به گزارش ذاکرنیوز ، مجید عشقی در نخستین همایش تأمین مالی غرب کشور که امروز در اتاق بازرگانی استان کرمانشاه برگزار شد اظهار داشت: بسیار مهم است که سازمانهایی که به صورت ملی تصمیماتی درباره شرکتها و صنایع اتخاذ میکنند مراودات نزدیکی با فعالان این بخش داشته باشند.
وی با بیان اینکه بازار سرمایه از دو بخش کلی تشکیل شده که بازار ثانویه شرایط خاص خود را دارد عنوان کرد: بازار ثانویه نوساناتی دارد و این در تمام دنیا در بازه سه چهار ساله طبیعی است.
عشقی با بیان اینکه یکی از رسالتهای اصلی بازار سرمایه تأمین مالی و کمک به تشکیل سرمایه است گفت: در کشور ما به صورت سنتی تأمین مالی به عهده سیستم بانکی بوده است و این نقش در سالهای اخیر به بازار سرمایه منتقل شده به طوری که اکنون بین 20 تا 25 درصد از طریق بازار سرمایه تأمین میشود.
وی با ابراز امیدواری از اینکه با طراحی ابزارهای مناسب این سیر صعودی ادامه داشته باشد بیان کرد: از یکسال گذشته که بازار سرمایه برای تأمین مالی برنامهریزی خود را آغاز کرده بر ابزارسازی و نهادسازی تأکید شده که نهادهای مالی افزایش یابد.
رئیس سازمان بورس با اشاره به راهاندازی صندوقهای سرمایهگذاری مختلف از جمله صندوقهای درآمد ثابت، سهمی و جسورانه گفت: تا قبل از این حضور شرکتهای دانشبنیان در بازار سرمایه محدود و حداقلی بود و تنها بخشی از این شرکتها پذیرش شده بودند و سهام آنها معامله میشد.
وی افزود: با توجه به نقش مهم شرکتهای دانشبنیان در اقتصاد به این نتیجه رسیدیم که شرکتهای دانشبنیان به ویژه واحدهایی که کسب و کار آنها در حوزه دیجیتال است بسیار مؤثر هستند و به همین دلیل ضوابط حضور این شرکتها در بازار سرمایه با کمک دستگاههای نظارتی بررسی و مصوب شد و نخستین شرکت مبتنی بر اقتصاد دیجیتال هرچند با موانع بسیار در فرابورس پذیرش شد.
درجا زدن بازار سرمایه/سبزپوشی گروه خودرویی از نیمهی دوم بازارتمرکز دولت بر ملاحظات بازار سرمایه در سیاستگذاریها
رئیس سازمان بورس افزود: برنامه داریم ضوابط پذیرش در بازار سرمایه برای این شرکتها تسهیل و قواعد دست و پاگیر اولیه کاهش یابد که شرکتهای بیشتری پذیرش شود.
عشقی با اشاره به اینکه گام دیگر تأمین مالی جمعی برای شرکتهای دانش بنیان به ویژه برای شرکتهای متوسط و کچک است گفت: این طرح برای طرحهای زیر 25 میلیارد تومان سرمایهگذاری است و تاکنون بیش از 34 طرح از این طریق تأمین مالی شده است.
وی با بیان اینکه 50 درصد اقتصاد ما براساس خدمات است عنوان کرد: چنانچه بخواهیم حرکتی در اقتصاد ایجاد کنیم حوزه خدمات میتواند نقش پررنگتری ایفا کند و بازار سرمایه در این حوزه میتواند ورود جدی داشته باشد.
عشقی گفت: عمده ضوابط ما به ویژه برای تأمین مالی و انتشار اوراق بر مبنای داراییهای فیزیکی به عنوان ضمانت است که این رویکرد باید تغییر کند و بر مبنای اعتماد باشد.
وی با اشاره به اینکه تنوع صندوقهای سرمایهگذاری در بورس تکمیل شده است افزود: یکی از معضلات از سال 99 تاکنون حضور مردم عادی به صورت گسترده در بازار سهام بود که به واسطه تبلیغات و اعتماد به افراد خاصی سهام خریدند و زیان کردند؛ به همین دلیل تلاش شد ابزاری طراحی شود که افرادی که در این بازار ریسک را نمیپذیرند اصل سرمایه آنها محفوظ باشد و هر کسی بر مبنای مقدار ریسکی که میتواند بپذیرد، میتواند سهام خریداری کند.
رئیس سازمان بورس با اشاره به اینکه 20 صندوق جسورانه برای شرکتهای دانشبنیان ایجاد شده است عنوان کرد: متأسفانه ارتباط خوبی بین مدیران و طرحها ایجاد نشده است و اگر مدیران با فضای سرمایهگذاری اقتصاد دانشبنیان تعامل داشته باشند میتوانند به تأمین مالی شرکتها کمک کنند. منابع بسیاری در صندوقهای جسورانه وجود دارد که به سراغ طرحها نرفته است.