افراد مشکوک یا مبتلا به کرونا حداقل ۲ هفته مجاز به دریافت واکسن آنفلوآنزا نیستند

رئیس بخش عفونی بیمارستان ولیعصر(عج) بیرجند گفت: باتوجه به شروع فصل شیوع آنفلوانزا، مواردی در مورد منع مصرف و یا ضرورت مصرف و همچنین آگاهی لازم در مورد بیماران کرونایی باید درنظرگرفته شود.

به گزارش ذاکرنیوز، مسعود ضیایی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به توصیه‌های بین المللی و تصمیمات کمیته علمی کشوری آنفلوانزا و سهمیه واکسن آنفلوانزای انسانی اختصاص یافته دستورالعمل نحوه مصرف در گروه‌های اولویت دار مشمول دریافت واکسن آنفلوانزا اعلام شد.


وی با بیان اینکه توزیع واکسن بر عهده معاونت‌های بهداشتی دانشگاهها با لحاظ کردن سهمیه اختصاص یافته و اولویت‌های بهداشتی است، تصریح کرد: اولویت یک کسانی  هستند که در درجه اول اولویت بندی قرار داشته و واکسن را به طور رایگان دریافت می‌کنند.


رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و فوکال پویینت علمی مراقبت و مدیریت بیماری‌های عفونی بیان کرد: این گروه شامل؛ کارکنان بهداشتی، درمانی، خدماتی و اداری و انتظامات شاغل در بیمارستان با هماهنگی معاونت درمان هستند که واکسینه می‌شوند و اولویت در این گروه با کارکنان شاغل در بخش یا اتاق ایزوله تنفسی فشار منفی بخش‌های عفونی فوق تخصص ریه، آی سی یو و سی سی یو، داخلی، اطفال، اورژانس، آزمایشگاه، زایمان و سایر بخش‌های ویژه انکولوژی سوختگی و غیره است.


ضیایی با بیان اینکه کارکنان شاغل در آزمایشگاه‌های تشخیصی و تحقیقاتی با اولویت آزمایشگاه‌های ویروس شناسی دولتی و دانشگاهی نیز مشمول دریافت واکسن آنفولانزا می‌شوند، افزود: کارکنان شاغل در درمانگاه‌ها و کلینیک‌های تخصصی و فوق تخصصی دانشگاهی نیز مشمول دریافت واکسن آنفولانزا هستند و تمامی دانشجویان گروه‌های پزشکی و پیراپزشکی که در فصول سرد سال از مهرماه به بعد وارد بخش‌های بیمارستانی می‌شوند نیز مشمول دریافت واکسن آنفولانزا خواهند بود.


وی افزود: تمامی گروه‌های اولویت‌دار در بیمارستان‌های دولتی که زیرمجموعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیستند و بیمارستان‌های غیردولتی خیریه خصوصی نیز مشمول دریافت واکسن آنفولانزا بوده و تمامی کارکنان شاغل در نظام بهداشتی کشور و شاغل واحدهای تحت پوشش شامل خانه‌های بهداشت، پایگاههای سلامت، بخش زایمانی، مراکز جامع خدمات سلامت و ستادهای شهرستان و استان را نیز شامل می‌شود.


این متخصص عفونی ادامه داد: تمامی کارکنان شاغل در پایگاه‌های اورژانس پیش بیمارستانی ۱۱۵ با هماهنگی سازمان اورژانس و مدیریت فوریت‌های پزشکی، تمامی کارکنان مستقر در پایگاه‌ها، مراکز مراقبت بهداشتی مرزی، پایانه‌های مرزی دریایی، هوایی، ریلی، کارکنان بهداشتی درمانی شاغل در سایر سازمان‌ها و ادارات دولتی با هماهنگی و معرفی نامه دستگاه مربوطه و با در نظر گرفتن اولویت‌های ذکر شده واکسن دریافت خواهند کرد.


ضیایی اظهار کرد: همچنین کارکنان سازمان دامپزشکی و سازمان حفاظت محیط زیست که در قسمت‌های مرتبط با پرندگان فعالیت می‌کنند، برابر معرفی نامه سازمان‌های مربوط به کارکنان نیروهای انتظامی، نظامی و امنیتی شاغل در بخش‌های ارائه خدمات بهداشتی و درمانی با هماهنگی و معرفی اداره بهداشت و درمان نیروهای مسئول با کسب نظر ستاد کل نیروهای مسلح و با در نظر گرفتن اولویت‌های ذکر شده مشمول دریافت واکسن خواهند بود.


وی از بیماران ایدز با هماهنگی مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری دانشگاه‌های علوم پزشکی به عنوان اولویت بعدی یاد کرد و گفت: بیمارانی که به هر علتی دچار ضعف سیستم ایمنی هستند، نیز در اولویتند؛ اولویت با بیماران در حال انجام شیمی درمانی یا رادیوتراپی، گیرندگان پیوند، دارای بیماری تالاسمی ماژور، آنمی، سل و هموفیلی تحت پوشش دانشگاه‌ها با هماهنگی معاونت درمان است.


ضیایی ادامه داد: بیماران خاص و نادر؛ گروه‌های پرخطر در جامعه شامل ایثارگران و جانبازان، افراد دارای بیماری‌های مزمن و زمینه‌ای، افراد دچار ضعف سیستم ایمنی، کارکنان و سالمندان ساکن در مراکز نگهداری سالمندان، معلولین جسمی حرکتی، معلولین عصبی، عضلانی معلولین ذهنی، بیماران روانی مزمن، کودکان بی سرپرست و زنان آسیب دیده اجتماعی با هماهنگی سازمان و ادارات کل بهزیستی نیز در اولویت تزریق هستند.


وی افزود: همچنین  زنان باردار و تا دو هفته پس از زایمان، مادران باردار که در ماه‌های شیوع آنفولانزا باردار هستند یا باردار می‌شوند در معرض ابتلا به آنفولانزا بوده و گروه پرخطر محسوب می‌شوند؛ لذا بالاترین اولویت جهت دریافت واکسن آنفولانزا را دارند.


ضیایی بیان کرد: اولویت بعدی کسانی که جزو گروه پرخطر محسوب می‌شوند و با درخواست خود و تجویز پزشک می‌توانند از طریق بخش خصوصی و داروخانه‌ها واکسن را دریافت کنند و  افراد در گروه سنی ۶ ماه تا ۱۸ سال که تحت درمان طولانی مدت با آسپرین یا داروهای حاوی سالیسم هستند، با توجه به اینکه این افراد در معرض خطر ابتلا به سندروم و عفونت با ویروس آنفلوانزا هستند مشمول دریافت آنفلوانزا می‌شوند.


وی بیان کرد: کلیه مسافرین که قصد سفر به سایر کشورها را دارند برای کاهش خطر ابتلا به آنفلوانزا توصیه می‌شود حداقل دو هفته قبل از سفر نسبت به انجام واکسیناسیون آنفلوانزای قدام کنند.



موارد منع مصرف 


رئیس بخش عفونی بیمارستان ولیعصر(عج) بیرجند با بیان اینکه افراد دارای سابقه با واکنش‌های آلرژیک شدید نظیر آنافیلاکسی به واکسن آنفولانزا و یا هر یک از اجزای واکسن منع مصرف دارند، افزود: در مورد این گروه‌ها باید واکسن آنفولانزا با احتیاط و با تجویز و تحت نظر پزشک مصرف شود؛ افراد دارای حساسیت شدید به تخم‌مرغ، بروز کهیر شدید، تغییرات قلبی عروقی و افت فشار خون، بروز علائم گوارشی و به طور کلی ایجاد واکنش‌های نیازمند دریافت اپی‌نفرین یا مداخلات اورژانسی طبی به‌عنوان واکنش ‌ای آلرژیک شدید یا حساسیت شدید تعریف می‌شوند که این افراد باید با نظر پزشک اقدام به دریافت واکسن کرده و پس از دریافت واکسن به مدت نیم ساعت تحت نظر پزشک قرار داشته باشند.


وی اظهار کرد: افرادی که دارای سابقه آلرژی خفیف تخم مرغ هستند و تنها پس از خوردن دچار خارش و کهیر خفیف می‌شوند می‌توانند واکسن را دریافت کنند، اما توصیه می‌شود بعد از دریافت واکسن به مدت حداقل ۱۵ دقیقه در حالت نشسته یا خوابیده به تحت نظر قرار گیرند.


ضیایی با بیان اینکه افراد مشکوک یا مبتلا به بیماری کووید ۱۹ تا زمان رفع علائم بیماری حداقل دو هفته مجاز به دریافت واکسن آنفلوآنزا نیستند، افزود: افراد در معرض تماس با افراد مثبت از نظر کووید ۱۹ تا زمان رفع علائم بیماری حداقل تا ۲۷ روز مجاز به دریافت واکسن آنفلوانزا نیستند و افراد کرونا مثبت در قرنطینه پس از اتمام مدت زمان قرنطینه ایزولاسیون حداقل دو هفته و به شرط نداشتن علائم به نفع بیماری کووید ۱۹ می‌توانند واکسن آنفلوانزا را دریافت کنند.


وی با بیان اینکه تجویز واکسن غیرفعال آنفلوانزا همزمان با تجویز داروهای ضد ویروسی آنفلوانزا به منظور درمان و پیشگیری منعی ندارد، تصریح کرد: تزریق واکسن غیرفعال آنفلوانزا به صورت همزمان ولی در محل متفاوت با سایر واکسن‌ها از جمله واکسن کرونا منعی ندارد.


این متخصص عفونی بیان کرد: تجویز واکسن غیرفعال آنفلوانزا در زنان شیرده مانعی ندارد و به طور عمومی حداقل فاصله تزریق واکسن آنفلوانزا زمان انجام پیوند اعضا چهار تا شش ماه توصیه شده و در هر حال با نظر مطلوب پزشک معالج این زمان تعیین خواهد شد.


ضیایی ادامه داد: کوتیکواستروئید تراپی مخاطی استنشاقی جلدی تزریقی خوراکی منعی برای دریافت واکسن غیر فعال تزریقی آنفلوانزا نبوده و ارائه آموزش به گیرندگان واکسن و ثبت سابقه واکسیناسیون در کارت واکسیناسیون آنفلوانزا و دفاتر ثبت واکسیناسیون به منظور ثبت سوابق و پیگیری عوارض ناخواسته الزامی است.


وی افزود: واکسن آنفلوانزا باید در دمای ۲۸ درجه سانتیگراد در طبقه میانی اچ‌ال و به دور از یخ‌زدگی نگهداری شود و در هنگام تزریق واکسن آنفلوانزا از هواگیری سرنگ خودداری شود، اما در هنگام تزریق سرنگ به نحوی قرار گیرد که هوای داخل سرنگ در انتهای لوله سر قرار گیرد تا کل محتویات ماده واکسن تزریق شود.


ضیایی با بیان اینکه میزان دوز واکسن آنفلوانزا برای کودکان شش ماهه تا کمتر از ۹ سال که اولین بار واکسن آنفلوآنزا را دریافت می‌کنند به این میزان ml ۰.۵ بوده و تکرار آن چهار هفته بعد خواهد بود که باید به صورت عضلانی و ترجیحاً در عضله دلتوئید برای کودکان تا دو سال و سن بالاتر بوده و چنانچه حجم عضله دلتوئید کم باشد باید در سطح اقدامی خارجی عضله ران تزریق شود.


وی بیان کرد: میزان دوز واکسن در بالغین و بزرگسالان یک دوز میزان ml ۰.۵ بوده که باید به صورت عضلانی و ترجیحاً در عضله دلتوئید دست چپ و برای افراد چپ دست در عضله دلتوئید دست راست تزریق شود.


انتهای پیام

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار