به گزارش ذاکرنیوز به نقل از رویترز، تورم قیمت مصرفکننده در ژاپن در ماه اکتبر به بالاترین رقم طی 40 سال گذشته رسید که میتوان آن را نتیجه ضعف ارز داخلی و فشار هزینه واردات دانست. بانک مرکزی ژاپن سیاست نرخ پایین بهره را در پیش گرفته است.
شاخص تورم در ژاپن 3.6 درصد نسبتبه سال گذشته افزایش یافته است، درحالیکه اقتصاددانها تورم 3.5 درصدی را پیشبینی میکردند. نرخ تورم در ماه سپتامبر برابر با 3 درصد بود.
این سریعترین نرخ افزایش تورم در ژاپن از فوریه 1982 است، یعنی زمانیکه بحران بهوجودآمده در خاورمیانه بهخاطر جنگ ایران و عراق عرضه نفت خام را مختل کرده و قیمت انرژی را بالا برده بود.
افزایش شاخص تورم در ژاپن که قیمت مواد غذایی تازه را در بر نمیگیرد، اما محصولات نفتی را شامل میشود نشان میدهد تورم در این کشور برای هفتمین ماه پیاپی از هدف 2 درصد بانک مرکزی فراتر رفته است.
اقتصاددانها انتظار ندارند بانک مرکزی ژاپن به روند جهانی افزایش نرخ بهره بپیوندد و عقیده دارند تورم با توقف روند افزایش هزینه واردات کاهش مییابد. اختلال در زنجیرههای جهانی عرضه قیمت واردات مواد غذایی، کالاهای صنعتی و قطعات تولیدی را بالا برده است. ارزش ین هم بیشاز 20 درصد در سال جاری کاهش یافته است.
رئیس بانک مرکزی ژاپن در روز پنجشنبه قول داد محرکهای مالی را برای بهمنظور رشد دستمزدها و ثابت نگهداشتن تورم ادامه دهد. بانک مرکزی ژاپن همچنان نرخ بهره در بلندمدت را حدود صفر و در کوتاهمدت را منفی 0.1 درصد حفظ کردهاست.
افزایش قیمت مواد خام اولیه و ضعف ین باعث افزایش 15.2 درصدی هزینه انرژی در ژاپن شده و قیمت مواد غذایی غیر از غذاهای فاسدشدنی هم 5.9 درصد بالا رفته است.