به گزارش ذاکرنیوز، حمید رضا ترقی قائم مقام حزب مؤتلفه اسلامی در گفتگو با مهر و با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در ابتدای سال و محورهای مطرح شده آن، گفت: مقام معظم رهبری از آغاز سال نو به عنوان فرصتی برای ایجاد یک دگرگونی و تحول مثبت در مدیریت و حکمرانی کشور استفاده کرده و آنرا مورد تأکید قرار دادند.
وی افزود: ایشان ضمن تبیین نقاط قوت و ضعف کشور، مردم و دولت سعی کردند که مسیری که هم جامعه به آن نیاز دارند و هم منتقدین نظام از آن سو استفاده میکنند، آنرا تبیین و مشخص کنند.
این فعال سیاسی اصولگرا اظهار داشت: همان طور که رهبری انقلاب اشاره کردند تحولی که مورد نیاز در کشور است، در چند حوزه باید مورد توجه قرار بگیرد. در این خصوص یکی حوزه اقتصاد است که این تحول باید در آن رخ بدهد. تحول دیگر هم در سبک زندگی مردم است که نیازمند آن است که در فرهنگمان این تغییر را پدید آوریم. همچنین باید در جهت کارآمدی بیشتر نظام اجرایی کشور که با رفع نواقص و شیوههای اشتباه و توجه به سیاستهای کلان که خط مشی کلی نظام را تعیین کرده است.
مسیر تحول باید تکمیل کننده فرآیند انقلاب اسلامی باشد
قائم مقام حزب مؤتلفه اسلامی با اشاره به برخی در خواستها در مورد تغییرات در قانون اساسی، بیان کرد: عدهای مطرح میکردند که باید قانون اساسی اصلاح شود یا سیاستهای کلان نظام در سیاست خارجی و …تغییر پیدا کند، که مقام معظم رهبری آنها را رد کردند و کاملاً جهتگیری تحول را مشخص فرمودند.
این کارشناس سیاسی اذعان کرد: همان طوری که رهبری انقلاب مطرح کردند تحول یک ضرورت اجتنابناپذیر برای بهبود وضعیت کشور است ولی علیرغم آن، مسیر این تحول باید تکمیل کننده فرآیند انقلاب اسلامی و تحقق بخش آرمانها و اهداف آن و در چارچوب قانون اساسی کشور و سیاستهای کلانی که از سوی ایشان به مسئولین کشور اعلام شده، باشد. بر همین اساس در سال ۱۴۰۲ مسؤولیت و وظیفه سنگینی بر عهده مسئولین اجرایی و مردم مشاهده میشود.
ترقی گفت: مسئولین اجرایی با اولویت بخش اقتصادی و در زمینه رفع مشکلات اقتصادی بویژه تورم که یکی از ضعفهای اصلی در مدیریت کشور است، عمل کنند. باید دولت با استفاده از نقطه نظرات و دیدگاههای کارشناسی و نخبگان اقتصادی کشور، راه کار مشخصی را در جهت حل مشکلات و بهبود وضع و مهار گرانیها پی گیری باشد.
استراتژی برای مردمی کردن اقتصاد وجود ندارد
قائم مقام حزب مؤتلفه اسلامی ادامه داد: این امر مستلزم این است که به نخبگان جامعه توجه شود و طراحی مکانیزمی برای مردمی شدن اقتصاد صورت بگیرد؛ چون همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند، متأسفانه هیچ برنامه و استراتژی برای مردمی کردن اقتصاد وجود ندارد.
وی افزود: در سایر حوزهها مانند بخشهای فرهنگی و اجتماعی که مورد تأکید رهبری انقلاب قرار دارد تا از مردم استفاده شود، متأسفانه دستگاههای اندیشهورز و مطالعاتی کشورهای هیچ راه کاری تهیه نکردند.
این فعال سیاسی اصولگرا اظهار داشت: اقداماتی را دولت با کمک مراکز اندیشهورز و اندیشکدهها انجام دهد که اگر اینها نیاز به قانونگذاری دارد، به صورت قانون در بیاید تا دولت را از مشکل تصدی گریاش در اقتصاد نجات دهد و بهبود در وضع اقتصادی کشور صورت بگیرد.
روشهای مدیریتی ما جوابگو حل مشکلات مردم نبوده است
حمید رضا ترقی با اشاره به برخی مشکلات کشور تشریح کرد: با بررسی برخی بخشها متوجه میشویم مشکلات ساختاری نیست، بلکه روشهای مدیریتی ما مشکل دارد و تاکنون این روشها در جهت حل مشکلات مردم جوابگو نبوده است. باید گفت مدیریتها آن اشراف کامل در حوزه مأموریت خود ندارند و نمیتوانند مسائل و مشکلات را حل کنند. در اینجا هم نیازمند تحول هستیم و باید در جهت اصلاح مدیریتی کشور و استفاده از نیروهای توانمندتر و کارآمدتر اقدام کنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر طرحهای مدیریتی کشور تهیه شده است اما عملاً خبری از اجرا و تحقق عملی آنها نیست. این یعنی آنکه بدنه دستگاهها با تحول همراهی ندارند و یا مدیران تحول آفرین را در خود ندارند.
اجازه تضعیف نقاط قوتمان را توسط دشمن ندهیم
ترقی بیان داشت: تأکید مقام معظم رهبری این بود که در این برنامه تحول و در سال ۱۴۰۲، نقاط ضعف شناسایی شود و نقاط قوتمان که خوشبختانه بسیار هم داریم را تقویت کنیم و اجازه ندهیم دشمن آنها را در فرآیند انقلاب اسلامی تضعیف کند.
قائم مقام حزب مؤتلفه اسلامی تصریح کرد: به نظر میآید این برنامه تحول بر اساس آن جامع نگری که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند، باید سرلوحه و سرمشق همه برنامههای دولت و دستگاهها قرار گیرد.
لزوم داشتن تعصب به کالای ایرانی
ترقی تأکید کرد: در سخنرانی امسال رهبری انقلاب، به برخی موارد مانند داشتن تعصب نسبت به کالای ایرانی اشاره فرمودند که این مسئولیت با دولت، مجلس و دستگاههای اطلاع رسانی کشور است تا راهکارهای عملیاتی آن در جامعه اجرا میشود. باید سبک زندگی مردم اصلاح شود که وقتی اگر این موضوع اصلاح شود کمک فراوانی برای رسیدن به اهداف ما در حوزه اقتصاد خواهد کرد.