به گزارش ذاکرنیوز، جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان قزوین عصر امروز به ریاست محمدمهدی اعلایی استاندار و با حضور علی معاون اقتصادی و توسعه منطقهای استاندار و تعدادی از مدیران کل دستگاههای اجرایی استان و بانکهای عامل عضو کارگروه در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری قزوین برگزار شد.
در این جلسه مشکلات 7 واحد تولیدی، صنعتی، معدنی و کشاورزی استان قزوین مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت با درخواست 3 واحد تولیدی موافقت شد و درخواست 2 واحد صنعتی هم در حوزه استمهال بدهیهای بانکی رد شد.
شرکت مس طارم 64 میلیارد تومان به دولت بدهکار است
در این جلسه مدیرعامل صنایع مس طارم درخواست تعلیق یکساله چکهای برگشتی از 3 بانک استان قزوین، استمهال 5 ماهه برای بازپرداخت معوقات بانکی و استمهال پنج ماهه برای پرداخت اقساط بیمه تأمین اجتماعی داشت که هر 3 درخواست او از سوی استاندار قزوین رد شد.
رئیس سازمان صمت استان قزوین با بیان اینکه شرکت مس طارم 64 میلیارد و 300 میلیون تومان از بدهیهای خود به دولت را پرداخت نکرده است، اظهار داشت: این شرکت در سال 1399 حدود 13 میلیارد و 800 میلیون تومان، در سال 1400 حدود 26 میلیارد تومان و در سال جاری 24.5 میلیارد تومان هم از حقوق دولتی خود را پرداخت نکرده است.
عزیزالله افضلی اضافه کرد: البته این شرکت 220 نفر اشتغال ایجاد کرده و از نظر ما فعال هم هست. مدیران شرکت مس طارم تیم کاری خوبی دارند و مشکلات محرومیت منطقه طارم سفلی دامنگیر آنها شده و باید این مسائل را قبول کنیم. در ضمن شرکت تولیدی ایمیدرو که باید کمکهایی میکرد، با تأخیر این کار را انجام دادند.
انتقاد از مدیریت کارخانه مس طارم
استاندار قزوین هم در ادامه با انتقاد از مدیریت صنایع مس طارم گفت: نگاه مجموعه مدیریتی استان قزوین این است که بهرهبردار فعلی ظرفیت بزرگی به نام مس طارم را در اختیار گرفته، اما نتوانسته این ظرفیت را فعال کند. در حال حاضر شرکت صنایع مس طارم حقوق 2 ماه کارگرانش را پرداخت کرده و در عین حال تولیدی هم ندارد. ضمن اینکه حقوق دولتی و بدهی خود به بانکها را هم پرداخت نکرده است.
اعلایی با بیان اینکه یکی از ظرفیتهای اقتصادی بزرگ استان قزوین معادن مس طارم است، تصریح کرد: اما متأسفانه شرکتی که این معادن را در اختیار نگرفته، نه تنها این معادن را فعال نکرده، بلکه کلی هم مسئله و مشکل برای بانکها ایجاد کرده که مدیران شرکت مس طارم باید این مشکلات را حل کنند.
وی با ذکر اینکه متأسفانه نمیتوانیم برای این شرکت کاری کنیم، چون این شرکت کار خود را درست انجام نمیدهد، از مدیرعامل شرکت مس طارم خواست که بدهیهای بانکی، حقوق دولتی و بدهی به تأمین اجتماعی را پرداخت کرده و چکهای معوقشده این شرکت نزد بانکها را پرداخت کند.
اعلایی تصریح کرد: متاسفانه شرکت مس طارم بخشی از ظرفیت اقتصادی استان قزوین را قفل کرده است. در واقع مدیران این شرکت یک ظرفیت فوقالعادهای مانند معادن مس طارم را از استان قزوین گرفتند و در ضمن وام بانکی گرفته و ساختوساز لازم را انجام دادهاند، اما از کارخانه خود بهرهبرداری نمیکنند و حقوق بانکی و حقوق دولت را هم نمیپردازند.
وی افزود: قطعاً شرکت صنایع مس طارم با مشکل مدیریتی دارد و اراده لازم در مدیران برای استخراج مس طارم وجود ندارد. این شرکت بیتالمال و منابع مردم را در اختیار گرفته و نمیتواند اداره کند، بنابراین به مدیریت صنایع مس طارم به افراد دیگری واگذار کنیم. باید موضوع معدن مس طارم را تعیین تکلیف کنیم و وضعیت موجود مورد قبول ما نیست.
مشکل تأمین برق مانع فعالسازی کارخانه مس طارم شد
مدیرعامل شرکت صنایع مس طارم هم در این جلسه گفت: صنایع مس طارم در یک منطقه کوهستانی و صعبالعبور احداث شده و یک کارخانه در مقیاس بزرگ محسوب میشود و در واقع بزرگترین کارخانه تولید مس کاتدی است که در اختیار بخش خصوصی قرار دارد.
کرامتالله حسینی اضافه کرد: با وجود اینکه کارخانه مس طارم 12 فروردین 1400 افتتاح شد، به دلیل مشکلات زیربنایی از جمله وضعیت جاده و مشکل تأمین برق امکان فعالسازی کارخانه وجود نداشت. در نهایت این کارخانه 3 ماه پیش فعال شده و تولید خود را آغاز کرده است و طی 8 ماه اخیر برای فعالسازی کارخانه 80 میلیارد تومان سرمایهگذاری کردیم.
وی ادامه داد: بعد از 3 ماه آینده که فصل سرما در منطقه طارم تمام میشود، کارخانه مس طارم میتواند با ظرفیت مناسبی شروع به کار کند. در ضمن بیشتر سرمایهگذاری در این کارخانه توسط سهامداران انجام شده و در کل 32 میلیارد تومان تسهیلات از بانکها گرفتیم. در ضمن حدود 20 میلیارد تومان به بانکها بدهکاریم.
حسینی یادآور شد: تا امروز 420 هزار تن ماده معدنی استخراج و از پای کارخانه به نقاط دیگر حمل کردیم. ضمن اینکه 2.5 میلیون تن هم خاک برداشتنشده داریم.
تقاضای یک شرکت برای اخذ زمان تنفس چندباره برای بازپرداخت وام
در بخش دیگری از این جلسه مدیرعامل یکی از شرکتهای تولید ظروف کریستال شیشهای هم که 2 میلیارد تومان تسهیلات با سود 4 درصد از صندوق کارآفرینی امید دریافت کرده بود، درخواست مساعدت برای تقسیط باقیمانده بدهی و اعطای مهلت تنفس 6 ماهه برای پرداخت مابقی اقساط این تسهیلات را داشت که مورد موافقت استاندار و ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان قرار نگرفت.
محبوبه منفرد مدیرعامل این شرکت اظهار داشت: با توجه به مشکلات اقتصادی دوران کرونا برای بازپرداخت 2 میلیارد تومان از این تسهیلات تقاضای مساعدت داریم.
حسنی مسئول حقوقی صندوق کارآفرینی امید درباره بدهی این شرکت گفت: مدیرعامل این شرکت در قالب تفاهمنامه اداره کار، صندوق کارآفرینی امید و بانک صادرات 2 میلیارد تومان وام از ما گرفته است. مدیرعامل این برای بازپرداخت این وام تقاضای یک دوره تنفس 6 ماهه از ما داشتند که سال گذشته با آن موافقت شد.
وی افزود: علاوه بر این زمان تنفس سال گذشته هم با دستور استاندار قزوین یکسال دیگر برای بازپرداخت تسهیلات به مدیرعامل این شرکت دوره تنفس دادیم و تا امروز برای بازپرداخت تسهیلات 2 میلیارد تومانی با سود 4 درصد 18 ماه به ایشان تنفس دادیم. درخواست دوباره مدیرعامل این شرکت باعث میشود که بازگشت منابع مالی ما به تأخیر بیفتد.
استاندار قزوین هم بعد از شنیدن این توضیحات خطاب به مدیرعامل این شرکت گفت: به صلاح نیست که دوباره بازپرداخت این تسهیلات به تاخیر بیفتد.
به گزارش ذاکرنیوز، همچنین در این جلسه با درخواست شرکت تعاونی کشاورزی دامداران استان قزوین برای اخذ انشعاب برق و تعلیق یکساله چکهای برگشتی یک شرکت تولیدکننده محصولات سفالی موافقت شد و درخواست یک شرکت پرورش گاو پرواری برای جابهجایی چاه آب و یک واحد معدن شن و ماسه هم فاقد وجاهت قانونی برای بررسی توسط ستاد تسهیل تشخیص داده شده و درخواستهای این 2 شرکت به ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری ارجاع شد.