به گزارش ذاکرنیوز، نشریه "فوکوس" در گزارشی نوشت: پاییز داغی در انتظار سیاستمداران حوزه انرژی در اتحادیه اروپا است. در این شرایط در بروکسل یکی از بحث برانگیزترین موضوعات مرتبط با مسئله حفاظت از آب و هوا شکل گرفته و آن این است که آیا در این شرایط انرژی هسته ای می تواند کمک کننده باشد و آیا باید آن را ارتقا داد؟
البته سبزها در برلین و بروکسل از مخالفان سرسخت و قدیمی انرژی هسته ای هستند. جالا در بروکسل رای هایی در حمایت از انرژی هسته ای به نفع مسئله حفاظت از آب و هوا شکل گرفته است. این طرح از طرف حزب لیبرال دموکرات که این روزها شریک مذاکرات با سبزها برای تشکیل دولت ائتلافی در آلمان هستند هم مورد استقبال قرار گرفته است.
در ایتالیا هم که در سال 1987 از انرژی هسته ای خارج شد بحث ها درباره ورود مجدد به این انرژی به منظور حفاظت از آب و هوا شکل گرفته است.
"روبرتو سینگولانی"، وزیر محیط زیست این کشور چندی پیش در یک ویدئو کنفرانس درباره استراتژی ایتالیا در برابر تغییرات آب و هوایی ناگهان دریچه ای به سوی مسئله انرژی هسته ای باز کرد.
وی نخواست احتمال بازگشت انرژی هستهای به ایتالیا در قالب رآکتورهای هستهای نسل چهارم را رد کند. در این رآکتورها ذوب هسته به عنوان بزرگترین حادثه هستهای از نظر فیزیکی غیر ممکن است.
این مقام ایتالیایی در این باره گفته است: اگر در یک لحظه مشخص معلوم شود که این رآکتورها زباله های رادیو اکتیو بسیار کمی تولید می کنند و ایمنی بالایی دارند و هزینه هر مگاوات آن پایین است در نظر نگرفتن این فناوری اقدامی دیوانه کننده است.
حمایت وزیر محیط زیست ایتایا از این فن آوری همچنین از طرف حزب لگای شمال در این کشور هم مورد حمایت قرار گرفته است.
"متئو سالوینی"، رئیس حزب لگای شمال در ایتالیا با توجه به هزینه های برق روزافزون در این کشور اعلام کرده که ایتالیا دیگر نمی تواند تنها کشور عضو جی هشت باشد که نیروگاه هستهای ندارد.
"تری برتون"،کمیسر بازار داخلی اتحادیه اروپا هم در این باره به روزنامه "زودددویچه سایتونگ" گفته است: من هیچ امکانی برای دستیابی به اهداف آب و هوایی برای سال 2050 بدون استفاده از انرژی هسته ای نمی بینم.
در این میان امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه هم در اتحادیه اروپا یک فراکسیون طرفدار انرژی هسته ای را رهبری می کند که برخی کشورهای اروپای مرکزی و شرقی را در پشت خود دارد. هلندی ها هم ایده توسعه ظرفیت های هسته ای خود به نفع حفاظت از آب و هوا را همچنان در دستور کار دارند. فنلاند هم از حامیان این طرح است.
در طرف دیگر این شکاف و جدایی هسته ای که در اتحادیه اروپا بر سر استفاده روزافزون از این انرژی شکل گرفته جمهوری فدرال آلمان، اتریش، دانمارک، لوکزامبورگ و اسپانیا قرار دارد. وزیران محیط زیست این کشورها در بیانیه مشترکی خطلب به کمیسیون اروپایی انرژی هسته ای را محکوم کرده و آن را یک فناوری خطرناک دانسته اند.