یک هفته با کتاب؛

انتشار فراخوان جایزه جلال و آغاز به کار سامانه فروش کتاب

گزارش اخبار این هفته حوزه کتاب شامل ۱۲خبر از جمله؛ انتشار و رونمایی کتاب، آغاز به کار سامانه فروش کتاب، فراخوان جایزه جلال آل‌احمد و حضور چهره‌های مهم فرهنگی در نشست‌های این حوزه است.

به گزارش ذاکرنیوز در این هفته گزارش کتاب و ادبیات ۱۲ خبر مهم در این حوزه را برای شما جمع آوری کردیم تا مروری بر اخبار هفته‌ای که گذشت داشته باشیم.


انتشار کتاب‌های جدید، آغاز به کار سامانه فروش کتاب، فراخوان جایزه جلال آل احمد، و حضور چهره‌های مهم فرهنگی در نشست‌های مربوط به حوزه کتاب و ادبیات و در آخر تشییع هوشنگ ابتهاج شاعر کشورمان از جمله اخبار مهم این هفته حوزه کتاب و ادبیات هستند.


مشروح این گزارش را در ادامه می‌خوانید:


کتاب «تابستان ۱۳۶۹» رونمایی شد


کتاب «تابستان ۱۳۶۹» به قلم مرتضی سرهنگی که در انتشارات سوره‌مهر به چاپ رسیده است، یکشنبه ۳۰ مرداد با حضور حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری، مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات و هنر و مقاومت و نویسنده اثر و اهالی فرهنگ و رسانه رونمایی شد.


توسعه کتابخانه ها ابزاری برای کاهش آسیب‌های اجتماعی است


محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با حضور در همایش مدیران کل کتابخانه های عمومی استان‌ها گفت: مصلی‌هایی که از بودجه عمومی برای توسعه و تجهیز استفاده خواهند کرد، موظف به پیش بینی احداث بخش‌های فرهنگی چون کتابخانه های عمومی در مصلی‌ها هستند زیرا ویژگی ممتاز کتابخانه های عمومی نسبت به ساختارهای مشابه، عمومی بودن آن است؛ به این معنا که همه اقشار جامعه با هر سلایق در آن حضور می‌یابند و از امکانات آن بهره مند می‌شوند و بر همین اساس همگی باید اهتمام ویژه ای نسبت به توسعه و تجهیز کتابخانه های عمومی در سراسر کشور داشته باشند.


اسماعیلی با با اشاره به سفرهای استانی خود گفت: به هر استانی که سفر می‌کنیم، بسیاری از مردم متقاضی توسعه و تجهیز کتابخانه های عمومی هستند. بر همین اساس در سفرهای اخیر بودجه قابل توجهی به توسعه و تجهیز این کتابخانه ها اختصاص یافته و امیدواریم برنامه منسجم برای توسعه کتابخانه های عمومی سراسر کشور تدوین شود.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید برای هر استان اطلسی از پراکندگی، ظرفیت‌ها و کمبودهای کتابخانه های عمومی تهیه شود تا پیش از هر سفر استانی مورد توجه قرار گیرد؛ چرا که معتقدیم گسترش کتابخانه های عمومی از مهمترین ابزارهای کاهش آسیب‌های اجتماعی به شمار می‌رود.


سامانه فروش کتاب آغاز به کار کرد


طبق اعلام مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران سامانه فروش کتاب به‌عنوان بستری در چرخه فروش کتاب راه‌اندازی شده و کتابفروشی‌های متقاضی فعالیت در این سامانه می‌توانند با مراجعه به نشانی v.ketab.ir نسبت به ثبت‌نام در این سامانه اقدام کنند.


راه‌اندازی سامانه فروش کتاب در عصر استفاده گسترده از فناوری‌های نوین و فروش کتاب در فضای مجازی، بستری کارآمد در چرخه فروش کتاب محسوب می‌شود. این سامانه با اهدافی ازجمله تقویت اقتصاد صنعت نشر کتاب در کشور و بهینه‌سازی کارکرد اجزای این صنعت، تقویت و اصلاح حلقه توزیع و فروش کتاب در کشور، تسهیل در دسترسی به کتاب، حمایت از کتابفروشی‌های سراسر کشور و ایجاد فرصت برابر در بین کتابفروشی‌ها، راه‌اندازی شده است.


کتاب چشم اندازهای «جنبش دانشجویی دهه ۱۹۶۰» منتشر شد


کتاب «جنبش دانشجویی دهه ۱۹۶۰» با ویرایش الکساندر کرودن به‌تازگی با ترجمه فاطمه شاداب توسط انتشارات ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شده است. این‌کتاب چهارمین عنوان از مجموعه «چشم‌اندازهایی از تاریخ معاصر» است که این‌ناشر ترجمه‌اش را منتشر می‌کند و نسخه اصلی‌اش سال ۲۰۱۲ توسط انتشارات بهشت سبز (Greenhaven press) منتشر شده است.


این‌کتاب با ۱۵۲ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۶۵ هزار تومان منتشر شده است.


گزیده سروده‌های کوتاه مصطفی رحماندوست منتشر شد


مصطفی رحماندوست از شاعران و نویسندگان کودک و نوجوان طی ۵ دهه اخیر به شمار می‌رود که همواره مورد توجه مخاطبان در سنین مختلف بوده است. نسل‌های مختلفی از کودکان ایران و حتی جهان سال‌هاست با شعرها و ترانه‌های او روزها و شب‌های خود را سپری و لحظات ناب و خاطره‌انگیزی برای خود رقم زده‌اند.


کتاب «بچه‌ها عیده، عید مال شماست» گزیده‌ای از سروده‌های کوتاه او برای مخاطبان کودک با موضوع عید است که به تازگی توسط انتشارات کتاب نیستان به بازار نشر کودک و نوجوان عرضه شده است.


کتاب «چهارده گام تا بهشت» روانه بازار نشر شد


کتاب «چهارده گام تا بهشت» نوشته سید یوسف پوریزدان پرست توسط انتشارات کتاب جمکران روانه بازار نشر شده است.


این‌کتاب با ۷۴ صفحه و قیمت ۲۵ هزار تومان به تازگی وارد بازار کتاب شده است.


جلسات آسیب شناسی سی‌وسومین نمایشگاه کتاب برگزار می‌شود


سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، پس از دو سال وقفه در بهار ۱۴۰۱ در دو بخش فیزیکی و مجازی برگزار شد. بلافاصله پس از پایان این رویداد فرهنگی، با تشکیل دبیرخانه دائمی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، جلسات آسیب‌شناسی نمایشگاه سی‌وسوم برگزار شد.


علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و رئیس دبیرخانه دائمی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، ضمن تشریح فعالیت این دبیرخانه، درباره مهم‌ترین محورهای مطرح شده گفت: نتایج بررسی‌های انجام‌شده در زمینه عملکرد و نقاط قوت و ضعف کمیته‌ها و تجربیات به‌دست آمده در این دوره از نمایشگاه کتاب، برای برگزاری مطلوب‌تر و باکیفیت‌تر این رویداد فرهنگی در سی‌وچهارمین دوره بسیار راهگشاست. با تقویت نقاط قوت، بهسازی و بازنگری در نقاط ضعف و برطرف کردن ایرادات، بهره‌گیری از توان نیروهای متخصص و خلاق، همچنین استفاده مطلوب از ظرفیت بخش مجازی در کنار بخش فیزیکی نمایشگاه، مطمئناً چشم‌انداز درخشان‌تری پیش‌روی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در دوره‌های آتی خواهد بود.


کتاب جدید استیوتولتز منتشر شد


کتاب «هرچه باداباد» نوشته استیوتولتز به‌تازگی با ترجمه پیمان خاکسار توسط نشر چشمه راهی بازار نشر شده است. این کتاب بعد از کتاب‌های «جز از کل» و «ریگ روان» سومین رمان استیوتولتز است که با نگاه به مفهوم _ استعاره رجعت ابدی فریدریش نیچه نوشته شده است. «جز از کل» و «ریگ روان» هر دو اثر با ترجمه خاکسار توسط همین ناشر عرضه شدند.


کتاب «هرچه باداباد» در ۴۰۰ صفحه، شمارگان ۲۰ هزار نسخه و قیمت ۱۴۰ هزار تومان در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است.


پانزدهمین جایزه جلال آل احمد فراخوان داد


فراخوان پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد از نویسندگان، پژوهشگران، پدیدآورندگان و ناشران دعوت شده تا آثار خود را در چهار گروه «داستان بلند و رمان»، «مجموعه داستان کوتاه»، «نقد ادبی» و «مستند نگاری» به این دبیرخانه ارسال کنند.


کتاب‌های ارسالی باید برای نخستین‌بار در سال ۱۴۰۰ با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران در داخل کشور به چاپ رسیده باشند و در یکی از چهار گروه یاد شده قرار گیرند.


نویسندگان، پژوهشگران، پدیدآورندگان و ناشران می‌توانند پس از تکمیل نسخه فیزیکی فرمی که در نشانیhttps://jalal.ketab.ir قابل دسترسی است، چهار نسخه از آثار خود را تا پانزدهم مهرماه ۱۴۰۱ به دبیرخانه جایزه ادبی جلال آل‌احمد ارسال کنند.


نویسندگانی که تاریخ انقلاب را می‌نویسند حمایت می‌شوند


نشست هم‌اندیشی ناشران و نویسندگان انقلابی با عنوان «مقابله با تحریف تاریخ معاصر و تطهیر پهلوی» روز گذشته در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی (سرچشمه) با حضور یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و برخی از ناشران و نویسندگان حوزه تاریخ انقلاب برگزار شد.


احمدوند در این جلسه گفت: نویسندگانی که برای تاریخ انقلاب دست به نگارش می‌زنند، حتماً باید مورد حمایت قرار بگیرند و من به عنوان معاون فرهنگی ارشاد تلاش می‌کنم که عضو صندوق هنر شوند و از حمایت‌های صندوق بهره‌مند شوند. امیدوارم بتوانیم مسیر حمایت‌ها را تا جایی که در توانمان هست در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اصلاح کنیم. تلاش ما و مسیر ما در یک‌ساله گذشته به این سمت بوده است.


تشییع پیکر هوشنگ ابتهاج در تهران برای تدفین در رشت


تشییع پیکر هوشنگ ابتهاج امروز جمعه ۴ شهریورماه تا ساعتی دیگر یعنی از ساعت ۸ صبح از مقابل تالار وحدت انجام و سپس به رشت منتقل و عصر در باغ محتشم این شهر به خاک سپرده می‌شود.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار