به گزارش ذاکرنیوز، رضا تحویلیان در نشست خبری که امروز در اداره کل بیمه سلامت استان برگزار شد از ابتدای امسال تاکنون 910 زوج نابارور در استان شناسایی و نشاندار شده است اظهار داشت: یک میلیارد و 400 میلیون تومان هزینه درمان، دارویی و تشخیصی برای این بیماران پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه 90 درصد هزینههای درمان این افراد با هر نوع بیمه پرداخت میشود عنوان کرد: دو مرکز بیمارستان معتضدی و جهاد دانشگاهی آماده ارائه خدمات درمان ناباروری در استان هستند و این افراد سه بار در سال میتوانند از این خدمات استفاده کنند.
تحویلیان از آغاز به کار صندوق حمایت از بیماران صعبالعلاج و بیماران خاص از نیمه دوم امسال با اعتبار 5000 میلیارد تومان خبرداد و اظهار داشت: اعتبار این صندوق 5000 میلیارد تومان است و تلاش میشود برای سال آینده به 12 هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه برای این بیماران 2000 میلیارد تومان تسهیلات با سود چهار درصد و بازپرداخت پنج ساله نیز در نظر گرفته شده است عنوان کرد: سقف این تسهیلات 50 میلیون تومان است و 9300 بیمار سرطانی میتوانند از آن استفاده کنند و تاکنون 2000 نفر به بانک معرفی شده است.
وی عنوان کرد: در این صندوق برای هر بیمار براساس نوع بیماری درصدهای پرداختی بیمار متفاوت خواهد شد و در بسیاری از بیماریهای صعبالعلاج هزینههای درمان به صورت کامل رایگان است.
تحویلیان با اشاره به اینکه تمام هزینههای داروی ین بیماران در بخش خصوصی و دولتی رایگان است گفت: اعمال جراحی، نمونه برداری، تصویربرداری و آزمایشگاهها در بخش خصوصی 80 درصد و در بخش دولتی به صورت کامل رایگان محاسبه میشود
تحویلیان افزود: با توجه به اینکه برخی از بیمهها هنوز زیرساختهای لازم برای این صندوق را ندارند، بیمارانی که هزینههایی را انجام دادهاند در قالب پرداختهای خارج از ضوابط به این بیماران پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه تاکنون دو میلیارد و 400 میلیون تومان سند آماده شده که یک میلیارد آن پرداخت شده و مابقی در سامانه در لیست کارسازی و پرداخت به بیماران قرار دارد.
تحویلیان با بیان اینکه تاکنون 19 هزار و 451 بیمار نشان دار شدهاند که از 107 بیماری صندوق شامل 32 نوع از آنها میشوند عنوان کرد: 1696 نفر در سامانه ثبت نام کردهاند و تاکنون 11 میلیارد و 600 میلیون تومان هزینه سرپایی و یک میلیارد و 200 میلیون تومان نیز هزینه بستری برای این بیماران پرداخت شده است.
وی با اشاره به اینکه هزینه بستری مربوط به 152 نفر از این بیماران بوده است گفت: هزینههای سرپایی نیز برای 12 هزار و 669 بیمار پرداخت شده است و این عملکرد استان کرمانشاه را جزو سه استان برتر کشور قرار داده است.
تحویلیان با بیان اینکه تفاهمنامهای با مرکز بهزیستی منعقد شده که براساس آن مقرر شده بسیاری از خدمات توانبخشی شامل 59 مورد تحت پوشش بیمه قرار گیرند افزود: همچنین 70 درصد تعرفه بخش خصوصی در مراکز طرف قرارداد بهزیستی پرداخت و تلاش میشود پرداختی از سوی مردم به صفر برسد.
وی با بیان اینکه پرداختیهای بیمه سلامت به روز شده و این بیمه به هیچ مرکز درمانی و داروخانهای در استان بدهی ندارد عنوان کرد: تمام مراکز درمانی دولتی و خصوصی که اسناد خود را به ما تحویل داده باشن مطالبات خود را دریافت کردهاند.
تحویلیان با اشاره به اینکه 1096 مرکز و داروخانه طرف قرارداد بیمه سلامت هستند گفت: با 32 پیشخوان نیز قرارداد منعقد شده که خدمات بیمهگری را انجام میدهند.
وی با بیان اینکه در دولت سیزدهم 6 میلیون نفر به صورت رایگان بیمه شدند افزود: اکنون نیز هر کسی که فاقد بیمه است میتواند تا سه ماه به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت باشد و بعد از سه ماه نیز دهکهای اول تا سوم به صورت رایگان تمدید میشود و مابقی دهکها باید تعرفه جزئی شامل سالانه یک میلیون و 50 هزار تومان پرداخت کنند.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه با اشاره به اینکه براساس قانون هر پزشکی برای تمدید پروانه خود باید با بیمه سلامت قرارداد منعقد کند و در غیر این صورت کار غیرقانونی انجام شده است گفت: 63 درصد از مردم تحت پوشش بیمه سلامت هستند و پیشبینی میشود در آینده تمام بیمهها یکپارچه شوند.
تحویلیان با اشاره به اقدامات انجام شده برای افزایش رضایتمندی مردم عنوان کرد: طرح نسخه الکترونیک یکی از این اقدامات است که در تعداد کمی از کشورهای پیشرفته دنیا اجرا میشود و با این طرح از بسیاری از هزینهها و تخلفات جلوگیری و درآمدها شفاف میشود.
وی با بیان اینکه درج بارکد در داروها و تجهیزات یکی دیگر از اقدامات انجام شده است گفت: هر دارویی که در کارخانجات تولید میشود بارکد سه بعدی و اصالت میخورد و در زمان تولید، توزیع و تحویل به بیمار مشخص میشوند و این اقدام از قاچاق دارو جلوگیری میکند.
مدیرکل بیمه سلامت با اشاره به سامانه پرونده الکترونیک سلامت افزود: با این اقدام دسترسی پزشکان به اطلاعات و سوابق و مشکلات بیمار تسهیل میشود و از طرف دیگر از تجویز اضافه دارو و بسیاری از مشکلات دیگر جلوگیری میشود.
تحویلیان بیان کرد: تلفن 1666به صورت شبانهروز آماده پاسخگویی به سؤالات پزشکان، داروخانهها و آزمایشگاهها است و مردم نیز از این همین طریق میتوانند شکایات خود را گزارش دهند.