراقبت از مراکز حساس و زیرساختها، تقویت نقش نیروهای مسلح و افزایش کارایی این نیروها را نیازمند تلاشهای بیشتر و بهرهمندی از به روزترین روشها دانست.
در این نشست امنیتی در خصوص اجرای طرحهای امنیتی در ماه رمضان، پیگیری تعقیب عناصر باقی مانده داعش و حفاظت از دکلهای انتقال برق نیز بحث و گفتگو شد.
در این جلسه همچنین مقرر شد اقداماتی برای ارتقای توانمندیها و قابلیتهای نظامی، راهاندازی کمپهای نظامی در خارج از شهرها و تکمیل تجهیزات آنها در کنار همگامی با پیشرفتهای حوزه تکنولوژی در بعد تسلیحاتی و افزایش مشارکت در نمایشگاههای بینالمللی، انجام شود.
حاضران در نشست امنیتی مذکور، برای تقویت سطح عملکرد پایگاههای هوایی و بهسازی آنها در تمامی سطوح با هدف تبدیل شدن به بهترین پایگاههای هوایی در میان ارتشهای جهان و نیز بازسازی انبارهای تسلیحاتی و ارتقای آنان بر اساس نیازهای عراق، تصمیمات لازم را اتخاذ کردند.
دلایل تشدید حملات داعش
العالم الجدید در گزارشی نوشت: کارشناسان امنیتی و سیاسی، افزایش اخیر فعالیتهای داعش را به سردرگمی سیاسی موجود در عراق که بر دستگاه های امنیتی تاثیر گذاشته، مرتبط میدانند.
آنها تاکید می کنند که تصمیمهای امنیتی تحت تاثیر مزاج خلقی سیاسیون اتخاذ میشود، امری که احتمال دارد داعش از آن برای انجام حملات تروریستی در ماه مبارک رمضان از آن سوء استفاده کند.
«حسین الکنانی» کارشناس امنیتی گفت: وضعیت سیاسی با اوضاع کلی عراق مرتبط است و اگر خلل کوچکی در سیاست کشور وجود داشته باشد، قطعا بر وضعیت امنیتی و اقتصادی کشور تاثیر خواهد گذاشت. پیامدهای سردرگمی سیاسی در عراق بسیار آشکار است به ویژه با توجه به تاثیر آن در زمینه امنیتی و افزایش فعالیت داعش.
الکنانی در ادامه تصریح کرد: سردرگمی امنیتی نیز در مدیریت عملیات امنیتی و محورها آشکار است، داعش نیز از این مساله سوء استفاده میکند و به راحتی دست به حمله میزند.
این کارشناس امنیتی تاکید کرد که نباید فراموش کرد که داعش طی سالهای گذشته از ماه رمضان و با سوء استفاده از بیثباتی سیاسی در کشور برای انجام حملات تروریستی خود استفاده کرده است.
پیش از این گروهی از عناصر داعش با حمله به یک مرکز امنیتی در شهر «هیت» در استان الانبار، دو نیروی امنیتی عراق را کشتند و شماری دیگر را مجروح کردند.
عناصر این گروه تروریستی روز گذشته نیز به روستای «دوکشمان» در ناحیه «الرشاد» در جنوب کرکوک حمله کردند که بر اثر آن یک شهروند غیرنظامی و یک نیروی حشد الشعبی جان باختند و سه نیروی پلیس عراق نیز مجروح شد.
پس از حمله عناصر داعش در کرکوک، تک تیراندازهای این گروه به روستایی در شمال شرق بعقوبه در دیالی نیز حمله کردند.
همچنین اطلاعات و اسناد اطلاعاتی روز جمعه فاش شده که حاکی از قصد داعش برای حمله تروریستی-انتحاری در بغداد با استفاده از خودروی بمب گذاری شده است.
«علی البیدر»، تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: ماه رمضان، یک ماه حیاتی برای گروههای تروریستی محسوب میشود. گاهی اوقات در حملاتی تروریستی از کشته شدن برخی رهبران خود انتقام میگیرند.
داعش عراق سلاح اسرائیلی در اختیار داردآمریکا به اسم مبارزه با داعش عراق و سوریه را بمباران میکنداعتراف اعضای داعش عراق به ارتباط با سعودی ها
این تحلیلگر سیاسی در ادامه تصریح کرد: آمادگی امنیتی برای مقابله با حملات تروریستی احتمالی در ماه رمضان وجود دارد اما از میزان آمادگیها و موفقیت آمیز یا نبودن آن اطلاعی نداریم. این مساله به میزان هوشیاری و طرحهای اطلاعاتی بستگی دارد که میتواند بسیاری از عملیات را خنثی کند.
العالم الجدید نوشت: فعالیت داعش نیز در این شرایط طی ماههای گذشته به ویژه ژانویه افزایش قابل توجهی داشته است و عناصر داعش نیروهای امنیتی و غیرنظامیان عراقی را به ویژه در استانهای کرکوک، دیالی و صلاح الدین هدف حملات خود قرار دادهاند.