به گزارش ذاکرنیوز، روزنامه الانباء کویت بازگشت سفرای کویت و عربستان سعودی به بیروت در اوایل هفته آینده را پیش بینی کرد.
الانباء به نقل از برخی منابع گزارش داد که بازگشت سفرای عربستان و کویت به بیروت در پرتو موضعی صورت میگیرد که نشست شورای همکاری خلیج فارس برای بررسی پاسخ لبنان به ابتکار کویت و کشورهای حاشیه خلیج فارس برگزار خواهد کرد.
این منابع بیان کردند که شورای همکاری خلیج فارس روی آزمایش مواضع لبنان و جدیت پایبندی آنچه نجیب میقاتی در پرتو مواضع جدید میشل عون در واتیکان اعلام کرده، حساب باز کرده است.
از سوی دیگر «نجیب میقاتی»، نخست وزیر لبنان در ابتدای نشست هیئت دولت این کشور گفت: بیانیه صادره از سوی عربستان و کویت نشان دهنده این است که ابری که روابط لبنان و کشورهای عضو شورای همکاری را تیره و تار کرده بود به زودی رو به زوال خواهد رفت و هرگونه تعهداتی در این خصوص در گرو گامهایی است که پی در پی اجرا میشود و ما به آنچه در بیانیه هیئت دولت آمده است، اهتمام داریم.
تنش میان لبنان و کشورهای حوزه خلیج فارس بویژه عربستان سعودی از آنجا آغاز شد که «جورج قرداحی» وزیر اطلاعرسانی سابق لبنان در یک مصاحبه تلویزیونی که مربوط به پیش از انتصاب وی به پست وزارت بود، خواهان توقف جنگ علیه یمن شد و این جنگ را بیهوده خواند.
قرداحی در پاسخ به این سؤال که تحولات جاری در یمن را چگونه ارزیابی میکند، گفت: تجاوز وحشیانه به یمن که هشت سال از آن میگذرد، باید متوقف شود. آنچه که یمنیها انجام میدهند، حقوق قانونی آنها در دفاع از خود است و من پایداری مردم یمن در قبال این تجاوز را ارج مینهم.
در پی این اظهارات، عربستان سعودی، بحرین، امارات هر یک سفرای خود را از لبنان فراخواندند و کویت هم در گامی مشابه ضمن فراخواندن سفیر خود از لبنان، 48 ساعت به کاردار سفارت لبنان فرصت داد تا این کشور را ترک کند.
ریاض برای رویارویی با حزب الله روی جعجع حساب کرده است. در واقع ریاض بر این باور است که جعجع بهترین گزینه برای پیاده کردن سناریوهای سعودی است. ریاض تلاش میکند ائتلاف 14 مارس را گرد هم آورد و به همین منظور به تامین بودجه جعجع میپردازد؛ اما مشکل ناتوانی ریاض در تاثیرگذاری بر لبنان و احساس ضعف در برابر حزب الله است.