اعتراضات در گرجستان به یک لایحه جنجالی دولت به خشونت کشیده شد

هزاران نفر در پایتخت گرجستان در مقابل پارلمان این کشور تجمع اعتراضی را علیه تصویب یک لایحه جنجالی دولت به راه انداختند که این اعتراضات به خشونت کشیده شد و پلیس علیه معترضان از ماشین آب پاش و گاز اشک آور استفاده کرد.

 به گزارش ذاکرنیوز به نقل از "ان تی وی" آلمان، تنش ها در گرجستان بر سر جهت گیری سیاست خارجی این کشور رو به افزایش است. پارلمان تفلیس قانون به اصطلاح عوامل خارجی را در اولین قرائت تصویب کرد. هزاران نفر در مقابل پارلمان در تفلیس تجمع کردند تا علیه این پروژه تظاهرات کنند. آنها می ترسند که این جمهوری قفقاز جنوبی از اتحادیه اروپا دور شود و به روسیه نزدیک شود. پلیس علیه جمعیت از گاز اشک آور و ماشین های آب پاش استفاده کرد. به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از شبکه تلویزیونی مستقل پیرلی تی وی، اعتراضات پیش از این عمدتا مسالمت آمیز بوده است.

این تظاهرات پس از آن آغاز شد که پارلمان گرجستان موافقت اولیه خود با تصویب لایحه‌ای را اعلام کرد که بر اساس آن، شرکت‌هایی که بیش از 20 درصد از بودجه خود را از خارج از گرجستان دریافت می‌کنند، باید خود را به عنوان «عوامل خارجی» اعلام کرده و تحت نظارت دادگستری قرار گیرند، وگرنه با جریمه‌هایی سنگین مواجه خواهند شد.

بیشتر بازداشت‌ها در خیابان روستاوِلی در تفلیس روی داد که ساختمان پارلمان این کشور در آن واقع شده است.

پیش‌تر نیز تلویزیون گرجستان از بازداشت زوراب جاپاریدزه، رهبر حزب اپوزیسیون «مرکز سیاسی جدید – گیرچی» خبر داد.

معترضان نگران این هستند که تصویب این قانون چشم‌انداز عضویت گرجستان در اتحادیه اروپا را خدشه‌دار کند. پلیس برای متفرق کردن آن‌ها از گاز اشک‌آور و خودروهای آب‌پاش استفاده کرد.

منتقدان این لایحه را یادآور قانونی می‌دانند که در 2012 در روسیه تصویب شده و از آن زمان تا کنون برای سرکوب دگراندیشان استفاده شده است.

سالومه زورابیشویلی، رئیس‌جمهوری گرجستان نیز گفته که با معترضان هم‌سو بوده و اگر این لایحه در پارلمان به صورت کامل تصویب شده و به ریاست‌جمهوری ارجاع داده شود، او آن را وتو خواهد کرد.

وی خطاب به معترضان گفت: امروز شما نماینده یک گرجستان آزاد هستید که آینده خود را در اروپا می بیند و اجازه نمی دهد کسی آن آینده را غارت کند.

سفارت ایالات متحده در گرجستان، پس از تصویب اولین قرائت قانون "عوامل خارجی"، گفت که این "روز تاریکی برای دموکراسی گرجستان" است. اگر دولت تفلیس به این طرح پایبند باشد، به روابط "با شرکای استراتژیک خود" آسیب می رساند.

 

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار