به گزارش ذاکرنیوز، اس ار اف سوئیس در مطلبی به هرج و مرج و آشفتگی در فرانسه در پی گسترش اعتصاب ها پرداخته و نوشت: هزینه های زندگی در فرانسه در سال گذشته به شدت افزایش یافت، اما دستمزدها افزایش نیافت. بودجه بسیاری از فرانسوی ها روز به روز کم تر می شود و نارضایتی ها از شرایط موجود بیشتر می شود.
معلمان، مربیان، کارمندان شهرداری و رانندگان حمل و نقل عمومی روز سه شنبه اعتصاب کردند زیرا خواهان افزایش دستمزدها برای جبران تورم هستند.
پس از تصمیم دولت مبنی بر الزام اعتصاب کنندگان در پالایشگاه ها به کار، اتحادیه های مختلف خواستار اعتصاب عمومی شدهاند. آنها ممنوعیت حق اعتصاب را توهین آمیز می دانند.
دولت فرانسه برای مدت طولانی برای دخالت در این اعتصاب ها تردید داشت. امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه یک هفته پیش گفته بود که که وظیفه رئیس جمهور رسیدگی به درگیری بین کارفرمایان و کارمندان نیست.
در ادامه این مطلب آمده است: ما اوضاع به تدریج از کنترل خارج شد، جستجو برای سوخت به آزمونی برای صبر تبدیل شد، صف های طولانی در جلوی پمپ بنزین ها شکل گرفت و حمل و نقل را مسدود کرد. اعصاب برخی از رانندگان به هم ریخته بود و مشاجره ها شروع شد.
تنها راه آرام کردن مردم، خنثی کردن اوضاع با اجبار برخی کارگران به کار بود تا دوباره سوخت از انبارها به پمپ بنزین ها برسد.
در ادامه این گزارش آمده است: اما بحران کمبود سوخت در فرانسه هنوز تمام نشده است. حتی روز گذشته حدود 27 درصد از پمپ بنزین های این کشور حداقل یک نوع سوخت هم نداشتند. دولت در حال برگزاری جلسات بحران و برنامه ریزی برای مداخلات بیشتر است.
حداقل اتحادیهها تاکنون به یک نتیجه از این اعتصاب ها رسیدهاند و آن اینکه چند تن از اعضای دولت از شرکتها درخواست کردهاند دستمزدها را افزایش دهند و آنها را با تورم تنظیم کنند. اگر این اتفاق نیفتد، روز اعتصاب عمومی بعدی در فرانسه تعیین می شود.
روزنامه اتریشی "وینر سایتونگ" هم در مطلبی در این باره نوشت: روز سهشنبه، کارکنان شرکت راهآهن SNCF، شرکت حملونقل عمومی پاریس RATP، و همچنین از بنادر، مدارس، مهدکودکها و کارکنان بخش دولتی به جنبش اعتصابی پیوستند. آنها نیز در برابر تورم خواهان افزایش حقوق و مستمری هستند.
در روزهای سهشنبه و چهارشنبه باید به دلیل این اعتصاب ها در شبکه قطارهای منطقهای برون مرزی انتظار هرج و مرج ها و لغو حرکت قطارها را داشت.
علت گسترش اعتصاب ها دخالت دولت در اعتصاب های جاری در پالایشگاه های نفت است. دولت کارکنان را مجبور به کار کرده است زیرا هنوز بسیاری از پمپ بنزین ها فاقد بنزین یا گازوئیل هستند.
به این ترتیب با افزایش تنش ها در دومین اقتصاد بزرگ منطقه یورو، اعتصاب ها در حال حاضر به بخش های دیگر انرژی، از جمله اپراتور نیروگاه هسته ای EDF سرایت کرده است. به همین دلیل است که کار تعمیر و نگهداری که برای تامین برق اروپا حیاتی است در آنجا به تعویق افتاده است.
دولت امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، برخی از کارگران اعتصابکننده را مجبور کرد این هفته به سر کار بازگردند و انبارهای سوخت را باز کنند، اقدامی که خشم اتحادیهها را برانگیخت، اما دادگاهها آن را تأیید کردند.