بهبود بازار مرغ خوزستان در روزهای آینده / تخصیص ۲ هزار میلیارد تومان به فاضلاب و آب شرب

استاندار خوزستان با اشاره به تامین منابع مالی از حوزه‌های مختلف برای انجام پروژه‌های خوزستان گفت: مقرر شده است که کلیه پروژه‌هایی که با ۱۰ تا ۱۲ میلیارد تومان به بهره‌بردای می‌رسند با این اعتبارات و اعتبارات استانی تا پایان امسال تکمیل شوند.

به گزارش ذاکرنیوز، قاسم سلیمانی‌ دشتکی در گفت‌وگوی زنده با مردم خوزستان در خصوص اقدامات انجام‌شده از ابتدای سکانداری‌اش در استانداری تاکنون اظهار کرد: برای هر شهرستان جلسات مشترکی با حضور مدیران کل و نمایندگان مجلس شواری اسلامی در خصوص بررسی مهم‌ترین پروژه‌ها برگزار شد؛ در این جلسات، ضرب‌الاجلی برای تکمیل پروژه‌ها در نظر گرفتیم و منابع تامین منابع و جدول زمان‌بندی مشخص شد.


به گزارش ذاکرنیوز، وی افزود: کمیته‌ای نیز برای نظارت بر اجرای پروژه‌ها بر اساس زمان‌بندی تشکیل شد. به ۱۵ شهرستان نیز سفر کردم و با حضور دیگر مسئولان، جلساتی برای بررسی مصوبات برگزار شد.


استاندار خوزستان با اشاره به تشکیل چهار قرارگاه در استان بیان کرد: یکی از این قرارگاه‌ها به منظور حذف بروکراسی اداری تشکیل شد. ۱۵ تا ۱۶ هزار واحد مسکن در حال ساخت در خوزستان داریم که برای رفع موانع ساخت این واحدها، قرارگاه مسکن تشکیل شده است. در این راستا معاون وزیر و مسئول مسکن مهر و مسکن ملی را به خوزستان دعوت کردیم و تقریبا کلی از گره‌ها و مشکلات و حتی قیمت‌گذاری برخی زمین ها مانند زمین‌های بندر امام(ره) و برخی جاهای دیگر را رفع کردیم. مقرر شد قیمت در این مناطق به صورت منطقه‌ای در نظر گرفته شود و تقریبا به صورت رایگان تحویل مردم داده شود.


وی گفت: در برخی جاها نیز گفته شد که تا ۲۵۰ متر از زمین به صورت بلاعوض و مابقی با قیمت کارشناسی به مردم تحویل داده شود که نپذیرفتیم و مقرر شد بررسی‌های بیشتری انجام شود تا به جمع‌بندی برسیم.


سلیمانی‌دشتکی بیان کرد: قرارگاه رفع مشکل فاضلاب و تنش آبی نیز تشکیل و در این خصوص، ده‌ها جلسه ملی و استانی برگزار شد. قرارگاه محرومیت‌زدایی و حاشیه‌نشینی و قرارگاه تنظیم بازار نیز در خوزستان تشکیل و فعال شده است تا بروکراسی اداری حذف شود.


وی گفت: منابع خوبی از طریق مصوبات مجلس شورای اسلامی، قانون بودجه، مناطق محروم، بنیاد علوی و امور روستایی حوزه ریاست جمهوری تدارک دیده شده است؛ حدود یک هزار و ۲۴۰ میلیارد تومان بابت مناطق محروم، ۳۷۰ میلیارد تومان بابت جاده‌های روستایی و ۱۷۰ میلیارد تومان بابت آب روستایی در  نظر گرفته شده است که این مبالغ، سازمان‌دهی و مقرر شده است که کلیه پروژه‌هایی که با ۱۰ تا ۱۲ میلیارد تومان به بهره‌بردای می‌رسند با این اعتبارات و اعتبارات استانی تا پایان امسال تکمیل شوند.


استاندار خوزستان با اشاره به مشکلات شهرداری‌ها، بیان کرد: شهرداری‌ها مشکلات عدیده‌ای داشتند که برای رفع مشکل آن‌ها تلاش زیادی انجام شد. در چند روز آینده حدود ۱۷۳ میلیارد تومان و ۵۰ میلیارد تومان دیگر از سازمان برنامه دریافت می‌کنیم و به شهرداری‌ها پرداخت خواهیم کرد.


وی افزود: در یک ماه آینده حدود ۱۳۵ میلیارد تومان دیگر و تا نیمه خردادماه بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان توزیع خواهد شد. البته شاید مجموع این مبالغ، معادل دو سه ماه حقوق کارکنان شهرداری‌ها باشد.


سلیمانی‌دشتکی تصریح کرد: یکی از مشکلات ما در شهرداری‌ها نیروهای مازاد است؛ به برخی شهرداری‌ها سه تا چهار برابر حد نیاز نیرو تحمیل شده است بنابراین همه اعتبار این شهر یا منطقه کفاف هزینه امور جاری نیز نمی‌شود. این خطا از سال‌های گذشته انجام و انباشته شد.


وی گفت: قبل از عید برای پرداخت حقوق آبداران نیز تلاش زیادی انجام و حقوق‌ها پرداخت شد اما اکنون باز هم در این زمینه مشکل دارند و در تلاش برای رفع این مشکل هستیم.


استاندار خوزستان بیان کرد: تفاهم‌نامه‌های خوبی با بانک‌های عامل در خصوص ماده ۵۶ داشتیم و ۲ هزار و ۱۹۰ میلیارد تومان برای اصلاح سیستم فاضلاب و آب شرب در نظر گرفته شده و یکی پس از دیگری در حال انجام است.


وی افزود: حواله ۵۰ میلیون یورو برای اصلاح سیستم فاضلاب اهواز نیز از صندوق توسعه ملی اخذ شده که باید شرکت آب و فاضلاب خوزستان سریع‌تر در این راستا اقدام کند تا اعتبار جذب و قرارگاه خاتم‌الانبیاء کار را شروع کند.


سلیمانی‌دشتکی گفت: با وزیر نفت و دکتر نوبخت نیز توافق کردیم که در قالب یک طرح، بودجه ثابتی علاوه بر بودجه سالانه در خصوص فاضلاب، آب شرب، روان‌آب‌های سطحی و پیشگیری از سیل به خوزستان اختصاص داده شود. عدد این بودجه بسیار بالا است و در صورت امکان، از محل آلایندگی و سایر قسمت‌ها تامین می‌شود. اگر مجوز این طرح داده شود، مشکل این حوزه‌ها به صورت اساسی رفع خواهد شد.


وی با اشاره به مشکلات متعدد خوزستان با وجود ظرفیت‌های فراوان بیان کرد: مسائل خوزستان برای این استان هم فرصت و هم تهدید است. خوزستان، پیشانی کشور است و به اندازه یک کشور محسوب می‌شود. بیش از ۷۰ درصد درآمد کشور از خوزستان حاصل می‌شود. همچنین خوزستان مرز طولانی با عراق و کشورهای دیگر دارد.


استاندار خوزستان با بیان اینکه نقش خوزستان در جنگ و دفاع از کشور بی‌نظیر بود، افزود: خوزستان در هشت سال دفاع مقدس، دفاع جانانه‌ای داشت و دچار عقب‌ماندگی‌های تاریخی شد. البته دلاوری‌ها و رشادت‌های مردم خوزستان تا ابد ماند و موجب تثبیت نظام و قدرت جمهوری اسلامی شد. یکی از مشکلات این استان خوزستان، به آثار این مسائل برمی‌گردد.


سلیمانی‌دشتکی گفت: خوزستان باید از این شرایط مرزی، بازار و صادرات حداکثر استفاده را می‌بُرد؛ هر چند دولت‌ها کار کردند، تحریم‌ها همه جا اثر گذاشت اما اینجا بیشتر اثر گذاشت زیرا کالایی که در خوزستان تولید یا وارد می‌شود باید در سراسر کشور توزیع شود.


وی بیان کرد: یکی از عواملی که موجب شد از این شرایط خوزستان، خوب بهره نبریم این است که مالیات و گردش مالی کارخانجات و شرکت‌های بزرگ مستقر در خوزستان، بسیار کم در استان صرف شده است در حالی که یکی از معیارهای بودجه‌بندی به درآمد استان بستگی دارد.


استاندارخوزستان افزود: شاید شرکت‌های نفت و پتروشیمی از پرداخت مالیات معاف باشند اما شرکت‌هایی که در این حوزه‌ها کار می‌کنند باید مالیات پرداخت کنند که مالیات و گردش مالی این شرکت‌ها نیز در تهران و جاهای دیگر وارد می‌شود.


وی بیان کرد: این شرکت‌ها باید مسئولیت اجتماعی را به صورت سازماندهی‌شده انجام دهند. باید میزان درآمد، میزان آلایندگی، عوارض و گردش مالی مشخص و سهم ما از هر محل تعیین شود که در حال انجام این کار هستیم.


سلیمانی‌دشتکی گفت: در حال وارد کردن فشار به سازمان امور مالیاتی هستیم تا هر جایی که مالیات واریز شد، به خوزستان برگردد.


استاندار خوزستان گفت: عامل دیگر این وضعیت در خوزستان این است که به میزان زیادی به صورت قومی، قبیله‌ای و باندی عمل می‌شود. به طور مثال به جای این همه استخدام در شهرداری می‌توانستیم کار کارگاهی و کارآفرینی داشته باشیم و جوانان به جای اینکه اینگونه در شهرداری اسخدام شوند، خود کارآفرین شوند و درآمد داشته باشند اما جوان خوب را به شهرداری اضافه کردیم و خودش لطمه خورد و ما هم دچار چنین وضعیتی شدیم. در صورت بررسی پست مسئولان نیز جای سوال‌های زیادی وجود دارد.


وی در خصوص نوسان قیمت سیمان در بازار خوزستان نیز بیان کرد: از ابتدای حضور در استانداری خوزستان به چند جلسه از جمله جلسه گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، تنظیم بازار، اقتصاد مقاومتی، ستاد تسهیل و کارگروه اشتغال و سرمایه‌ گذاری اهمیت زیادی دادم و شخصا در این جلسات شرکت کردم.


سلیمانی‌دشتکی افزود: این جلسات با محوریت بخش خصوصی برگزار می‌شوند تا حرف‌شان را بزنند. دیگر اجازه نمی‌دهم دولتی‌ها بر جلسه حاکم باشند و باید پاسخگوی بخش خصوصی باشند.


وی با اشاره به نوسانات شدید قیمت مرغ و سیمان در بازار استان، بیان کرد: یکی از موارد مطرح‌شده در این جلسات ارزاق عمومی مانند شکر، برنج، روغن، مرغ و سیمان بوده است. در این خصوص وقت زیادی گذاشتم و در نهایت اواسط هفته گذشته در خصوص وضعیت سیمان با مسئولان اتمام حجت کردم و گفتم اگر تا روز شنبه قیمت سیمان به قیمت کارشناسی نرسد، برخورد خواهم کرد و حتی تعیین کردم چه کسی برود و چه کسی به جایش بیاید.


استاندار خوزستان گفت: قیمت سیمان در خوزستان تا ۴۸ هزار تومان و بر اساس گزارش‌های غیرواقعی تا ۶۰ هزار تومان هم رسیده بود بنابراین به معاون امور هماهنگی اقتصادی استانداری خوزستان، مدیرکل صمت و مدیرکل تعزیرات گفتم همه چیز را از چشم شما می‌بینم. این مسئولان قیمت سیمان را آنالیز کردند و حدود ۳۶ هزار تومان تعیین کردند اما  این قیمت هم جای سوال داشت.


وی افزود: به این مسئولان گفتم که عاملین فروش سیمان را افزایش دهند و ۲۰ عامل فروش جدید در اهواز افزوده شد. در مدت چهار روز اتمام حجت، در روز اول ۵۵۰ تن سیمان، روز دوم یک هزار و ۱۰۰ تن، روز سوم ۸۲۱ تن و روز چهارم یک هزار و ۶۱۱ تن سیمان وارد بازار خوزستان شد.


سلیمانی‌دشتکی گفت: در شرایط نورم یعنی در صورت ساختمان‌سازی زیاد و انجام کارهای زیربنایی، سرانه سیمان در هر سال برای هر فرد ۱۷ تن است است اما با توجه به شرایط کنونی، نبود پول و نبود ساخت و ساز زیاد، ۵۰ درصد این میزان سرانه سیمان برای هر فرد است.


وی بیان کرد: از ابتدای اردیبهشت‌ماه تاکنون باید روزانه ۱۵۰ هزار تن سیمان داشته باشیم که با توجه به شرایط کنونی، حدود ۱۰۰ هزار تن نیاز داشتیم که در ۱۵ روز نخست اردیبهشت‌ماه ۱۰۱ هزار تن وارد بازار خوزستان شد بنابراین نباید در بازار کم و کسر داشته باشیم.


استاندار خوزستان گفت: در حال حاضر به من گفته‌اند که قیمت سیمان به ۳۶ هزار و ۷۰۰ تومان رسیده است که اگر خلاف این باشد، با تعزیرات برخورد خواهم کرد.


وی افزود: مقرر شده است که سامانه‌ای نیز تعریف و سیمان از تولید تا مصرف در سامانه ثبت شود تا مردم از طریق این سامانه، میزان موجودی و قیمت آن را متوجه شوند. این سامانه باید سریعا تعریف و راه‌اندازی شود تا مردم دغدغه‌ای نداشته باشند.


سلیمانی‌دشتکی در خصوص وضعیت کمبود مرغ در بازار خوزستان، گفت: وضعیت جوجه‌ریزی دچار مشکل بود. البته نهاده‌ها به صورت سامانه‌ متمرکز توزیع می‌شد اما متاسفانه برخی از مرغ‌داران، سهمیه نهاده را گرفتند و تولید نداشتند، برخی نیز به اندازه کافی جوجه‌ریزی نکردند و برخی نیز جوجه‌ریزی کردند اما تولیدشان را وارد بازار نکردند و زنده فروشی داشتند یا مرغ از استان خارج شد.


وی افزود: در این راستا در سطح ملی پیشنهاد دادیم نهاده‌ها به میزان تولید و تحویل مرغ به کشتارگاه، به مرغداران اختصاص یابد و سهمیه چنین مرغ‌دارانی کم یا قطع شود.


استاندار خوزستان گفت: جلساتی نیز با مسئولان ملی برگزار شد تا این مساله حل شود. در ابتدای حضور در استانداری خوزستان میزان ذخیره مرغ در استان ۳۵۰ تن بود که مقرر شد حواله ۷۰۰ تن مرغ منجمد و یک هزار تن مرغ وارداتی به خوزستان اختصاص یابد که تاکنون ۵۰۰ تن مرغ منجمد وارد خوزستان شده است.


وی افزود: اگر می‌خواستیم مرغ از استان‌های دیگر وارد کنیم، هزینه حمل آن افزوده می‌شد که در صورت افزایش قیمت، در همه جا اثر می‌گذاشت بنابراین مصوب کردیم که شرکت‌های عمده، خودشان از خارج از استان مرغ را تامین کنند.


سلیمانی‌دشتکی تصریح کرد: در شرایط عادی در خوزستان روزانه ۳۵۰ تن اما در ماه رمضان روزانه تا ۴۵۰ تن مرغ مصرف داریم در حالی که از چهارم تا نهم اردیبهشت‌ماه متوسط ورودی مرغ به بازار ۲۶۷ تن در روز بود.


وی گفت: از ۱۱ تا ۱۶ اردیبهشت‌ماه روزانه  ۲۴۵ تن مرغ وارد خوزستان شده است که با این وجود، مشکل کمبود و حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ تن کسری داشتیم. از مردم می‌خواهیم تحمل کنند اما وضعیت به گونه‌ای نیست که می‌گویند مرغ در بازار نیست و مرغ در بازار وجود دارد.


استاندار خوزستان که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، افزود: میزان جوجه‌ریزی فروردین‌ماه امسال نسبت به سال ۹۹، ۵۵ درصد رشد داشته است که تولید آن تا یک هفته تا ۱۰ روز دیگر وارد بازار می‌شود. میزان جوجه‌ریزی در اردیبهشت‌ماه امسال نیز در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۱۴ درصد افزایش یافته است بنابراین در روزهای آینده وضعیت بهتر خواهد شد.


انتهای پیام

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار