به گزارش ذاکرنیوز به نقل از راشاتودی، شبکه خبری بلومبرگ روز دوشنبه در گزارشی پیشبینی کرد که سهم اعضای گروه بریکس یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی، از رشد اقتصاد جهان در سال جاری میلادی نسبت به گروه 7 به رهبری ایالات متحده پیشی خواهد گرفت.
بر اساس محاسبات بلومبرگ، آخرین داده های صندوق بین المللی پول نشان میدهد که کشورهای عضو بریکس 32.1 درصد از رشد اقتصاد جهان را به خود اختصاص خواهند داد در حالی که سهم گروه 7 از این رشد29.9 درصد خواهد بود.
گروه هفت(G7) که شامل ایالات متحده، بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و ژاپن میشود، مدتهاست که پیشرفتهترین بلوک اقتصادی در جهان محسوب میشود. روسیه تا سال 2014 یکی از اعضای آن بود، تا اینکه به دلیل عواقب ناشی از کودتای اوکراین که مورد حمایت غرب بود، اخراج شد.
این گزارش حاکی از آن است که در سال 2020، سهم کشورهای بریکس و G7 در رشد اقتصادی جهانی برابر بوده است. از آن زمان عملکرد این بلوک تحت رهبری غرب رو به کاهش بوده است. پیش بینی می شود تا سال 2028، سهم G7 در اقتصاد جهانی به 27.8 درصد کاهش یابد، در حالی که بریکس 35 درصد خواهد بود.
محاسبات بلومبرگ نشان می دهد که چین در پنج سال آینده بیشترین سهم را در رشد جهانی خواهد داشت و سهم آن دو برابر سهم ایالات متحده خواهد بود.
این نشریه نوشت: انتظار می رود سهم چین از رشد تولید ناخالص داخلی جهانی تا سال 2028 معادل 22.6 درصد از رشد کل جهان باشد. پیش بینی می شود که هند 12.9 درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص دهد.
در مجموع، پیش بینی میشود 75 درصد رشد جهانی در 20 کشور و بیش از نیمی از آن در 4 کشور برتر متمرکز شود: چین، هند، ایالات متحده و اندونزی. در حالی که کشورهای گروه هفت سهم کمتری خواهند داشت، آلمان، ژاپن، بریتانیا و فرانسه در میان 10 کشور برتر در این فهرست دیده میشوند.
نتایج یک مطالعه اخیر که توسط شرکت تحقیقاتی اقتصاد کلان مستقر در بریتانیا انجام شده است، نیز پیش بینی میکند که شکاف بین دو گروه از نظر وزن اقتصاد جهانی همچنان رو به افزایش باشد.
تحلیلگران این شرکت خاطرنشان میکنند که چین و هند رشد اقتصادی قوی را تجربه کردهاند و کشورهای بیشتری علاقه مند به پیوستن به بریکس هستند.