به گزارش ذاکرنیوز، چهار نماینده ائتلاف «تقدم» به ریاست «محمد الحلبوسی» رسما جداشدن خود از این ائتلاف را اعلام کردند.
این نمایندگان در بیانیه خود تأکید کردند که علت تصمیم، وجود ملاحظاتی درباره عملکرد حزب و نبود شراکت واقعی در تصمیمگیریهای آن است.
این نمایندگان تأکید کردهاند که با وجود خروج از ائتلاف تقدم، برای نمایندگی استانهای خود در ائتلاف «السیاده» خواهند ماند.
آنها ابراز امیدواری کردهاند که صورتبندی تازهای برای عملکرد این ائتلاف تعریف شود.
این نمایندگان «فلاح الزیدان»، «لطیف الورشان»، «عادل المحلاوی» و «یوسف السبعاوی» هستند.
در هفتههای اخیر تحرکاتی در میان نیروهای سیاسی اهل سنت برای تضعیف موقعیت «محمد الحلبوسی» و زمینهچینی برای برکناری وی از ریاست مجلس عراق آغاز شده است.
تمایل السودانی برای شراکت بلند اقتصادی با کشورهای اروپایی
«محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق در دیدار رئیس کمیسیون اروپا بر اهمیت برقراری شراکتهای بلندمدت اقتصادی با کشورهای اروپایی تأکید کرد.
بر اساس بیانیه رسمی دفتر نخستوزیر عراق، که امروز (شنبه 18 فوریه) منتشر شده، «محمد شیاع السودانی» در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ با «اورسولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا، دیدار کرد.
در این دیدار روابط عراق و اتحادیه اروپا بررسی و السودانی بر تمایل عراق به برقراری شراکت اقتصادی و همکاری توسعهای با اتحادیه اروپا تأکید کرد.
او گفت که دیدارهایش با سران آلمان، فرانسه و ایتالیا در راستای تقویت روابط اقتصادی و تحکیم پایههای همکاری در عرصه مبارزه با چالشهای اقتصادی و زیستمحیطی و ایجاد ثبات و توسعه پایدار در عراق بوده است.
السودانی همچنین به توافق امضاشده میان وزارت دارایی عراق و بانک سرمایهگذاری اروپا و آمادگی عراق برای پذیرش سرمایههای اروپایی برای تقویت بخش خدمات در کشور اشاره کرد.
وی همچنین بر اهمیت حمایت اتحادیه اروپا از عراق در مبارزه با فساد و استرداد افراد تحت تعقیب و اموال سرقترفته تأکید کرد.
رئیس کمیسیون اروپا نیز بر حمایت از نخستوزیر عراق و تصمیمات اصلاحی وی تأکید کرد و گفت که همه کشورهای اروپایی به همکاری با عراق در چارچوب شراکتهای بلندمدت تمایل دارند.
وی افزود که اتحادیه اروپا با جدیت در پی شراکت واقعی در بخش انرژی و انرژیهای تجدیدپذیر است.
الصباح: ساکنان اقلیم به بازگشت به دامان بغداد فکر میکنند
روزنامه الصباح عراق در گزارشی آورده است: با کاهش چشماندازهای حل اختلافات سیاسی در اقلیم کردستان و ضعف همهجانبه عملکرد دولت اقلیم کردستان عراق، نظرسنجیهای مرکز «همهپرسی و تحلیل» نشان میدهد که انحلال اقلیم کردستان و بازگشت این منطقه به سلطه حکومت مرکزی عراق طرفداران زیادی در میان ساکنان اقلیم پیدا کرده است.
بر اساس این گزارش، این در حالی است که پیش از این مطرح کردن چنین موضوعی در اقلیم کردستان عراق یک تابو شمرده میشد.
«میر عقراوی»، کارشنان امور اقلیم کردستان عراق، گفت: وضعیت نابسامان و مخاطرات اقتصادی و سیاسی و امنیتی باعث شده که این گرایش جدید میان شهروندان اقلیم مطرح شود. مردم اقلیم قربانی اختلافات بغداد و اربیل شدهاند.
او میافزاید: عوامل گوناگونی هست که باعث میشود که شمار زیادی از کردها خواستار بازگشت سلطه دولت مرکزی باشند و تأکید میکند که اصلیترین این عوامل ناامیدی و سرخوردگی شدید از تبدیل حکومت اقلیم به یک حکومت خانوادگی و گسترش فساد و استبداد است.
«کنعان حاتم مراد»، شاعر و نویسنده عراقی، نیز تأکید میکند که نسبت نارضایتی از عملکرد حکومت در اقلیم کردستان تفاوتی با دیگر نقاط عراق ندارد و در اقلیم کردستان هم شاهد آنیم که در هر انتخابات افراد ثابتی رأی میآورند و امکان تغییر چهرههای حاکم وجود ندارد.
وی میافزاید: نبود فرصتهای شغلی و بحرانهای فصلی مثلا بحران سوخت در زمستان و بحران سیلاب در بهار باعث شده که بسیاری ترجیح دهند سلطه دولت مرکزی به این منطقه بازگردد.
با این وجود «سامان داود»، نویسنده و روزنامه نگار عراقی، انحلال اقلیم کردستان عراق را بعید میداند و میگوید که چنین کاری آسان نیست و کردها از آنچه به دست آوردهاند عقبنشینی نخواهند کرد.
وی تأکید میکند که مسئله انحلال اقلیم کردستان از جانب احزاب مخالف و به طور خاص در سلیمانیه مطرح میشود که حد و اعتبارشان به اندازه دو حزب حاکم در اقلیم کردستان نیست.