انتقاد «بلقیس سلیمانی» از ضربه کتاب‌ساز‌ها به نشر کشور/ چرا وزارت ارشاد ورود نمی‌کند؟

بلقیس سلیمانی نویسنده در صفحه‌اش در اینستاگرام به تجربه شخصی‌اش با فروشندگان کتاب‌های جعلی و کتابسازها اشاره کرده است و با طرح این پرسش که آیا کاسه‌ای زیر نیم‌کاسه این فعالیت است‌، خواستار ورود وزارت ارشاد شده است.

 به گزارش ذاکرنیوز،‌ بلقیس سلیمانی نویسنده در صفحه شخصی خود در اینستاگرام به فعالیت کتابسازان انتقاد کرده و خواستار ورود وزارت ارشاد برای برخورد با این پدیده شده است.

سلیمانی در این متن با اشاره به سفر اخیرش به شهر زنجان نوشته است:  «هفته قبل توفیق دیدار از شهر زیبای زنجان نصیبم شد. پیشاپیش می‌دانستم زنجان مردمانی کتابخوان و کتاب‌دوست دارد، اما نمی‌دانستم حتی این شهر هم در تسخیر به تعبیر یاسر نوروزی عزیز، ناشران و پخش‌کنندگان شارلاتان درآمده است. با دو دختر جوان برای خرید به پاساژ اشراق رفتیم و طبق معمول دخترک‌ها را کشاندم به کتابفروشی‌ها که نگاهی هم به کتاب‌ها بیندازند و یادشان نرود گاهی فقط گاهی هم می‌توانند کتابی به سبد خریدشان اضافه کنند. هر دو جایگاهی که کتاب عرضه می‌کردند، در تصرف کتاب‌هایی با 50 درصد تخفیف ناشران و مترجمان فیک بود. وقتی به فروشندگان اعتراض کردم گفتند تو نخر و یکی از آن‌ها گفت از پخش نیکفرجام کتاب‌هایش را می‌گیرد که بسیار فعال و آبرومند است!

من می‌دانم در ایستگاه‌های قطار و در فرودگاه‌ها، در اکثر کشورهای جهان، کتاب‌های بین راهی، با عنوان کتاب‌های یک پنی عرضه می‌شود، اما نمی‌دانستم کتاب‌هایی با 50 درصد تخفیف، با ترجمه‌های مترجمین «نیست در جهان» در پاساژهای ما هم به مردم عرضه می‌شود. گسترش بی رویه محل‌های عرضه این نوع کتابها ضربه سنگینی به اقتصاد نشر ( نشر واقعی) می زند که همین الان هم جانی برای ادامه دادن ندارد. چرا ارشاد به این موضوع ورود نمی‌کند ؟ آیا کاسه‌ای زیر نیم کاسه هست؟چرا مدیریت پاساژها متوجه نیست این کتابفروشی‌ها تخلف آشکار می‌کنند و از سهمیه‌ای استفاده می‌کنند که حق کتابفروشی‌های حقیقی است؟ چرا ناشران و کتابفروش‌ها کاری نمی‌کنند یا کرده‌اند و می‌کنند و من اطلاع ندارم و به جایی نرسیده؟ چرا ناشران و مولفان و مترجمان نامه‌ای سرگشاده به مقامات مربوطه نمی‌نویسند (شاید زد و خندق عمیق بین نویسنده و ناشر به این وسیله، اندکی پر شد) و اعتراض جمعی نمی‌کنند. من به سهم خودم از نویسنده و روزنامه نگار خوبمان جناب یاسر نوروزی تشکر می‌کنم که این موضوع را مطرح و ما را متوجه این معضل کرد.»

 مسئله ناشران کتاب‌ساز و ضرر و زیانی که متوجه نشر و علی‌الخصوص کتاب‌فروشی‌ها می‌شود،‌ امروز به یک چالش جدی برای ادامه حیات بسیاری از ناشران،‌ مترجمان و کتابفروشی‌ها تبدیل شده است. انتظار بر این است که وزارت ارشاد به عنوان نهاد متولی هر چه سریعتر با اتخاذ به روش‌های قانونی مانعی برای ادامه فعالیت این ناشران کتاب‌ساز ایجاد کند‌، بازبینی در صدور مجوزهای نشر‌، بررسی محتوایی کتاب‌ها به لحاظ شباهت‌های متنی‌، تصویب قانون فرش کتاب با قیمت پشت جلد از جمله روش‌های پیشنهاد شده توسط کارشناسان حوزه نشر است.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار