به گزارش ذاکرنیوز به نقل از خبرگزاری «اینترفکس»، پورتال خبری PAP.pl لهستان گزارش داد که این کشور به همراه نیروهای متحد ناتو رزمایش نظامی را در منطقه نور ساحلی دریای بالتیک، در نزدیکی منطقه کالینینگراد روسیه از تاریخ 27 الی31 مارس (7 الی 11 فروردین ماه) برگزار خواهد کرد.
در بیانیه منتشره آمده است: «لشکر مکانیزه، نیروی دریایی، نیروهای دفاع سرزمینی و نیروهای مهندسی ارتش لهستان مانورهای تاکتیکی را به همراه نیروی دریایی نیروهای متحد که بخشی از گروه رزمی گردان ناتو را تشکیل می دهند، انجام خواهد داد. این بزرگترین مانور نظامی آموزشی است که شامل 2500 نیروی نظامی است. علاوه بر این، حدود 500 واحد تجهیزات نظامی و لجستیکی نیز در این رزمایش مشارکت دارند.»
سناریوی این تمرینات شامل اجرای وظایف نظامی در چند منطقه، پایگاه هوایی و در یک بندر ساحلی است. اهداف اصلی این رزمایش اقدامات موثر در صورت حمله تروریستی (عملیات گروگانگیری)، شناسایی نیروی دریایی دشمن فرضی در آبهای ساحلی و اقدام در شرایط خاص خواهد بود.
پیش از این، در اواسط ماه فوریه، آندری دودا، رئیس جمهوری لهستان پس از دیدار با ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در بروکسل، اعلام کرد که ورشو طرفدار ایجاد انبارهایی با تسلیحات نظامی ناتو در جناح شرقی پیمان آتلانتیک شمالی است تا این منطقه از لحاظ توان نظامی تقویت شود.
مشاور سابق سیا ورود نیروهای ناتو به اوکراین در صورت شکست ارتش این کشور را بعید ندانست
در همین رابطه، "جیمز ریکاردز"، مشاور سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سازمان سیا) از ورود احتمالی نیروهای نظامی ناتو به خاک اوکراین، در صورت شکست ارتش این کشور در مقابل روسیه خبر داد.
ریکاردز در گفتگو با خبرنگار پورتال خبری Daily Reckoning ، اقدامات ایالات متحده و متحدانش در ناتو، در صورت شکست کییف را پیش بینی کرده است. به گفته وی، یکی از گزینههای ممکن میتواند استقرار کامل نیروهای ناتو در مناطق غربی اوکراین باشد. علاوه بر این، به گفته این کارشناس، این امر میتواند به بهانه اقدامات انسان دوستانه رخ دهد.
مشاور سابق سازمان سیا یادآور شد: «در آن صورت، بروز یک درگیری مستقیم نظامی با روسیه اجتناب ناپذیر خواهد شد.»
وی همچنین ابراز عقیده کرد که در صورت چنین روند اوضاعی فروپاشی اوکراین، بعنوان یک کشور مستقل در این درگیری اجتناب ناپذیر خواهد بود. دلیل آن ممکن است کمبود شدید مهمات و سلاح در نیروهای مسلح اوکراین باشد، که میتواند کشورهای غربی، به ویژه ایالات متحده، را به درگیری نظامی مستقیم با روسیه تحریک کند.
ریکاردز وضعیت را این چنین تجزیه و تحلیل میکند: «اوکراین فاقد گلولههای توپخانه است و کشورهای عضو ناتو هم آنها را به مقدار زیاد در اختیار ندارد، در حالی که صنایع نظامی روسیه به طور پیوسته گلولههای توپ و دیگر مهمات ارتش روسیه را تأمین میکند.»
این کارشناس گفت که این جنگ اعداد است و این مسئله به نفع روسیه است و دیر یا زود در میدان نبرد خود را نشان خواهد داد.
مشاور سابق سازمان سیا معتقد است که شکست کییف یک فاجعه ژئوپلیتیکی برای آمریکا خواهد بود که مشابه شکست قرن گذشته این کشور در جنگ ویتنام است.
وی یادآور شد که در این صورت، دولت جو بایدن ممکن است بر مشارکت مستقیم لهستان در درگیری اصرار داشته باشد که به اشغال مناطق غربی اوکراین توسط ارتش این کشور منجر خواهد شد تا جلوی پیشروی ارتش روسیه به این منطقه گرفته شود. ریکاردز همچنین خطر افزایش درگیری نظامی و بروز یک جنگ هستهای را نیز رد نمیکند.
پیش از این، روز جمعه، سرهنگ داگلاس مک گرگور، مشاور سابق رئیس پنتاگون در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ، حمله احتمالی نظامیان لهستانی به اوکراین در واکنش به شکست نیروهای نظامی اوکراین را یک فاجعه برای کل اروپا ارزیابی کرد.
چند روز قبل، یان امریک روتسیشوفسکی، سفیر لهستان در پاریس، گفت که اگر کییف در میدان جنگ با روسیه شکست بخورد، ورشو مجبور خواهد شد مستقیماً با مسکو درگیر شود. به گفته وی، اوکراین ظاهرا از ارزشها و فرهنگ غربی دفاع میکند، بنابراین پیروزی در این درگیری ضروری است.
پس از این سخنان، سفارت لهستان در فرانسه، بلافاصله سخنان سفیر خود را تکذیب کرد. هیئت نمایندگی دیپلماتیک این کشور یادآور شد که منظور روستیشوفسکی جنگ با روسیه نبوده، بلکه نگرانی از وخامت اوضاع است و سخنانش بد تعبیر شده است.
لئونید اسلوتسکی، رئیس کمیته امور بینالملل دومای دولتی روسیه، معتقد است که ورود ورشو به مناقشه نظامی در اوکراین، آغاز جنگ جهانی سوم توسط ناتو خواهد بود. در عین حال، به گفته وی، این وضعیت به صلاح اعضای این بلوک نیست و به همین دلیل هم سفارت لهستان در رد این اظهارات عجله به خرج داد.