به گزارش ذاکرنیوز ، دکتر سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی در نشست هماندیشی با حضور روسای بنیاد شهید و امور ایثارگران پس از ادغام در خصوص مهمترین برنامههای بنیاد شهید و امور ایثارگران در سال 1402 گفت: اقدامات در این نهاد بسیار متنوع است و بنیاد نسبت به جمعیت سه و نیم میلیون نفری جامعه تحت پوشش خود مسئولیت مستقیم و غیرمستقیم دارد، خدمات مستقیم به صورت مستقیم ارائه میشود و خدمات غیرمستقیم هم به این معنا است که از دستگاههایی که در این حوزه مسئولیت دارند پیگیری و مطالبهگری انجام میشود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به اینکه نیازهای جامعه ایثارگری بسیار متنوع و مختلف است، اظهار کرد: عمده نیازهای جامعه ایثارگری در حوزه تأمین مسکن، اشتغال، خدمات درمانی، تسهیلات رفاهی، معیشتی و همچنین فرهنگ که وظیفه مهمی در خصوص ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بر عهده بنیاد است وجود دارد که در تمام این حوزهها برنامه عملیاتی برای سال 1402 تنظیم شده است.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه در تأمین مسکن ایثارگران ورود جدی انجام شده است، خاطرنشان کرد: برای تعیین تکلیف مسکن ایثارگران فاقد مسکن و افرادی که تازه به جامعه ایثار و شهادت پیوستند، وزارت راه و شهرسازی همکاری خوبی داشته و در این خصوص تفاهمنامهای با بنیاد مسکن با هدف ساخت 70 هزار واحد مسکونی طی دو سال آینده منعقد شده است و ساخت همین تعداد نیز از محل سرمایهگذاری در املاک برنامهریزی شده است.
وی افزود: در حوزه اشتغال مسئولیت تولید 25 هزار شغل توسط شورای عالی اشتغال به بنیاد محول شده و برای 70 هزار شغل نیز در حال برنامهریزی هستیم.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه در حوزه خدمات بهداشتی درمانی شاهد اتفاقات بسیار بزرگی در عملکرد بیمه تکمیلی و همچنین سازماندهی در حوزه ارائه خدمات به ایثارگران خواهیم بود، تصریح کرد: در خصوص بیمه دی در سال گذشته قول دادیم که هیچ تعهد و بدهی جدیدی ایجاد نشود زیرا عملکرد شرکتهای بیمه به دلیل بدهی تضعیف میشد و به همین دلیل در انعقاد قرارداد با این شرکتها با مشکل مواجه میشدیم. در حال حاضر بدهیهای سال گذشته را پرداخت کردیم و اگر هم مبلغی باقیمانده، بخشی از بدهیهای سنواتی بیمه است.
وی افزود: بیمه دی به عنوان بیمه تکمیلی ایثارگران توانست تا پایان سال گذشته اسناد هزینه جامعه ایثارگری را تا فروردین 1402 پرداخت کند و پرداخت بدهی مؤسسات درمانی طرف قرارداد حدود 4 ماه عقب ماندگی دارد که با تزریقی که صورت میگیرد، آن هم بهروز خواهد شد و در آینده هم شکل قرارداد و نوع نظارت بر اقدامات بیمه تغییر و افزایش خواهد یافت، در این راستا یک ستاد هدایت ایجاد خواهد شد و بخشی از والدین شهدا که کهولت سن و از کارافتادگی دارند و یا جانبازان شدید، تحت مراقبت ویژه با نظام خدمات ویژه خواهند بود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطرنشان کرد: با مجوز مجلس 20 دستگاه آمبولانس به ناوگان آمبولانسی بنیاد که تقریباً تعطیل شده بود، اضافه میشود و شبکه خدمات درمانی سرپایی در مراکز ایثار و درمانگاهها تقویت میشود و همچنین پشتیبانی نظام بیمهای برای خرید و ارائه خدمات و همچنین ارائه خدمات در منزل و در نهایت کیفیت ارائه خدمات افزایش مییابد.