به گزارش ذاکرنیوز، پایگاه خبری سعودی "سبق" در گزارشی در این رابطه تاکید کرد: تحریمهای یکجانبه علیه سوریه نقش قابل توجهی در کارشکنیهای صورت گرفته برای امداد رسانی به زلزله زدگان سوری دانسته و خبر داد، ریاض موضع جدی در این رابطه اتخاذ کرده است.
این رسانه سعودی در گزارش خود که طی چند سال گذشته بی سابقه محسوب می شود، نوشت: زلزله ویرانگر 6 فوریه که جنوب ترکیه و شمال سوریه را به لرزه در آورد، منجر به تلفات گستردهای شد که ابعاد آن همچنان به طور کامل مشخص نشده است.
براساس آمار سازمان ملل متحد در سوریه بیش از 9 میلیون نفر از این حادثه آسیب دیدند، در حالی که شمار فوتیهای آن هم از مرز 6 هزار نفر گذشته و روز به روز هم بر شمار این تلفات افزوده میشود.
سبق در ادامه نوشت: از زمان آغاز جنگ داخلی در سوریه در سال 2011، آمریکا و اتحادیه اروپا تحریمهای مختلفی را علیه سوریه اعمال کردند که آخرین آنها قانون قیصر بود که از سال 2020 جنبه اجرایی به خود گرفت و شامل ممنوعیت فروش نفت و گاز و اعمال محدودیتهایی بر سرمایه گذاریها، ساخت و ساز، واردات ماشین آلات و فنآوری در کنار بلوکه کردن داراییهای بانک مرکزی سوریه بود، این تحریمها و بقیه تحریمهای موجود باعث شد تا کشور سوریه نتواند روند توسعه خود را آغاز کرده و کار امداد رسانی به آسیب دیدگان از زلزله را هم دچار مشکل کرد.
به اعتقاد این رسانه سعودی، زلزله اخیر در سوریه دوگانگی در معیارهایی که باید مسایل بشر دوستانه اصل و چارچوب آن باشد را نمایان کرد و نشان داد که از دیدگاه و منظر ایالات متحده و کشورهای غربی بشردوستی به شهروندان آمریکایی و اروپایی والاتر و بالاتر است، به طور مثال اقدامات بشر دوستانه به اوکراینیها که همه غرب از آنها حمایت میکنند و همه آنها را بر آن داشت تا در روز 27 فوریه 2022 تنها 3 روز بعد از آغاز جنگ روسیه و اوکراین جلسهای اختصاصی و ویژهای در شورای امنیت به آن اختصاص دهند، بسیار مهمتر از حس بشر دوستی آنها نسبت به آسیب دیدگان از زلزله به تمام معنی ویرانگر سوریه است.
سبق با استناد به سخنان مارتین گریفیت معاون دبیر کل سازمان ملل متحددر امور بشر دوستانه تاکید کرد: سازمان ملل مردم شمال غرب سوریه را تنها گذاشته است، سوریها هم واقعا این احساس را دارند که تنها ماندهاند.
رسانه سعودی در بخش دیگری از مقاله خود تاکید دارد که کارآمدترین راهحل برای خروج سوریه از زیر یوغ تحریمهای نامشروع بازگشت این کشور به اتحادیه عرب است.
این مقاله در حالی در رسانه سعودی منتشر میشود که ریاض طی سالهای گذشته یکی از مهم ترین مخالفان بازگشت سوریه به اتحادیه عرب محسوب میشد.