به گزارش ذاکرنیوز، بایدن استدلال میکرد که به دلیل مخالفت جمهوری خواهان برای تصویب این اصلاحات باید یک ماده آییننامهای موسوم به "فیلیباستر" در سنا لغو شود تا دموکراتها بتوانند با یک اکثریت ساده آنها را وضع کنند.
اما کِرستِن سینِما، سناتور دموکرات گفت که لغو فیلیباستر "بیماری تفرقه که کشور ما دچار آن است" را تشدید خواهد کرد.
بایدن که برای فشار بر اعضای حزب خود به کنگره رفته بود گفت "مطمئن نیست" که برنامههایش عملی باشد.
در شیوه "فیلیباستر" سناتورهای مخالف طرح با سخنرانی طولانی تا پایان وقت تعیین شده در دستور کار، مانع از رایگیری درباره آن میشوند. برای جلوگیری از فیلیباستر، رای ۶۰ درصد (یا سه پنجم) سناتورهای حاضر در جلسه برای ختم مذاکرات لازم است.
این مجلس هم اکنون ۵۰-۵۰ میان دو حزب تقسیم شده و کامالا هریس، معاون رئیس جمهور میتواند در مواردی که آرا مساوی باشد رای پیروزی را به نفع دموکراتها ثبت کند.
دموکراتها خواستار تصویب دو طرح "آزادی ثبت رای" و "قانون جان لوئیس برای پیشبرد حقوق ثبت رای" هستند.
هدف این طرح ها که با مخالفت کامل جمهوری خواهان روبرو شده، از جمله اعمال یک استاندارد فدرال بر انتخابات است که به معنی بزرگترین اصلاحات بعد از چند دهه در این زمینه خواهد بود. انتخابات سراسری در آمریکا در سطح ایالتی برگزار میشود.
به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از بی.بی.سی بایدن روز پنجشنبه به کنگره رفت به این امید که بتواند قانونگذاران حزب خود را نسبت به لغو "فیلیباستر" برای تصویب این طرح ها قانع کند.
اما او بعد از دیداری با آنها اذعان کرد که مخالفت دو سناتور از ایالتهای محافظه کار - ویرجینیای غربی و آریزونا - مانع پیشروی این طرحها میشود.
بایدن گفت: "جواب صادقانه این است که نمیدانم آیا میتوان این را عملی کرد یا نه."
با این حال او افزود که به نبرد برای تصویب آنها ادامه خواهد داد.
سناتور سینما، اهل آریزونا، و سناتور جو منچین، از ویرجینیای غربی، هر دو با لغو "فیلیباستر" مخالفت کردند.
دموکراتها می گویند که این لوایح باید برای مقابله با قوانین جدید انتخابات که اخیرا در بسیاری مجالس ایالتی تحت کنترل جمهوری خواهان وضع شده تصویب شود.
از زمان انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰، ایالتهایی که دولتهای محلی آنها در دست جمهوریخواهان است شرایط سختتری را در زمینه نظارت بر ثبت نام رایدهندگان و بررسی صحت آرا اعمال کردهاند. بسیاری از جمهوری خواهان، با الهام از دونالد ترامپ، این ادعا را تکرار کردهاند که در انتخابات اخیر تقلب گستردهای به نفع جو بایدن روی داد. این درحالی است که شواهدی در مورد تقلب ارائه نشد و دادگاهها تمامی درخواستهای کارزار ترامپ برای رد نتایج را رد کردند. برخی از این قضات کسانی بودند که دولت ترامپ منصوب کرده بود.
مجلس نمایندگان که دموکراتها در آن اکثریت دارند سال پیش طرح "آزادی ثبت رای" و "قانون جان لوئیس برای پیشبرد حقوق ثبت رای" را تصویب کرد و برای تصویب نهایی به سنا فرستاد. برای تبدیل این طرحها به قانون، تصویب در سنا و امضای رئیس جمهوری لازم است.
طرح اول همه ایالتهای آمریکا را ملزم میکند یک شیوه واحد رایدهی را به کار گیرند در حالیکه در حال حاضر مقررات آنها یکسان نیست. طرح جان لوئیس هم دولتهای ایالتی را ملزم میکند برای اصلاح قوانین انتخاباتی خود مجوز دولت فدرال را کسب کنند.
انتهای پیام