به گزارش ذاکرنیوز، «فیصل انور العاصی، از فرماندهان حشد شعبی عراق اعلام کرد که عناصر داعش شب گذشته به روستای «الدکشمان» در جنوب غربی استان کرکوک حمله کردند که منجر به جان باختن دو نفر از جمله یک عضو حشد شعبی و یک شهروند از اهالی این روستا شد و چهار غیرنظامی هم در جریان این حمله زخمی شدند.
وی با بیان اینکه عناصر داعش با سوء استفاده از شرایط بد جوی، حمله خود را با تک تیراندازان به نیروهای حشد شعبی آغاز کردند، در ادامه افزود: مردم منطقه با حمل سلاح در کنار نیروهای امنیتی، ایستادگی کردند. نیروهای هنگ سوم در تیپ 56 حشد شعبی توانستند این حمله تروریستی را خنثی کرده و کنترل کامل اوضاع را در دست بگیرند.
این فرمانده حشد شعبی همچنین تاکید کرد که وضعیت امنیتی منطقه اکنون باثبات است و نیروهایی از عملیات مشترک کرکوک برای تأمین امنیت، وارد منطقه شدهاند.
بهره برداری داعش از طوفان گرد و خاک و حرکت ریزگردها
العربی الجدید در گزارشی نوشت: به موازات طوفان گرد و خاک و حرکت ریزگردها در شماری از استانهای عراق، نیروهای امنیتی این کشور طرحهای عملیاتی پیشگیرانه را در چندین منطقه عراق آغاز کردهاند تا مانع از رخنه عناصر گروه تروریستی داعش شوند که تلاش دارند تا از وضعیت نامساعد جوی سوء استفاده کنند.
چندین استان عراق از جمله الانبار، صلاح الدین، نینوا و کرکوک از چند روز پیش شاهد طوفان گرد و خاک است که منجر به کاهش شدید دید شده است.
در همین رابطه، عناصر داعش با سوء استفاده از این وضعیت جوی، به نیروهای ارتش عراق در منطقه «هیت» واقع در غرب استان الانبار حمله کردند که بر اثر آن دو نظامی عراقی کشته و دو تن دیگر زخمی شدند.
در این میان، فرماندهی پلیس استان کرکوک در شمال عراق از آغاز طرح امنیتی پیشگیرانه برای ممانعت از نفوذ عناصر داعشی به استان خبر داد.
سرهنگ «کاوه غریب عبدالرحمن» رئیس پلیس این استان گفت: فرماندهی پلیس کرکوک طرح امنیتی پیشگیرانه در نتیجه تداوم طوفان گرد و خاک را کلید زده است.
وی گفت: بر اساس این طرح، در خیابانها و مناطق و محلات گشتی نیروهای پلیس و نیز مراکز ایست و بازرسی افزایش مییابد تا مانع از رخنه داعشیها به مناطق مسکونی شوند.
در همین رابطه، یک افسر فرماندهی عملیات مشترک گفت: داعش قدرت و توان خود برای حملات به نیروهای امنیتی در وضعیت طبیعی را از دست داده است لذا تلاش دارد تا از شرایط غیر طبیعی و شکافهای امنیتی برای انجام حملات استفاده کند.
وی تصریح کرد: اقدامات امنیتی شامل استان الانبار، کرکوک، صلاح الدین و نینوا میشود و طی آن، نیروهای امنیتی حضور خود در اطراف شهرها را تقویت کردهاند.
اردوگاه «الهول» تهدیدی جدی برای عراق
«قاسم الاعرجی»، مشاور امنیت ملی عراق با بیان اینکه 30 هزار شهروند عراقی در اردوگاه مرزی الهول حضور دارند و بیشتر آنها زیر سن قانونی هستند، این اردوگاه را تهدیدی جدی علیه امنیت ملی عراق دانست.
مشاور امنیت ملی عراق افزود که 450 خانواده عراقی که در اردوگاه الهول حضور داشتند، وارد عراق شده و به اردوگاه «الجدعه» زیر نظر سازمان ملل منتقل شدهاند تا بهبودی و سلامتی روانی خود را به دست آورند.
الاعرجی خاطرنشان کرد که دولت عراق قصد دارد در ماههای آینده خانوادههای عراقی را که در اردوگاه الهول به سر میبرند، وارد کشور کند.
وی یادآور شد که 20 هزار نفر از عراقیهای حاضر در این اردوگاه را کودکان و نوجوانان زیر سن قانونی تشکیل میدهند.
مشاور امنیت ملی عراق از جامعه جهانی خواست در پرونده اردوگاه الهول کنار عراق بایستد تا تمامی تروریستهای حاضر در این اردوگاه برای محاکمه به کشورهای خود ارسال شوند.
اردوگاه الهول واقع در حومه استان حسکه سوریه میزبان بیش از 62 هزار نفر از جمله 30 هزار عراقی و 22 هزار سوری است.
سازمان ملل، دولت عراق و نیروهای کرد حاکم بر منطقهای که این اردوگاه در آن قرار دارد، بارها نسبت به خطر از کنترل خارج شدن این اردوگاه هشدار دادهاند اما بسیاری از کشورهای اروپایی که شمار بالایی از ساکنان این اردوگاه تابعیت آنها را دارند حاضر به پذیرش شهروندان خود نیستند.
هشدار درباره توسعه طلبی ترکیه در عراق
«عدی عبدالهادی» یکی از رهبران ائتلاف الفتح ضمن اشاره به اینکه نیروهای ترکیه بیش از 120 کیلومتر وارد خاک عراق شده اند، برمخالفت این ائتلاف با مداخله دیگر کشورها در امور داخلی عراق و اشغال بخشی از سرزمینهای این کشور تاکید کرد.
وی به « بغداد الیوم» گفت: نیروهای نظامی ترکیه با ورود خود به بیش از 120 کیلومتر در شمال عراق ، تعدادی از روستاها را ویران کرده و موجب مهاجرت و آواره شدن هزارها خانواده دراین روستاها شدهاند.
عبدالهادی با تاکید براینکه این اقدام ترکیه تهدیدی برای امنیت ملی و حاکمیت ملی عراق به شمارمی رود، افزود: با وجود اینکه برخی در عراق از عادی سازی روابط با اسرائیل و حفظ منافع آمریکا و غرب حمایت میکنند و برخی دیگر خواهان برقراری ثبات در کشور هستند ، با این حال باید مداخله در امور داخلی عراق و اشغال بخشی از خاک این کشور به طور جدی محکوم شود.
وی تاکید کرد: حوادثی که در روستاهای کردنشین ، از جمله ویرانی و مهاجرت ساکنان آن ها روی میدهد ، پذیرفتنی نیست و باید با واکنش احزاب سیاسی در عراق مواجه شود، در غیر این صورت عواقب وخیمی در پی خواهد داشت.