به گزارش ذاکرنیوز ، انتخابات فدراسیون قایقرانی اسفندماه سال ۱۴۰۱ در حالی برگزار شد که علیرضا سهرابیان برای دومین دوره پیاپی به عنوان رئیس این فدراسیون انتخاب شد.
قایقرانی در چند سال گذشته با مدال آوری و موفقیتهای خود در میادین برون مرزی و اجرای برنامههایش باعث شده تا توقعات از این رشته ورزشی روز به روز بیشتر شده و حالا در سالی که قرار است کاروان ایران راهی بازیهای آسیایی چین شود نگاه به مدال آوری این رشته بیش از پیش باشد. اما فدراسیون قایقرانی ایران با داشتن یک مجموعه از رشتههای متنوع با یک بودجه واحد در چند رشته مدال آور و المپیکی فعالیت میکند. این رشته رکوردی و رقابتی و تجهیزات محور برای حضور موفق در میادین مختلف نیازمند هزینه کرد، تامین تجهیزات به روز و حضور در مسابقات مختلف میباشد و مسائل اقتصادی میتواند در مسیر موفقیت این رشته سنگ اندازی کند.
فدراسیون قایقرانی در پایان اولین ماه سال ۱۴۰۲ با حضور تیمهای خود در مسابقات قهرمانی آسیا زیر ۲۳ سال و جوانان کار را برای حضور در میادین مختلف شروع میکند اما در همین ابتدا هم با چالش بزرگ مسائل مالی روبرو است. سهرابیان رئیس جوان این رشته بزرگترین چالش را بر سر راه این رشته مسائل مالی و اقتصادی میداند.
گفتگوی خبرگزاری مهر را با علیرضا سهرابیان را در ادامه میخوانید:
سال جدید همراه با حضور مجدد شما برای چهار سال دیگر به عنوان مدیر این مجموعه در این فدراسیون آغاز شده است. با چه چالشهایی در سال جدید روبرو خواهید شد و چطور این مسائل را حل میکنید؟
- علیرضا سهرابیان: تمام سوالهایی که در این چند وقت از رشتههای ورزشی و از قایقرانی هم پرسیده میشود، مستقیم و غیر مستقیم به مسائل مالی مربوط میشود. به خاطر اینکه تمام مسائل ما در اعزامها و اجرای تقویم فدراسیون تا خوردن، پوشیدن، تمرینات، کارهای پزشکی ورزشی و خریدن تجهیزات به منابع مالی مربوط است و امیدوارم دولت نگاه بسیار پدرانهای به ورزش داشته باشد چرا که ورزش حقانیت ایران را در میادین بین المللی به خوبی در دنیا نشان میدهد. خوشبختانه کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش در حد توان خود کمک میکنند اما به طور قطع باید یک بازنگری مواضع مالی داشته باشند و عزیزان ما در خانه ملت هم به کمک هیات دولت آمده و نیم نگاهی هم به ورزش و برنامه ریزی های آن داشته باشند
* بودجه فدراسیونها چند ماه قبل از پایان سال به وزارت ورزش ارائه شد و بودجه وزارت ورزش هم در مجلس به دنبال آن تدوین شده اما در پایان سال ۱۴۰۱ شاهد نوسانات ارزی زیادی بودیم به نظرتان میتوانید با همین بودجه تدوین شده برنامههای خود را در سال جاری به اجرا در بیاورید؟
- یکی از دغدغههای ما این شده که صبح که بیدار میشویم دلار و ارز باید به چه مقدار تهیه کنیم و متاسفانه این بازار ثبات ندارد. منابع ما به ریال بوده و به دلار و ارزهای رایج مانند یورو هزینه میکنیم و این کار ما را سخت میکند. برای تهیه بلیت هواپیمای تیم برای اعزام به مسابقات قهرمانی آسیا قبل سال نو ۳۰ میلیون تومان برآورد بودجه داشتیم و حالا در سال جدید و در فروردین ماه همان بلیت را ۶۰ میلیون تومان تهیه کردیم! این اتفاقات کار تمام فدراسیونهای ورزشی را سخت میکند چرا که آگاه نیستند از درآمدشان و هزینهای که میکنند و این کار سخت را میکند. کار سخت است و همه انتظار عملکرد خوب را از فدراسیونهای ورزشی دارند. اگر کار هم خوب و به نحو احسن انجام دهیم یک تشکر میشنویم، اما خدای نکرده فدراسیونی نتیجه خوب نگیرد مخصوصاً اگر فدراسیون مدال آور باشد و روی آن حساب باز کرده باشند، در آخر نیم نگاهی نمیکنند که چه کسی به فدراسیون کمک کرده است و فقط نتایج را میبینند.
*در سال ۱۴۰۱ یکی از رشتههای ورزشی از مجموعه فدراسیون قایقرانی جدا و به صورت یک فدراسیون مستقل مشغول به فعالیت شد. کسر شدن بودجه این فدراسیون در مجموعه شما خللی ایجاد نکرده است؟
- بودجه چندانی برای بادبانی در نظر گرفته نشده بود چرا که ما همیشه اعلام کرده بودیم که این رشته نیازمند منابع مالی مختص خود است. همین طور اعزامی را در دوره قبل بازیهای آسیایی و المپیک و بعد آن در این رشته نداشتیم و میدانستیم که مانند یک کودکی است که نیازمند تجهیزات کامل و بودجه خودش است تا رشد کند. به همین دلیل هم برنامه ریزی کاملی برای آن نداشتیم که حالا با جدا شدن آن به ما آسیبی برسد. هدفمان روی رشتههایی بود که در بازیهای آسیایی و المپیک برای ما نتیجه بگیرند و بودجه ما صرف رشتههای المپیکی روئینگ، آبهای آرام و اسلالوم و رشتههای غیر المپیکی مانند کاناپولو و دراگون بون دراگون شده است. این رشتهها در سال گذشته در مسابقات مختلف برای ما مدالهای مختلف هم کسب کردند. دراگون بوت در قهرمانی جهان درخشید. قایقرانان ما در آبهای آرام و روِئینگ در قهرمانی آسیا و جهان درخشیدند و مدال گرفتند. سرمایه گذاری ما با توجه به خواسته وزارت ورزش بوده و برنامه ریزی ما در قهرمانی آسیا موفق بود و به نتیجه رسیده. شاید همین نتایج هم باعث شده که انتظار دیگران از قایقرانی زیاد شود و در جراید یا وقتی ورزشیها دور هم جمع میشوند مطرح شود که این رشته مدال آور بوده و روی این رشته در بازیهای مهم آسیایی حساب باز کردهاند.
* برای بازیهای آسیایی قول چند مدال را دادهاید؟
- دو رقمی شدن مدال را چهار سال قبل قول دادم و الان هم می گویم، اما شرایط سخت شده است. زمانی که این قول را میدادم ارز ۲۰ هزار تومان بود الان ۵۰ و ۶۰ هزار تومان است. اما تمام تلاشم را میکنم تا روی قولم بمانم که ورزشکاران من در مسابقات بین المللی و بازیهای آسیایی برای مدال بروند نه تفریح. نه اینکه تی شرت خود را با ورزشکاران سایر کشورها عوض کنند و عکس یادگاری بگیرند، بچههای من میروند تا مدال بگیرند. اما لازم است به من کمک کنند تا بچههایم مدال بگیرند. دو رقمی شدن مدالها دور از دسترس نیست اما باید قبول کنیم مشکلات نسبت به قبل زیاد شده است. اگر این نگاه وجود دارد که رشتهای مثل قایقرانی میتواند به کاروان ایران در بازیهای آسیایی کمک کند باید به غیر از کمیته المپیک و وزارت ورزش ارگانهایی که میتوانند به ورزشهای غیر از رشته فوتبال کمک کنند بیایند و مساعدت کنند. همین طور اسپانسرهایی که میتوانند به ورزش کمک کنند و به غیر از فوتبال به این رشته جذاب ورود کنند و در نهایت مدالهایش را ببینند.
* رشته قایقرانی یک رشته تجهیزات محور است. شما در یکی دو سال قبل در تامین تجهیزات رشته روئینگ قایقهای به روزی را تهیه کردید اما به نظر میآید ما در تامین تجهیزات آبهای آرام هنوز با مشکل روبرو هستیم، برای حل این مشکل چه برنامهای دارید؟
- به طور قطع در آبهای آرام مشکل تامین تجهیزات داریم. در رشتههای آبهای آرام تجهیزات ما قدیمی شده است. ارگانهای داخلی ما از قایقها نمونه برداری کردهاند تا بتوانند از این قایقها بسازند اما شما از من بهتر میدانید تا این مراحل طی شود تا یک وسیله استاندارد ساخته و به دست ما برسد کش و قوسهای زیادی دارد و فعلاً تا زمانیکه مشکلات سازندگی آن توسط تولید کنندگان رفع شود باید از امکانات استاندارد خارجی استفاده کنیم. اما سالهاست این تجهیزات وارد ایران نشده و یک ورزشکار تا یک زمانی میتواند از تجهیزات قدیمی اش استفاده کند. این قایقها و تجهیزات به مرور زمان فرسوده میشود. تجهیزات ما باید برای رقابت در مسابقات خارجی باید به روز شود و همین طور در کنار تیمهای ملی هیاتهای خود را هم مجهز به تجهیزات استاندارد کنیم. ولی معتقدم که اگر تجهیزی صورت میگیرد باید علم نگهداری آن هم درست شود که این مسئله نیازهای آموزشی دارد. این مسئله نه تنها مربوط به قایقرانی است بلکه همه رشتهها به آموزش نیاز دارند معتقدم تمام ورزشکاران و هیاتها و باشگاهها باید در شرایط نگهداری تجهیزات و اماکن ورزشی یک بازنگری داشته باشند و این علم به زیر مجموعه ادارات کل تزریق شود.
* به نگهداری تجهیزات اشاره کردید. از نظر شما در فضاهای ورزشی کشورمان فضای مناسب برای نگهداری تجهیزات و یا استفاده بهینه از اماکن نداریم؟
- قطعاً فضاهای مناسب برای نگهداری از تجهیزات ورزشی نداریم. ادارات کل و مدیران کل ما باید در این مسئله بازنگری کنند. به یکی از هیاتهای استانی دو سال قبل سر زدیم فضای مناسب برای نگهداری از قایقها نداشتند. به یکی از روستاها رفتیم، قایق کاناپولوی هیات را بریده و در آن آب ریخته بودند تا گوسفندها از آن آب بخورند! قطعاً با این شرایط و نگاهها باید برای تغییر نگرشها تلاش شود تا تجهیزات و قایقها در استانها و زیر مجموعههای هیاتها تخریب نشده و به بین المال ضرر نرسد. هنوز مردم ما در استفاده از امکان مختلف تفریحی و ورزشی ناآگاهانه عمل کرده و از آنها استفاده میکنند. حتی یک سال سوله نگهداری قایقهای ما در یکی از شهرها آتش گرفت و چندین قایق چند صد میلیونی دراگون بوت و… از بین رفت. وقتی به مجموعههای آبی شهرها میرویم میبینیم چقدر هزینه شده و تجهیزات برای تمرین قایقرانان مهیا شده اما مکانی برای نگهداری مناسب قایقها نیست و مردم میروند روی قایقهای ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومانی میایستند و عکس یادگاری میگیرند! ما در تامین برخی قایقها مانند دراگون بوت به سختی میافتیم و این قایقها به سختی تهیه میشود. قطعاً برخی از این آسیبها غیر عمد است چرا که مردم از وضعیت تامین و استفاده آنها اطلاع و آگاهی ندارند. این قایقهایی که توسط مردم آسیب میبینند توسط مردم خودمان متضرر شدهاند از کشور دیگری که نیامدهاند. قطعاً باید در این مسئله یک بازنگری شده تا سطح آگاهی مردم برای استفاده از اماکن و تجهیزات ورزشی بالا رفته و به بیت المال آسیب نرسد.
* ظاهراً امسال برای دومین بار در تاریخ یونیورسیاد و المپیک دانشجویان جهان قصد دارید ورزشکارانی را راهی این رقابتهای جهانی کنید. قایقرانی در چه بخشهای در یونیورسیاد چنگدو حاضر میشود؟
- ما قصد داریم در رشته روئینگ یک یا دو نفر را که بتوانند در فینال A حاضر شوند را در یونیورسیاد شرکت دهیم. قبلاً هم در قایقرانی به یونیورسیادها اعزام داشتیم اما اعزامهای این دوره کیفیتر است و نفراتی که میتوانند به فینال راه پیدا کنند و نتیجه بگیرند اعزام خواهند شد نه اینکه فقط بخواهیم در این رویداد نفر اعزام کنیم.
* قطعاً ورود فدراسیون برای اعزامها در فضایی غیر از مسابقات رسمی قهرمانی آسیا و جهان و المپیک و بازیهای آسیایی در قالب تیمهای دانشجویی و دانش آموزی میتواند فرصتی جدید را به ورزشکاران شما بدهد. به نظرتان ما در این بخشها میتوانیم موفق تر از میادین اصلی ظاهر شویم؟
- ما از فضاهای رقابتی غیر از اعزامهای خودمان همیشه استفاده میکنیم و منطقی هم هست که باید از این موقعیت پیش آمده بهره ببریم. نمیشود پیش بینی کرد که بچهها چه نتایجی میگیرند چون این رقابتها بین المللی و جهانی است و رقابت در آن سخت است اما امیدوارم بچههای ما بتوانند همه تلاش خود را کرده و بهترین نتیجه را بگیرند. هر رویدادی و هر مسابقهای که برگزار میشود همه شرکت کنندگان برای کسب نتیجه می آیند. اسم رقابت روی آن است همه می آیند تا رقابت کنند و هیچکس از پیش بازنده نیست. ما همیشه میگوییم که ورزشکاران ما با غیرت در مسابقات حاضر میشوند و این به معنی این نیست که ورزشکاران کشورهای دیگر برای رقابت نمی آیند. آنها هم می آیند تا برای نتیجه بجنگند. بچههای ما میروند تا بهترین نتیجه و بهترین رنگ مدال را بگیرند و به راحتی بازنده نباشند. قطعاً نتیجه خوب و مطلوبی را در مسابقات یونیورسیاد برای نمایندگان ایران پیش بینی میکنم.
* در حال حاضر فدراسیون قایقرانی از حضور یک مربی خارجی بهره میبرد. قرارداد این مربی تا چه زمانی ادامه دارد؟
- "پدرو" تا بازیهای آسیایی با ما قرارداد دارد و نظرم این است که تا المپیک پاریس با ما همکاری کند. او به عنوان یک باغبان مسئول نگهداشت گلهای ما بوده است. وی یک سال است که با تیم آبهای آرام کار میکند و بیشترین محوریت فعالیتش روی تکنیک بچه هاست و توانسته در این مدت نتایج مطلوبی را همراه تیم کسب کند و قطعاً در آینده هم این نتایج خوب ادامه خواهد داشت. یکی از مسائل ما بحث پرداخت هزینههای ماهیانه به پدرو است که باید بررسی شود چرا که فدراسیون به تنهایی نمیتواند این هزینهها را پرداخت کند. صحبتهایی با کمیته المپیک داشتیم. البته کمیته المپیک تا الان به فدراسیون برای حضور این مربی مجرب کمک کرده امیدوارم در آینده هم در تامین بخشی از هزینههای حضور این مربی به ما کمک کند.
* نظر کمیته المپیک هم روی این مربی مثبت است؟
- بله. کمیته المپیک هم تا اینجای کار کمک کردهاند و همیشه زمینه حضور مربیان خوب و مجرب را برای ما فراهم کرده است. ما تا به امروز با حضور پدرو نتایج خوبی در قایقرانی گرفتهایم و این عملکرد قطعاً ادامه پیدا خواهد کرد. نتایجی که بچههای ما در میادین مختلف کسب میکنند تنها به اسم قایقرانی نیست به اسم ایران است. انشاءالله با این مربی در بازیهای آسیایی چین نتیجه خوبی کسب کنیم.
* میتوان گفت مهمترین رویداد پیش روی ورزش کشور ما بازیهای آسیایی چین است. قایقرانی به جز این رویداد چه برنامههای مهم دیگری را پیش رو دارد و برای آن برنامه ریزی کرده است؟
- به غیر از حضور در بازیهای آسیایی، شرکت در مسابقات قهرمانی آسیا و جهان و کسب سهمیه المپیک از دیگر برنامههای مهم ماست. ما در اولین رویداد برون مرزی، دوم اردیبهشت ماه تیم جوانان و زیر ۲۳ سال خود را در بخش آبهای آرام راهی مسابقات قهرمانی آسیا در ازبکستان خواهیم کرد. بعد از تیم جوانان اسلالوم اواخر اردیبهشت ماه راهی مسابقات قهرمانی آسیا در تایلند خواهند شد. تا پایان سال هم چند رویداد قهرمانی آسیا و جهان و انتخابی المپیک داریم. همین طور چند کاپ جهانی هم در روئینگ داریم که اگر منابع مالی تامین شود و مربیان مد نظرشان باشد به این رقابتها هم اعزام میشویم. امیدوارم در پایان سال نتایج قایقرانان به شکلی باشد که شرمنده مردم نشویم.
* لازمه موفقیت در ورزشهای رقابتی و رکوردی مانند قایقرانی حضور در میادین بین المللی و مسابقات است. قایقرانی برای حل این مسئله و افزایش حضور ورزشکاران در مسابقات چه خواهد کرد؟
- لازمه موفقیت در حال حاضر در بالاترین شرایط ممکن داشتن منابع مالی است که تمام تلاش ما برای حل این مسئله است. در غیر این صورت ما برای تیمهایمان داستان داریم. از حل مکملهای غذایی که باید در اختیار بچهها بگذاریم تا تجهیزات و پیست خوب، مربی مجرب تا امکانات تمرینی و بدنسازی و خوابگاه و در نهایت اعزامها که مکمل تامین این شرایط هستند. گفتنش در شرایط اقتصادی حاضر راحت است اما مهم این است که به چه شکلی این منابع تامین شود تا در کنار اعزامها نتایج بچهها خودنمایی کند. امیدوارم در این مسیر کمیته المپیک، وزارت ورزش و حامیان مالی و دیگر نهادهای مرتبط در تامین بودجه به ما کمک کنند.
* شما در گزارشی در مجمع انتخابات فدراسیون قایقرانی از بحث راه اندازی لیگ گفتید و اینکه به طور جدی این بحث را در این چند سال دنبال کرده و قصد دارید بحث راه اندازی و گسترش لیگها را در قایقرانی دنبال کنید. به نظر میآید فدراسیون قایقرانی ایران به نوعی آغازگر این دیدارها در این رشته بوده است؟
- بحث راه اندازی لیگهای قایقرانی صحبت چهار سال پیش من بود و امسال گزارش اجرای آن را دادیم. در تکمیل این هدف ۵۰ باشگاه در لیگهای سال قبل ما شرکت کردند که هر کدام از آنها به تناسب ورزشکار مربی را به استخدام در آوردند و به نوعی در مسیر پیشرفت آنها کمک هزینه هم در این زمینه داشتیم. بالاترین مسئله ما بحث رقابت مداوم ورزشکاران بود که مدام در حال رقابت باشند. رقابتی که حتی در دوران کرونا هم تعطیل نشد در حالی که خیلی از رشتههای ورزشی و خیلی از کشورها مسابقات خود را در این رشته تعطیل کردند اما ما مسابقات لیگ را برگزار کردیم تا ورزشکاران باهم رقابت کرده و انگیزه پیدا کنند. سال ۱۴۰۲ هم قصد داریم در کنار این لیگهای داخلی، کاپهای داخلی و آزاد بگذاریم و امیدواریم به این شکل منابع مالی مناسب هم داشته باشیم تا این رویدادها برگزار شود و ورزشکاران بتوانند از این فرصت استفاده کرده و خود را ارزیابی کنند و وضعیت حال خود را هم از نظر فنی در تیمهای ملی بهتر کنیم.
* و در پایان....
- جا دارد از همه مسئولین ورزشی و غیر ورزشی که دیدگاه خوبی به ورزش کشور داشتهاند تشکر کنم. امیدوارم حمایت این بخشها به شکلی باشد که در المپیک پاریس و بازیهای آسیایی شاهد کمک شایان آنها به ورزش باشیم تا بتوانیم نتایج خوب خود را در میادین برون مرزی ادامه دهیم.