به گزارش ذاکرنیوز، عباس عبادی، در نشست کارگروه پرستاری جامعه نگر، اظهار کرد: ممکن است کمیت تعرفه گذاری خدمات پرستاری مورد انتقاد برخی باشد اما باید از یک جایی شروع میشد. قطعاً وضعیت موجود مطابق تصور و انتظار ما نبود اما مطمئناً با تلاشهای مشترک، مسیر خوبی در زمینه تعرفهگذاری خدمات پرستاری طی خواهیم کرد.
وی افزود: یکی از راهکارها برای افزایش قدرت در کشور، سازماندهی صحیح پرستاران و بهیاران و کمک بهیاران است به شرط آنکه سطحبندی رعایت شود.
عبادی با بیان اینکه اگر نگاه ما به هوم کر از منظر ارتقای سواد سلامت و پیشگیری از بیماریها باشد میتواند تولید قدرت و ارزش کند؛ گفت: تعرفه گذاری خدمات پرستاری بعد از ۱۵ سال اجرا شد اما از زمان تدوین و تلاشها برای تصویب این قانون تا زمان اجرای آن، حدود ۳۰ سال طول کشید و در زمینه خدمات هوم کر نیز باید به همین شکل تلاش شود.
وی با بیان اینکه آئین نامه وزارتی خدمات مراقبت پرستاری در منزل از دهههای گذشته تدوین شده؛ بیان کرد: الان در حال بازبینی است و پس از رفع مشکلات حقوقی و…، شرایط آن تسهیل خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در زمان حاضر حدود ۱۳۷۰ مرکز هوم کر فعال در کشور وجود دارد، گفت: تعداد مراکز قانونی در حال افزایش است و هر مشکلی که وجود داشته باشد پرستاران به صورت خود تنظیمی آن را از عرصه فعالیتهای حرفهای حذف میکنند.
عبادی تصریح کرد: از موضوع تعرفهگذاری به شکل روتین عبور کردهایم و امیدواریم مردم از این تعرفهها منتفع شوند و کیفیت مراقبت نیز افزایش یابد. هدف ما باید پوشش بیمهای خدمات پرستاری در منزل باشد؛ در این صورت حجم بیشتری از مردم میتوانند از این سرویس استفاده کنند و این خدمات برای آنها مقرون به صرفه خواهد بود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: الان ۸ میلیون نفر سالمند در کشور داریم که ۱.۵ میلیون نفر از آنها بیش از سه دارو در روز مصرف میکنند و ۳۵۰ هزار نفر از آنها نمیتوانند از خود مراقبت کنند و اگر به این ۳۵۰ هزار نفر خدمات مراقبت در منزل ارائه شود اتفاق بزرگی خواهد بود.
وی افزود: متأسفانه بیمهها نسبت به پوششدهی این خدمات مقاومت میکنند، در حالی که خدمات مراقبت پرستاری در منزل ارزانتر است و طول مدت بستری را کاهش میدهد.